הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

FullSizeRender

אז הספקתי לעבור דירה, חגים, השבוע גם סגרתי את החנות ועברתי למתכונת מעט שונה… המטבח החדש עדיין בהקמה, אז הסדנאות יתחדשו רק בתחילת החודש הבא, והכל עם הקטנה על המנשא, וגם הבלוג הוזנח קצת… רופא הנשים שלי אמר לי לפני הלידה, שילד שני זה לא עוד ילד אחד, אלא ילד בריבוע… לגמרי נכון!!!
נורא מודרני עכשיו לפרסם מתכונים עם חמישה מצרכים בלבד… אז המתכון של היום עם חמישה מצרכים וחצי :-) מהיר, קליל, טעים, מרשים, והכי חשוב אפשר לשדרג אותו אפילו יותר כל אחד לפי טעמו.

המאפה הזה נקרא TORTA SALATA, או בתרגום חופשי, עוגה מלוחה, נהוג להכין אותו מהשאריות של יום אתמול, וכאמור לגוון באלף ואחת דרכים. הטורטה הקלאסית היא עם שני המרכיבים האהובים עלי… פחמימה ופחמימה, בצק ותפוחי אדמה, במקרה הזה בצק עלים.

מתכון:

גליל (חבילה) בצק עלים

3-4 תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות

100 גרם מוצרלה חתוכה לקוביות

ביצה גדולה

100 מ”ל חלב

חופן פרמיז’ן

מלח, פלפל

הכנה:

פורסים את הבצק על נייר אפייה בתבנית עגולה ,מחוררים את התחתית עם מזלג.

מסדרים על הבצק את תפוחי האדמה והמוצרלה (אפשר גם לפרוס אותם ולסדר למטה את התפודים ומעליהם את המוצרלה, שיטת הקוביות והבלאגן עדיפה עלי), בקערה קטנה טורפים את הביצה והחלב, מתבלים במלח ובפלפל ושופכים על תפוחי האדמה והמוצרלה. מקפלים את הבצק מהדפנות כלפי פנים, ומפזרים קצת פרמיז’ן למעלה.

FullSizeRender

מכניסים לתנור מאוורר, שחומם מראש ל-180 מעלות, ל-25-30 דקות, אפשר להגיש מיד, אפשר גם לקחת לפיקניק סתווי ולאכול אותו בטמפרטורת החדר…. טעים, אבל ממש טעים לי :-)

FullSizeRender

שלב השידרוגים… אפשר להוסיף רוזמרין שתמיד הולך מעולה עם תפוחי אדמה, אפשר להוסיף בצל או זוקיני או ירק נוסף סתם בשביל הצבע, אפשר להוסיף בייקון מטוגן או נקניוקיות מבושלות (חתוכות לקוביות גם כן), אפשר להוסיף גבינות נוספות, מלוחות או מעושנות ועוד ועוד…

בתיאבון.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה