הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

תמונה

התחושה היא ששנה לא ישבתי מול המקלדת… באמת עבר המון זמן, אולי יותר מידי זמן…

מנסים לחזור לשגרה, עד כמה שאפשר, שגרה חדשה, ילדה חדשה, ענן המלחמה הזה שלא עוזב אותנו…

מנסים לשמור על השפיות… אחי בחופשת מולדת, ובמקום שנפנק אותו, הפעם העמדנו אותו במטבח שעות נוספות. זה התחיל כשהעמדתי אותו להכין לי קרבונרה והמשיך למקרר מלא

אבל מלא בשר, בכמויות שלא היו מביישות אטליז מכובד. אחד הפינוקים היה שדירת צלעות טלה. בשר הטלה נחשב להרבה יותר איכותי ויוקרתי מהכבש, והטעם שלו גם מעודן יותר (עבור כל אלה שאומרים ש”מרגישים חזק את הטעם”). הוא הכין לנו אותו על הגריל, אבל בהחלט אפשר להכין את המתכון הזה גם בתנור (כמובן גם עם צלעות כבש, תחלופת בשר החזיר פחות מומלצת עם המתכון הזה בעיני).

מתכון:

שדרה של צלעות

2-3 שיני שום

שמן זית

מלח, פלפל שחור גרוס

חופן עשיר של עשבי תיבול (רוזמרין, אורגנו טרי, טימין, מרווה, פטרוזיליה)

הכנה:

קוצצים את כל עשבי התיבול ושיני השום, ומוסיפים אותם לשמן הזית, אפשר להשתמש במעבד מזון כדי ממש לקבל “משחה” ארומטית. מוסיפים מלח ופלפל.

חורצים חריצים בשומן שעל השדירה, ומורחים היטב את התבלינים מבחוץ ובמבפנים (עד כמה שאפשר). מומלץ להשאיר את זה במקרר לשעתיים עם התבלינים. מחממים היטב מחבת, סוגרים את הבשר מכל הצדדים ושמים את הנתח על הגריל ל-8-12 דקות (אם מכינים את המנה בתנור, מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לאותו הזמן). למי שיש מדחום, הטמפרטורה באמצע הבשר צריכה להגיע רק ל-55 מעלות. אל תבשלו אותו יותר מידי על-מנת שלא יתייבש.

כשמוציאים מהתנור לתת לו לנוח עוד 5 דקות, לחתוך ולהגיש… הכי פשוט והכי טעים. שילוב של בשר איכותי עם תבלינים טריים…

תמונה

הכי מגרה כשחותכים ומגלים את הצבע הורוד מחייך אליך בחזרה…

תמונה

בתיאבון

ושנזכה לימים שקטים יותר!

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה