הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

image

חם חם, ושמש וחם, ואין כח לבשל, והמחשבות לוקחות אותך לחופשה בסיציליה, וחופש וים, ופירות ים ודגים טריים שהרגע משו מהמים. ופיסטוקים, המון פיסטוקים ירוקים וגדולים וטובים, בפסטה, בבשר, ובעיקר ובגלידה… גלידת פיסטוק צוננת בצבע ירוק אמיתי כזה, בלי כל מיני זרחנים או צבעי מאכל…

וחזרה למציאות… נסתפק בשלוקים ובמזגן, ואולי לא?!? מגיעה שעת הצהריים, שעת הפסטה, הדרך הכי טובה להנות ממנה היא בעיקר כשמכינים אותה בשתיים וחצי דקות…

הפיסטוק הגיע לאיטליה עוד בימי הרומאים, וזכה להצלחה כבירה בסיציליה (אולי גם בגלל שהיא הכי קרובה למדינות ערב, והאקלים בה דומה), ובאמת אפשר למצוא אותו בממרחים מתוקים ומלוחים, בתיבול לבשר, בהמון מתוקים, וכמובן גם בפסטה. בפסטו הזה אפשר להשתמש כממרח לכריכים או לברוסקטות, או כרוטב לפסטה מהירה וטובה. בגלל שהמתכון באמת מאוד פשוט, חשוב להקפיד על חומרי גלם טובים, פיסטוקים טבעיים טריים (עדיף לא ממולחים), שמן זית איכותי וכמובן פרמיז’ן אמיתי.

image

מתכון:

150 גרם פיסטוקים (מקולפים, זה המשקל כבר אחרי הקילוף, לפני קילוף מדובר בכ-250 גרם)

100 מ”ל שמן זית

שן שום

מלח, פלפל

40 גרם פרמיז’ן (כ-2 כפות גדושות)

הכנה:

קוצצים יחד את כל המרכיבים בעזרת מעבד מזון ואפשר לאכול מיד. אפשר גם לשים בצנצנת, לכסות בשכבה דקה של שמן זית, ולשמר במקרר גם עד שבועיים.

image

זה המתכון הקלאסי. האמת שהמתכון המקורי הוא ללא שום, אבל אני חושבת שהוא ממש מוסיף כאן, אפשר לגוון את הטעם ולהוסיף חופן צנוברים, אגוזים או שקדים, וכמובן כמה עלי בזיליקום, אם הם חסרים לכם…

רוצים להשתמש בו כרוטב לפסטה? לפני שמערבבים עם הפסטה, מוסיפים 2-3 כפות ממי הפסטה כדי להפוך את הרוטב ליותר קרמי. טעים וכל-כך פשוט, בדיוק כמו שאני אוהבת :-)

ויש עוד סיבה קטנה (גדולה) לזה שאני ממעיטה את שעותי במטבח בימים אלה… :-)

image

image

בתיאבון!

 

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה