הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_2549

זהו. החג נגמר. כמה מצות, כמה ארוחות, כמה משפחתולוגיה… הגיע הזמן לחזור לשיגרה :-)

לאף אחד אין כח לבשל יותר, וכולם ממחר (או מאתמול) מתחילים בדיאטה חריפה, ללא פחמימות (כן בטח..), ללא פיתויים, רק עלים ירוקים…. אז בינתיים נכין פסטה מהירה, קצרה, ממש בלי עבודה, אבל כמובן מאוד טעימה, סתם כי התגעגענו לטעם, וגם כי מחר עוד לא הגיע… לי נשארו בבית אגוזים (כי כדברי השיר מלאו כיסי בהם) אז ננצל אותם לרוטב קרמי ומעודן.

IMG_2545

יש כאלה שמכניסים את האגוזים למים רותחים ל-5 דקות , ואז מייבשים ובעזרת מגבת מקלפים אותם בקלות, כי הקליפות הדקות נותנות מרירות קלה, לי המרירות הזאת לא מפריעה וטחנתי אותם כמו שהם. זה גם סוג הרטבים שעד שהפסטה מוכנה הרוטב מחכה לה, אז אתם יכולים כבר לשים מים על האש…

מתכון ל-4 אנשים:

500 גרם פסטה (אני מעדיפה ספגטי)

100 גרם אגוזי מלך

2 כפות שמן זית

שן שום כתושה

40 גרם פרמיז’ן

100 גרם ריקוטה

מלח, פלפל

חצי כוס ממי הפסטה

הכנה:

קוצצים דק את האגוזים, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים לו את האגוזים הקצוצים, מחצית מהפרמיז’ן, שן השום הכתושה ומזהיבים קלות. מוסיפים את הריקוטה

IMG_2546

ואת המים של הפסטה ומערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד קבלת קרם אחיד. אם אין לכם ריקוטה, אפשר להשתמש גם בגבינת שמנת, או ב-4-5 כפות שמנת לבישול (אם משתמשים בשמנת, אין צורך להוסיף את מי הפסטה)

מבשלים את הפסטה לרמת אל-דנטה, מוסיפים אותה למחבת, מערבבים היטב ומגישים מיד עם יתר הפרמיז’ן למעלה.

IMG_2548

פסטה טעימה ומעודנת ב-5 דקות, זה בדיוק מה שהיה נחוץ לי ביום שכזה…

אחרי החגים שמח ובתיאבון.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה