הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_2289

שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא…

חג לא פשוט, החג הזה, שבו יצאנו מעבדות לחירות… אני מתה על מצה עם נוטלה או מצברייט בבוקר, אבל הגעגועים לפסטה הם גדולים… גדולים מאוד. אז את הימים האלה, של “לפני החג” אני מעבירה בהנאות קטנות של פסטה (אתמול זה היה ניוקי עם ברוקולי ואפונה מוקפצים בשמן זית, עם קצת ריקוטה פרסקה למעלה), מעניין מה זה יהיה היום…

מתוך האינסטגרם שלי... אתם כבר עוקבים?

מתוך האינסטגרם שלי… אתם כבר עוקבים?

ובכל זאת באוירת חג עסקינן, ולכן הכנתי לכם עוגיות אמרטי, עוגיות שקדים קלות ומעולות, כמובן ללא גלוטן, שביום-יום האיטלקים, בעיקר מאיזור מנטובה, אוהבים את הטורטליני שלהם ממולאים בדלעת ובעוגיות הללו.

עוגיות האמרטי (כמו גם המשקה אמרטו) נקראות כך בשל טעמן המעט מר (amaro=מר), במקור הכינו אותם מהגוגואים של המשמשים (שנקראים armelline), עם השנים החלו להשתמש בשקדים קלופים בתוספת של שקדים מרים, כדי לשמר את הטעם המריר של המקור. אומרים גם שהן המקבילות של המקרונים הצרפתיים, אני פחות השקעתי בזילוף המדוייק והצורה העגולה, כי אני אוהבת אותן קצת יותר גדולות, ולא מפריעה לי א-סימטריה, כמובן שאתם יכולים להשקיע בצורה החיצונית אם בא לכם…

בארץ קשה למצוא שקדים מרים, אם לא מצאתם אפשר בהחלט להשתמש בשקדים בלבד (יש גם כאלה שמשתמשים בקמח שקדים או שקדים טחונים בשביל לקצר לעצמם את העבודה עוד יותר), למי שאוהב טעם דומיננטי יותר של שקדים, כמעט מרציפני, אפשר להוסיף כפית של תמצית שקדים.

מתכון:

300 גרם שקדים קלופים (או 250 גרם שקדים קלופים ו-50 גרם שקדים מרים או גוגואים קלויים)

250 גרם סוכר (או אבקת סוכר)

3 חלבונים

הכנה:

טוחנים את השקדים, אני טחנתי חלק מהם מעט גס כדי שיהיו לי חתיכות.

IMG_2261

במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ומקפלים פנימה את השקדים הטחונים. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, כ-20 דקות (אם אופים בתנור עם אוורור, מספיקות 10-12 דקות). משאירים אותם בתנור פתוח עד שהן מתייצבות, ואחר-כך בטמפרטורת החדר, עד שהן מתקררות לגמרי. שומרים בקופסא סגורה עד 5 ימים.

IMG_2267

רוצים לשדרג? להוסיף טעמים? אז את אופציית תמצית השקדים כבר אמרנו, אפשר להוסיף גרידת לימון, אפשר להוסיף וניל או קינמון, ואפשר להוסיף שוט של אמרטו או רום או כל ליקר אחר…

אפשר גם לנצל את סוף-סוף עונת התותים, ולהגיש את העוגיות עם קצת קצפת או פנה קוטה או קרם פטיסייר וקצת תותים טריים.

IMG_2283

בתיאבון ושיהיה חג שמח!

ולכל הנוסעים לחופשה באיטליה, אפשר להזכר בפוסט ישן שלי, עם המלצות לנוסעים לרומא… בסוף יש גם מתכון לברוטי מה בואוני, עוגיות שמתאימות לפסח עם אגוזים.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה