הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

ניוקי אפוי בתנור ברוטב עגבניות ומוצרלה

IMG_2095

מרצו פצו (marzo pazzo) או מרץ המשוגע מראה לנו מה הוא יודע ובגדול… רק ביום שישי היינו עם גופיות בים, ועכשיו כל הגשם החורפי הזה… נכון שהוא גורם לנו לרצות קצת אוכל חם ומנחם?

לא מזמן הסתיים הקרנבל בונציה, ובקרוב גם יתחיל זה שלנו, ואני לא חובבת גדולה של אזני המן, ובהחלט מעדיפה את הקיאקרה, אבל החורף הזה והקרנבל מסביב גרם לי להזכר בניוקי אלה-סורנטינה. הניוקי הסורנטיני (מסורנטו, דרומית לנאפולי), מנה נפולטנית מפורסמת, המתהדרת בעגבניות האדומות של מחוז קמפניה וכמובן, המוצרלה הנהדרת שלהם, דווקא הניוקי האלה היו המנה הקבועה שלי בונציה, בימי הקרנבל הקר…לא כדאי לכם לפספס אותם…

אפשר להשתמש בניוקי קנויים, מי מכם שרוצה להכין ניוקי לבד:

קילו תפוחי אדמה צהובים אפויים או מבושלים עם קליפתם, 300 גרם קמח לבן, ביצה וקורט מלח. מקלפים את תפוחי האדמה בעודם חמים, מערבבים עם הקמח הביצה וקצת מלח עד קבלת בצק אחיד. מגלגלים לנחשים וחותכים בגודל הרצוי… להסבר מפורט יותר על הכנת הבצק, אפשר להזכר בפוסט של הניוקי הממולאים שלי (כמובן שבמקרה הזה ללא מילוי המוצרלה).

מתכון ל-4 אנשים:

600 גרם ניוקי

צנצנת רסק עגבניות (אני משתמשת ב-passata rustica, משקלה בערך 700 גרם)

200 גרם מוצרלה, חתוכה לקוביות קטנות

100 גרם פרמיז’ן, מגוררת

חופן בזיליקום

שמן זית

מלח, פלפל

IMG_2085

הכנה:

מבשלים את רסק העגבניות על אש קטנה עם כף שמן זית, מלח ופלפל על-פי טעמכם כ-20 דקות, כשהרוטב מוכן מוסיפים לו 4-5 עלים של בזיליקום ומכבים את האש.

מרתיחים סיר עם מים ומלח, כשהמים רותחים זורקים פנימה את הניוקי, וברגע שהם צפים אפשר להוציא אותם עם מסננת או כף מחוררת ישר למחבת עם הרוטב.

IMG_2089

בתבנית גבוהה המתאימה לתנור שמים כמחצית כמות הניוקי עם הרוטב, מסדרים שכבה של מוצרלה ופרמיז’ן (כשליש מהכמות), שופכים מעל את יתר הניוקי עם הרוטב, ומכסים את הכל עם הרבה פרמיז’ן ומוצרלה.

IMG_2092

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות (כן, לתנור ממש רותח), למשך כ-10 -15 דקות, עד שכל הגבינות נמסות, מותכות ו”משתזפות”. מגישים מיד חם חם חם…. תהנו מכל ביס, אני מבטיחה לכם (תזהרו רק לא לקבל כוויה בלשון :-) )

IMG_2096

המשך שבוע טוב ובתיאבון.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה