הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

משקה שוקולד חם ליום חורף קר

IMG_1732

זאת התקופה הזאת של השנה שעושה לי את זה… אין לנו אמנם את הזקן השמנמן שקורא: “הו הו הו”, אבל קצת שלג כן היה, ועכשיו כזה גשם וקר, ומשלוח של פנטונה הגיע אלי מאיטליה, ואין כמו כוס שוקולטה עם עוגת חג המולד הזאת, אז החלטתי לנסות להכין שוקולטה קלדה (חמה) ביתית וטעימה. משקה שוקולדי חם ומפנק ליום חורף קר, בעיקר כי רוב הסיכויים שאת מחר בערב, לא נבלה בנשפים ומסיבות מטורפות, אלא אחד-על-אחד בערב רומנטי בכירבולית, אז למה לא עם מאג כזה ביד…

השוקולטה האמיתית צריכה להיות סמיכה מעט, אבל לא ברמה של פודינג או דני, לכן מוסיפים מעט קורנפלור או קמח תפוחי אדמה, רצוי רק עם שוקולד מריר איכותי ולא עם קקאו, ואם בכלל רוצים תוצאה קרמית (ועתירת קלוריות) אפשר להחליף את מחצית החלב בשמנת מתוקה, ולדעתי, גם לוותר לגמרי על הסוכר.

מתכון ל-2 כוסות:

280 מ”ל חלב

80 גרם שוקולד מריר איכותי (60%-70% קקאו)

כפית-כפית וחצי סוכר (לא אמור להיות מתוק מידי, לפי הטעם)

כפית קורנפלור (כ-12 גרם)

קורט מלח

הכנה:

IMG_1726

מחממים בסיר קטן את החלב. מעט לפני הרתיחה (כשהחלב חם ומתחילות להראות בועות קטנות בדפנות הסיר) מוסיפים את הסוכר והשוקולד, מערבבים היטב כל הזמן על אש קטנה, עד שכל השוקולד נמס, מוסיפים את הקורנפלור והמלח, ממשיכים לערבב (אפשר גם במטרפה ידנית) כדי להמנע מגושים, עד שריח טעים ממלא את כל הבית :-)

IMG_1737

שלא תגידו שאני לא דואגת לתוכנית גיבוי...

בבתי קפה נוהגים להגיש אותה עם מעט קצפת למעלה, אני מאלה שמוותרים על הקצפת כי אין כמו לאכול את הקרום שנוצר למעלה עם כפית. כמובן שזאת הגרסא הקלאסית, המתוחכמים מביניכם יכולים להוסיף (לשלב רתיחת החלב) מקל וניל, כוכב אניס, מקל קינמון, רום או כל ליקר אחר, כמו ליקר אגוזים, מרשמלו ועוד ועוד.

IMG_1733

שתהיה לנו שנה אזרחית מוצלחת, מתוקה וטעימה!

לעוד קצת ממני

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה