הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

הרשת מוצפת במתכונים איטלקים בעקבות מותו הפתאומי של השחקן ג’יימס גנדולפיני, הלא הוא טוני סופרנו. אני חייבת להודות, שלא הייתי צופה אדוקה של הסדרה, אבל איך אפשר שלא לאהוב אותה? הסדרה שגם הראתה את חשיבות המטבח והאוכל בכל משפחה איטלקית. הכל סובב סביב הארוחות הללו, ארוחת הצהריים תוגש באחת בדיוק, בתזמון מושלם כולם ישבו לשולחן, כשהאמא תזרוק את הפסטה לסיר, ותגיש אותה חמה ועטופה ברוטב, המתכונים יהיו אותם המתכונים המסורתיים, בדיוק כמו שהסבתא הייתה מכינה, חוצמזה, אתם מכירים הרבה סדרות טלויזיה שמוציאות ספרי בישול בעקבות הסדרה?!?

אז קנלוני היא בדרך-כלל מנה שמגישים במנות וחגים, וכמובן עם מילוי בשר ונקניקיות, את הגרסא הזו של הקנלוני מצאתי במגזין הטעים sale&pepe , הקנלוני עשויים מקרפים במקום מבצק פסטה, והמילוי, על-אף שהוא עם בשמל, הוא קליל עם ניחוח קייצי, ובהחלט מתאים לעונה, והכי חשוב, הוא ממש ממש טעים. לכל אחד יש את גרסת הקרפים/בלינצ’ס שלו, אז אם במקרה הכנתם כאלה לשבת, אתם יכולים להשתמש גם בהם…

מתכון (ל-4 אנשים):

לקרפים:   150 גרם קמח

300 מ”ל חלב

2 ביצים

15 גרם חמאה מומסת, וקצת מלח

לבשמל:   50 גרם חמאה – 50 גרם קמח

חצי ליטר חלב, מעט מלח ואגוז מוסקט

כרישה אחת

2 זוקיני גדולים

חופן נדיב של פרמיז’ן

עוד קצת חמאה… (בערך 70 גרם)

הכנה:

מכינים בלילה מכל מרכיבי הקרפים, שוב, כל אחד והשיטה שלו… מוסיפים לאט את החלב, או לאט את הקמח, או מחצית מהחלב והביצים ואז בהדרגה את החלב והקמח, בקיצור, העיקר שתערבבו היטב, כדי שלא יהיו גושים. מכניסים למקרר למנוחה של 30 דקות.

מכינים את הבשמל, כדי להזכר איך, אפשר לבקר כאן.

חותכים את הזוקיני והכרישה, אני חתכתי אותם בגסות, ואפילו השארתי כמה פרוסות, כמובן שמי שמעדיף יכול לקצוץ דק

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

ממיסים קוביית חמאה קטנה (בערך 30 גרם) במחבת, ומוסיפים את הזוקיני והכרישה, מטגנים עד להזהבה.

מוסיפים לירקות את הבשמל והפרמיז’ן, ומערבבים

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

(אני לא הוספתי את כל הבשמל, אני אוהבת להרגיש את הירקות יותר מאשר הבשמל, ולכן הוספתי 4 כפות גדושות בלבד). מתבלים אם צריך במלח ופלפל, והמילוי מוכן.

מוציאים את הבלילה מהמקרר, משמנים קלות מחבת ומכינים את הקרפים, כל קרפ הוא בערך מחצי מצקת, חשוב שלא יהיו עבים מידי

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

כשהקרפים מוכנים מתחילים למלא אותם, כל אחד בכף-שתיים גדושות של המילוי, מקפלים ומכניסים לתבנית

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

שמים בתבנית צמודים אחד לשני, ומעל שופכים מעט חמאה מומסת (מה שנשאר… לדעתי בסביבות ה-40 גרם… ממש מעט)

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, ל-25 דקות, ואפשר להגיש.

צילום: קרן דניאלי-קסנר צילום: קרן דניאלי-קסנר

לעומת הקנלוני הקלאסי אם במילוי הבשר, ואם במילוי הריקוטה ותרד, הקנלוני האלה רכים בגלל הקרפים, הם לא “טובעים” בבשמל, והזוקיני והכרישה מוסיפים איזה הפתעה של טריות שם בפנים, אמממ, בקיצור ממש טעים…  :-)

בתיאבון

לעוד קצת ממני, אפשר לבקר כאן

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה