הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

או חביתה בתנור (כי באיטלקית הכל נשמע יותר טוב)

Romina ela Cucina-25

צילום: קרן דניאלי-קסנר

אתם מכינים בראנץ’ לחברים? בא לכם לשדרג את החביתה בארוחת הערב, ונמאס לכם להוסיף לה כרגיל צהובה/בצל/בולגרית ועשבי תיבול (ולמה עשבי התיבול האלה תמיד כוללים שמיר? מה עם אלה שלא אוהבים את הטעם שלו??)? אז הנה המתכון בשבילכם… המאמץ וההשקעה הם בדיוק כמו בהכנת חביתה רגילה, רק שכאן צריך להמתין 25 דקות עד שהפריטטה תצא מהתנור (דיאטתי כבר אמרתי? :-)), ויוצא טעים טעים, ומרשים מרשים…

אם אתם בדרך לחופשה באיטליה, וחושבים שזה מה שיוגש לכם בארוחת הבוקר, אז זהו, שרציתי לתקן את הטעות שלכם… ממש לא תקבלו כזאת פריטטה מגרה על הבוקר, הקפה אמנם יהיה קפה איטלקי מעולה, אבל לידו יוגש לכם קראוסון/קורנטו/בריוש בלבד, בבית המלון הוא גם לא בטוח יהיה טרי כל-כך, עדיף לאכול אותו בבית הקפה המשפחתי שמתחת למלון, שם יש סיכוי גדול שאפו אותו כמה דקות קודם, ושהוא יהיה חם-חם וטרי… את הפריטטה תכינו כשתחזרו הביתה :-)

מתכון ל-4 אנשים:

6 ביצים

3 קישואים

כרישה אחת לא גדולה

10 תרמילים של אפונה ירוקה טרייה

חופן פטרוזיליה

חופן נענע טרייה

3 כפות שמנת מתוקה (או לבישול 10% אם אתם רוצים אותה רזה יותר)

חופן פרמיז’ן

מעט שמן זית

מלח, פלפל

צילום: קרן דניאלי-קסנר

צילום: קרן דניאלי-קסנר

הכנה:

חותכים את הכרישה, האפונה והקישואים לפרוסות (אני חתכתי אותם די גס כי אני אוהבת להרגיש אותם יותר, כמובן שאפשר גם לקצוץ אותם), קוצצים את הפטרוזיליה והנענע.

צילום: קרם דניאלי-קסלר

צילום: קרן דניאלי-קסנר

שמים כף שמן זית במחבת, ומקפיצים את הכרישה, האפונה והקישואים, עד שהם “משתזפים” קצת, מתבלים במלח ופלפל.

טורפים את הביצים

צילום: קרן דניאלי

צילום: קרן דניאלי-קסנר

מוסיפים לביצים את כל המרכיבים, הקישואים והכרישה מהמחבת, הפטרוזיליה והנענע, השמנת, וכמובן לא לשכוח את הפרמיז’ן

Romina ela Cucina-21

צילום: קרן דניאלי-קסנר

מעבירים את הבלילה לתבנית קטנה (אני אפיתי בתבנית עגולה בקוטר 18), ואופים כ-25 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

כמובן שאפשר לגוון הכל לפי טעמכם… הכרישה יכולה להתחלף בבצל אדום/בצל ירוק, הקישואים והאפונה בזוקיני/אפונה קטנה/פלפלים ועוד ועוד (את הנענע כדאי להשאיר, היא מוסיפה קריצה של טריות…)

בתיאבון וסופשבוע נעים וטעים.

לעוד ממני אתם מוזמנים לבקר כאן

(תודה לקרן על התמונות… עוד תמונות מ”ספר הבישול שלי” בבוקר עם קרן גם בפוסטים הבאים…)

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה