הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

IMG_5527

חופש. אוכל. משפחה. ארוחה. חגיגה. אוכל. ועוד קצת אוכל… כן, מסתבר שאפשר להסתדר כמה ימים בלי הפסטות, השפע הוא עדיין גדול מאוד…

מזג אויר מדהים, הכל פורח, אנשים יוצאים עם ילדיהם לראות את הפריחה, ואני? מבלה יום כיף עם סבתא של בעלי… כן, לשמחתי היא הגיעה לביקור מולדת, ואני רק מוכנה ומחכה ללמוד, לגמוע מבאר הידע, ולהכנס איתה למטבח. והפעם אנחנו מנצלות את השמש בחצר להכנת sott’olio (או מתחת לשמן), זוכרים את העגבניות המיובשות? אז בשביל עגבניות אנחנו צריכים לחכות לחום יולי-אוגוסט, אבל השמש של היום בהחלט הספיקה לחצילים ופלפלים. אז בחרנו את החצילים היפים (אלו בלי הגרעינים) ואת הפלפלים הכי צבעוניים ויפים, ושטפנו בזרם מים קרים

IMG_5416

וחתכנו בסבלנות לקוביות יפות, וייבשנו בשמש החמימה, וברוח הקלילה

IMG_5451

ואספנו לקערות גדולות, ותיבלנו בשום, פטרוזיליה והרבה אהבה

IMG_5474

ומילאנו צנצנות אחת אחרי השנייה, כשהשמן הוא השכבה העליונה, שבעצם משמרת את כל החגיגה.

IMG_5491

הצנצנות נסגרו היטב, וכבר בעוד כשבוע-עשרה ימים נוכל להתחיל להנות מהמלנזנה והפפרונטה… עם מה? עם מה לא… בבית אנחנו גומרים כבר את הצנצנת הראשונה עם פרוסת לחם, קצת גבינה לבנה, וקצת פפרונטה למעלה. אפשר להוסיף לסלט, לאכול עם בשר, לאכול כתוספת, כאנטיפסטי כמו שהוא, בכל סנדביץ’ איכותי, משדרג… וטעים טעים טעים… איפה משיגים? במעדנייה שלי כמובן, הצנצנות יחכו לכם כבר בסוף שבוע הבא על המדפים :-)

ואז הגיעה שעת הצהריים, הנונה שלנו לא משאירה אותנו רעבים, וצ’יק צ’ק חתכה לקוביות זוקיני יפים. לקחה סיר גדול, שמה בו טיפה שמן זית ושתי שיני שום כתושות, והוסיפה את קוביות הזוקיני

IMG_5455

כיסתה את הסיר במכסה ונתנה להם להתבשל על אש קטנה, עירבבה מידי פעם, וחיכתה בסבלנות שהזוקיני יוציאו נוזלים (יהיו יחסית הרבה נוזלים בסיר), בשלב הזה היא טרפה שלוש ביצים, הוסיפה אותן לסיר והמשיכה לערבב

IMG_5500

ככה עד שבעצם הביצים התבשלו יחד עם הזוקיני. הוסיפה קצת מלח, פלפל ופרמיז’אנו והגישה

IMG_5509

אנחנו אכלנו את זה ככה עם מצה, אבל סבתא חנה אומרת שאם שופכים את זה על פסטה טרייה.. מאמה מיה che bonta

איזה כיף היה :-)

המשך חג נעים, תמשיכו להנות מהחג ובעיקר מהאוכל… מיום שלישי דיאטה ;-)

אתן מוזמנות לעקוב אחרי גם בפייבסוק

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה