הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

מהבלוג Romina e la Cucina

אני לבד בבית. יום שישי, כולם בעיסוקיהם, מנצלים את יום החופש שלהם לסידורים דחופים, ואצלי? בעלי בתורנות :-( . מכירים את התחושה הזאת כשאתם לבד? מה אני אבשל רק בשביל בן אדם אחד? למה לטרוח? אז אני אחטוף משהו קטן? סנדביץ’? אבל לא בא לי כלום… כרגיל בא לי רק פסטה…

החלטתי לאסוף את רחמי העצמיים ולהעמיד סיר עם מים… מה? לי לא מגיע?? ברור שמגיע! אבל בא לי משהו מהיר, זריז ועם כמה שפחות כלים אחרי זה… נזכרתי שיש לי אנשובי במקרר. אנשובי, או שאוהבים אותו או ששונאים אותו. מי שאוהב אותו, קונה אנשובי איכותי ואוכל אותו בעונג רב על ברוסקטה, או כמו שסבתא שלי מעדיפה: על צנים וכמובן עם קצת חמאה. בדרום איטליה, היכן שממש אוהבים את הים, ויש המון מנות עם טעמים וריח של ים,  אפשר למצוא גם מנות עם אנשובי. אחת מהם, שממש נחשבת מנה של עניים היא פסטה עם אנשובי ופירורי לחם, פסטה עם פירורי לחם? כן! עד שהמים רותחים, הרוטב (אם אפשר לקרוא לו ככה) כבר מוכן, והטעם מופלא. אתם באמת לא מצליחים לתאר לעצמכם עד כמה זה טעים, ממש מרגש!!! המנה הזאת כמו מנות “עניות” שכבר סיפרתי עליהן בעבר (הברוסקטות או פפה אל פומודורו), היא פיתרון ללחם יבש, מרסקים במיקסר רק את הרך (בלי הקשה) של לחם יבש ומקבלים פירורי לחם קצת יותר רכים, ושגם סופגים יותר את שמן הזית, אבל כמובן שאפשר להשתמש בפירורי לחם קנויים.

מתכון לאחד…סתם… ל-4 סועדים:

600 גרם פסטה ארוכה (ספגטי או בוקטיני)

4 פילטים של אנשובי

3 שיני שום

100 גרם פירורי לחם

שמן זית (איכותי ובשפע!)

מלח, פפרונצ’ינו

מעט פטרוזיליה לקישוט

הכנה:

מרתיחים סיר עם מים ומלח לפסטה.

מחממים במחבת מעט שמן זית עם שיני השום, הפפרונצ’ינו והאנשובי,

אל תחפשו פפרונצ’ינו.. לא התחשק לי חריף.

בעזרת כף עץ מפוררים את האנשובי עד שהם ממש מתפרקים בתוך שמן הזית. מוסיפים את פירורי הלחם ומזהיבים אותם 2-3 דקות.

זורקים את הפסטה למים, ומבשלים לרמת על-דנטה,

מסננים את הפסטה, מעבירים למחבת ומקפיצים עם הטעמים עוד דקה-שתיים, מוסיפים עוד קצת שמן זית ומעט פטרוזיליה טרייה (אם אתם ממש אוהבים את טעם האנשובי, אפשר להוסיף עוד נתח מלמעלה…)

כבר השתפר לי מצב הרוח… :-)

בתיאבון ושבת שלום.

עוד מהבלוג של rominacucina

קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה... כותבת... כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

קציצות חצילים

מי מאיתנו לא אוהב חצילים? חציל קלוי, על האש, חריף, בטחינה, ברוטב עגבניות, במיונז, בטעם כבד (האמת שאת האחרון אף פעם לא הבנתי...) ועוד ועוד. אני חושבת שאם היה ירק לאומי, החציל בהחלט היה...

ביסקוטי

הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה