הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

החל מספטמבר 2012

    ארכיון לנובמבר, 2012

  • rominacucina

    ירוק ירוק מאוד

    תצוגה מקדימה

    השבוע קיבלתי טלפון מקרוב משפחה קרוב-רחוק שפגש את אמא שלי, ונזכר שלפני שלושים שנה, בחורף קריר בפאדובה, היא הכינה לו פסטה ירוקה. מכיוון שהוא שמע שהתפוח לא נפל רחוק מהעץ, ואפילו יצא קצת יותר בשל… (חלילה בלי להעליב את המטבח של אמא, ואין הנחתום מעיד על עיסתו,אבל מספר השעות שעסקתי ב”עיסות” ולשתי בצקים של פסטה ...

  • rominacucina

    פסטה אלה-נורמה, מחוץ לנורמה

    גילינו במהלך טיול קצר בשבת, שליד הבית יש לנו שדה של חצילים. חצילים גדולים, יפים, עם קליפה שחורה ומבריקה… הדבר הראשון שקפץ לי לראש זאת פסטה אלה-נורמה. זאת הפסטה הסיציליאנית הכי מוכרת שיש, שמשלבת חצילים מטוגנים, רסק עגבניות עם בזיליקום וריקוטה סלטה (salata), זאת לא ריקוטה רגילה,  זאת גבינה קשה, ריקוטה קצת מיושנת ומלוחה. האגדה ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • rominacucina

    ניוקי דלעת

    תצוגה מקדימה

    אתמול אצל הירקן קרא לי הכתום-כתום הזה שאקח אותו מהמדף. אין כמו עונת הסתיו כדי לזכות לאכול דלעת כתומה ומתוקה. אצלי היא מופיעה בדרך-כלל במילוי של רביולי או במרק כתומים, אבל כולם מכינים מרקים עכשיו מאז שירד פה קצת גשם, והרביולי עם דלעת ובלי עוגיות אמרטי טעים אבל לא מספיק טעים , אז הפעם החלטתי ...

    תגובות

    פורסם לפני 7 years
  • rominacucina

    זוקיני פריטי

    תצוגה מקדימה

    טוב, אז בעקבות נסיונות כושלים במציאת פרחי קישואים, למרות נסיעתי לעיר הגדולה (בהמלצתכם, ולא, אין כאלה בשוק הנמל…) ולעיירות השכנות, ולמרות שסוף הקיץ זה שיא העונה שלהם (איך לא..ראיתם איזה יופי של קישואים יש עכשיו?!?!), החלטתי לוותר על הרפתקאות הפיור די זוקה שלי (ככה קוראים להם באיטלקית) ולהסתפק בקישואים עצמם. את המטעמים שאפשר להכין...

  • rominacucina

    דה-ג'ובאני

    תצוגה מקדימה

    הביקור שלי באיטליה היה קצת שונה הפעם, ה”קוצ’ינה” של רומינה עומדת להשתנות, אבל על זה אספר כשזה יהיה יותר רלוונטי… מה שכן אספר, זה שהביקור שלי כלל ביקור בעיר הולדתי פאדובה. נראה שבכל סיפורי השמטתי את העובדה, שלא רק תשע וקצת שנים חייתי ברומא, אלא הסיפור שלי מתחיל אי שם בשנות השמונים, כשההורים שלי בחרו ...

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה