rominacucina

הבלוג של rominacucina

rominacucina

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת... +עוד

Romina e La Cucina או רומינה והמטבח (תודו שבאיטלקית זה נשמע יותר טוב…) נוצר בשל אהבה עזה לאוכל בכלל, ולאוכל איטלקי בפרט. אחרי כמעט עשור באיטליה, בו פיתחתי את הידע הקולינרי שלי (ובעיקר את התיאבון), חזרתי ארצה ובחרתי לנצל את חופשת הלידה שלי כדי לשתף קצת בנסיון להתאים את עצמי שוב לחיים בארץ, ולהתאים את המתכונים האיטלקים שלי למוצרים הישראלים. עם הזמן אני מגלה שאין מה לעשות, בישראל הכל קצת אחרת, גם בחיים וגם במטבח. אחר, אבל לא בהכרח פחות טוב … דרך הבלוג אני נזכרת, מתגעגעת, טועמת ומתרגשת מחדש אז שיהיה בתיאבון, רומי. רוצים לחוות מהקסם האיטלקי? אני עורכת סדנאות פסטות ואוכל איטלקי לגדולים ולקטנים. תקבצו כמה חברים ותיצרו קשר....

עדכונים:

פוסטים: 69

עוקבים: 37

החל מספטמבר 2012

  • rominacucina

    אופות באיטלקית לחג השבועות

    תצוגה מקדימה

    לכבוד חג השבועות, החג הלבן, חג הפסטות והגבינות, החלטתי על פוסט קצת אחר, ואני מארחת פה את “הגרגרנית” (היא הרי סלב הרבה יותר גדול ממני כאן בקרב הסלונות, ולמי שבטעות לא מכיר, לחצו כאן), היה לנו בוקר מדהים ביחד, וזאת התוצאה… הקרדיט לתמונות היפות האלו שמורות כולן לה. תודה יקירה על בוקר קסום וטעים, שהשאיר ...

  • rominacucina

    קצת עלי (ומתכון לטורטה דלה נונה)

    תצוגה מקדימה

    אני לא נוהגת להחשף פה כל-כך, אבל אני כותבת, זה מה שאני עושה… כותבת… כבר סיפרתי לכם בפוסט הקודם, שבשבוע הבא יש לי יום הולדת. יום הולדת קצת שמח קצת עצוב כזה. אלו ימים של חשבון נפש עם עצמי. אני חושבת שהשנה האחרונה הייתה השנה הכי קשה שהייתה לי בחיים, גיל 32 יזכר תמיד הגיל ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • rominacucina

    פסטה של צהרי היום

    תצוגה מקדימה

    כולם מסכמים שנה…  פוסט אהוב, הפוסט שהכי נקרא… קשה לי לסכם, עברתי שנה מרגשת, כואבת, עליות, ירידות, עם חיזוקים, עם אכזבות, עם תהומות, עם סטירות, עם נשיקות, עם אהבות, עם חיבוקים, עם חיוכים, עם שמחות קטנות, עם עצב גדול מאוד… אני מתחבאת מאחורי המילים, מאחורי האוכל, מאחורי המתכונים, מגלה טפח, מכסה טפחיים, אולי עוד אשתף יום ...

  • rominacucina

    מיני פיצות pizzette

    תצוגה מקדימה

    הימים ימי חג, ריח הסופגניות ממלא את הרחובות, 500 קלוריות, ועוד 500 קלוריות… חשבתי להישאר באווירת הטיגונים, ולטגן איזה בצק בניחוח שמרים, ואז חשבתי על ה-pizzelle מיני פיצות חמודות ומטוגנות, שמאוד מתאימות כפינגר פוד, במיוחד באירוח לחג, כשכל אחד מאיתנו מוזמן להדליק נר פה, ונר שם, ומארח פה, ומתארח שם, אבל הפיצות האלה כאלה כייפיות, ...

  • rominacucina

    גריסיני פרמיז'ן ועשבי תיבול

    תצוגה מקדימה

    כל היום אנחנו מחפשים קיצורי דרך, אין לנו זמן לכלום, ועדיין צריכים לארח, להזמין, להאכיל, להרשים, אבל שיהיה מהיר… קצר… מנועי החיפוש כבר מוכנים עם מאות מתכונים של עוגה מהירה, עוגה מהירה וטעימה (חייב להיות גם טעים, כן?), עוגה מ-5 מרכיבים בלבד, ומרכיבים שיש בכל בית, עוגה בקערה אחת, בלי מיקסר… בקיצור, ממש לאכול את ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • rominacucina

    סלט תפוזים ושומר

    תצוגה מקדימה

    יש מין כאילו סתיו בחוץ, פירות ההדר כבר מתחילים ליפול מהעצים ומצד שני מסתובבים פה עם חולצות קצרות, כולם נוזלים ומנוזלים… אצלינו הטקס הכמעט יום-יומי כשחוזרים מהגן, זה לקטוף מהעצים בגינה קלמנטינה, אשכולית, תפוז כתום או אפילו תפוז דם (כן, גם כזה צומח אצלינו), לאכול או לסחוט למיץ כדי לקבל קצת ויטמין C (או סוכריית ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • rominacucina

    מאפה תפוחי אדמה וגבינות

    תצוגה מקדימה

    אז הספקתי לעבור דירה, חגים, השבוע גם סגרתי את החנות ועברתי למתכונת מעט שונה… המטבח החדש עדיין בהקמה, אז הסדנאות יתחדשו רק בתחילת החודש הבא, והכל עם הקטנה על המנשא, וגם הבלוג הוזנח קצת… רופא הנשים שלי אמר לי לפני הלידה, שילד שני זה לא עוד ילד אחד, אלא ילד בריבוע… לגמרי נכון!!! נורא מודרני ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • rominacucina

    ביסקוטי

    תצוגה מקדימה

    הימים האחרונים של השנה, עוד לא עשרת ימי התשובה, אבל כבר התחלתי בכל מיני חשבונות נפש קטנים כאלה. חודשים מורכבים עברתי לאחרונה, חרדות המלחמה שהתערבבו עם התרגשות הולדת בתי השנייה, החזרה לשגרה, לגנים, מעבר לדירה חדשה…אז כן, לא השקעתי בכל מיני מתכונים חגיגיים לחג, כי הארגזים עוד סובבים סביבי, אבל הייתי חייבת לחנוך את המטבח החדש ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • rominacucina

    צלעות טלה בעשבי תיבול

    תצוגה מקדימה

    התחושה היא ששנה לא ישבתי מול המקלדת… באמת עבר המון זמן, אולי יותר מידי זמן… מנסים לחזור לשגרה, עד כמה שאפשר, שגרה חדשה, ילדה חדשה, ענן המלחמה הזה שלא עוזב אותנו… מנסים לשמור על השפיות… אחי בחופשת מולדת, ובמקום שנפנק אותו, הפעם העמדנו אותו במטבח שעות נוספות. זה התחיל כשהעמדתי אותו להכין לי קרבונרה והמשיך ...

  • rominacucina

    פסטו פיסטוקים

    תצוגה מקדימה

    חם חם, ושמש וחם, ואין כח לבשל, והמחשבות לוקחות אותך לחופשה בסיציליה, וחופש וים, ופירות ים ודגים טריים שהרגע משו מהמים. ופיסטוקים, המון פיסטוקים ירוקים וגדולים וטובים, בפסטה, בבשר, ובעיקר ובגלידה… גלידת פיסטוק צוננת בצבע ירוק אמיתי כזה, בלי כל מיני זרחנים או צבעי מאכל… וחזרה למציאות… נסתפק בשלוקים ובמזגן, ואולי לא?!? מגיעה...

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה