הבלוג של רומי חוכמה

romi28

רומי חוכמה הינה אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. מייסדת שיטת טיפול על שמה המשלבת בין אבחון אירידולוגי וטיפול נטורופתי טבעי, הכולל תזונה והתאמה אישית של תמציות צמחי מרפא. רומי בוגרת 6 שנות לימוד... +עוד

רומי חוכמה הינה אירידולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא. מייסדת שיטת טיפול על שמה המשלבת בין אבחון אירידולוגי וטיפול נטורופתי טבעי, הכולל תזונה והתאמה אישית של תמציות צמחי מרפא. רומי בוגרת 6 שנות לימוד אירידולוגיה (אבחון דרך קשתית העין), נטורופתיה וצמחי מרפא. עוסקת בתחום מאז שנת 2000. במסגרת השיטה הייחודית אותה פיתחה מאבחנת ומטפלת רומי בבעיות בריאותיות שונות - החל מבעיות מטבוליות ועד מחלות אוטואימוניות. דרך הקשתית היא מאבחנת את מצב הגוף והנפש והשפעתם זה על זה, והטיפול נעשה באמצעות התאמה אינדיבידואלית של צמחי מרפא ותזונה, תוך התחשבות באבחון האירידיולוגי, בתרופות שהוא לוקח ובבדיקות דם. תפקיד צמחי המרפא הוא להעצים את כוח הריפוי של הגוף והנפש ולזרז את תהליך הניקוי, הריפוי ושיקום הגוף. התאמה של הצמחים הרלוונטיים, מגדילה את סיכויי ההחלמה ומקטינה למינימום את הסיכון לתופעות לוואי. בנוסף מנהלת רומי סדנאות שונות בשיטה זו, ביניהן: סדנאות הרזיה וניקוי רעלים, הכנת הגוף להריון, בישול בריא, בישול טבעוני, בישול דל סוכר, בישול בעל אינדקס גליקמי נמוך, בישול דל חומציות ובישול דל גלוטן. כמו כן, מרצה ומלמדת אירידולוגיה במכללות שונות, ומעבירה כנסים והרצאות בנושא. למקצוע הגיעה רומי כאשר קרובת משפחתה, מדרגה ראשונה חלתה בסרטן השחלות והרופאים נתנו לה כשנה לחיות. באחד הביקורים שלה בבית חולים שמעה את הרופא ממליץ לקרובת משפחתה לאכול שוקולדים ובשר בקר. "ברגע ששמעתי את זה חשכו עיני והבנתי שאני צריכה להציל את קרובת המשפחה שלי", היא מספרת. "כבר ידעתי שסוכר מזין את הסרטן ובשר מכיל כל כך הרבה רעלים שהגוף שלה לא יוכל להתמודד איתם. לקחתי את המושכות לידיים ועברתי איתה תהליך ריפוי טבעי בשיטת אן ויגמור וכמובן טיפול רגשי. היא יצאה מהמחלה ובריאה כבר מאז 1996". מהי אירידולוגיה? אירידולוגיה היא שיטת אבחון דרך קשתית העין, הקיימת אלפי שנים וידועה עוד מתקופת האיסיים. לכל אדם מבנה גנטי משלו ובעיות הייחודיות לו, והעיניים הן למעשה הפתח החיצוני של המוח המשמשות כמפה קטנה של הגוף שלנו, בה משתקפים כל אברי הגוף. כל שינוי בריאותי או נפשי נותן את אותותיו בעין, עוד לפני התוצאה בבדיקת הדם. הצבע ומרקם של קשתית העין מייצג את התכונות התורשתיות: החולשות הנרכשות והמולדות, השינויים ההורמונליים, מידת העומס הרעלי בגוף (המקומי והכללי), אלרגיות ועוד ומשקף את אורח החיים, בעיקר דרך התזונה. האירידולוגיה מפנה אותנו לעידן החדש בהתאמת תזונה – תזונה גנטית, התאמת טיפול תזונתי אישי שבו ניתן לנתח את השפעת המזון, בהתאם לגנום המבדיל אדם אחד ממשנהו. דרך האבחון ניתן לראות איזה סוג מזון אינו מתעכל טוב ומה גורם לאלרגיה ולכאבי ראש. רומי חוכמה, רעננה טל': 09-7745305, 052-8781537 מייל: [email protected] אתר: www.hochma.co.il

עדכונים:

פוסטים: 72

החל מספטמבר 2013

בכתבה הקודמת לקראת “חג החלב” הצגתי את הבעיות שחלב הפרה גורם לנו ומדוע כדאי להמנע ממנו.

היום נבדוק מה לגבי חלב עיזים?

חלב עיזים נחשב לבריא יותר ובצדק. עם זאת ניתן לומר בבטחון שאם צורכים מוצרי חלב כלשהם, רצוי מאוד שהם יהיו אורגניים. צריכת מוצרי חלב אורגניים מבטיחה הימנעות מהורמונים ואנטיביוטיקה המוספים לפרות ולעיזים (ראי חלק 1).

תכונותיו ויתרונותיו של חלב העיזים:

הידעת שחלב עיזים דומה בהרכבו לחלב אם? הוא היחיד שמכיל חומצת טאורין שחיונית לתינוק, בנוסף לכך שהוא עשיר בחומצות גרעין החיוניים לגדילה והתפתחות התינוק. בימים קדומים חלב העיזים שימש לתינוקות.

baby

 

יתרונות חלב העיזים:

  1. מכיל גורמי חיסון הפועלים בגופנו ומונע זיהומים ודלקות. חלב עיזים מפוסטר גורם לשחרור של חומרים שונים בעלי פעילות חיסונית שמונעת תהליכי טרשת בכלי הדם ולמניעה של תהליכים דלקתיים.
  2. בעל יכולת מפתיעה לרפא פצעים וירליים בפה, במיוחד בקרב תינוקות וילדים (גם בחלב עיזים מפוסטר). כמו כן גילו בו עוד חומרים חיסוניים שמסייעים כנגד חיידקים ווירוסים שונים.
  3. מכיל פי 3 יותר חומצות שומן טובות כמו חומצה קפרילית שמונעת זיהומים בקטריאליים ופטרייתיים במערכת העיכול.
  4. מכיל יותר סידן, ויטימני B, ברזל ואשלגן מחלב הפרה. ספיגת הסידן והברזל שמקורם בחלב עיזים טובה יותר מאשר בחלב פרה.
  5. מכיל פחות לקטוז מחלב הפרה.
  6. הגבן של חלב העיזים מכיל פתיתים קטנים יותר משאר סוגי החלב וכן כדוריות שומן זעירות ולא גדולות כמו חלב הפרה. בשל כך מתעכל חלב עזים תוך 20 דקות (החלב של הכבשה תוך שעה ושל הפרה תוך 3 שעות).

מבחינה מחקרית עדין לא נעשו מחקרים ארוכי טווח על מוצרי חלב עיזים והקשר שלהם למחלות ממאירות. אפשר להניח שצריכת מוצרי חלב עזים מפוסטר לעיתים רחוקות ובכמות קטנה, לא תפגע בבריאות. ואם כן אוכלים באופן תדיר חשוב לצרוך את מוצרי העיזים האורגניים.

 

כיום יותר ויותר אנשים נמנעים ממוצרי חלב על כל סוגיהם מטעמים שונים, ולכן נוצר שוק לתחליפי החלב ומוצריו.

סוגי המשקאות שקיימים בשוק ותחליפים נוספים:

משקה סויה – מומלץ לקנות חלב סויה אורגני וללא הנדסה גנטית, כיוון שהסויה רובה מהונדסת. הסויה יכולה להגיע טבעית, לא ממותקת או בגרסאות של טעמים והמתקה שונות. חלב סויה מתאים לקפה, בישולים ואפיה.

משקה אורז – אפשר למצוא בגרסה טבעית, ממותקת או בטעם וניל. בהרבה מקרים יש במשקאות האורז תוספת של שמן ומלח. משקה אורז של Vitariz הוא מוצלח למדי ומגיע בשתי גרסאות: פשוטה או בתוספת שקדים. יש לו מרקם נעים, מתקתקות טבעית, הוא מתערבב טוב בקפה ומתאים לדייסות, כתוספת נוזלית לעוגות ולהעשרת תבשילים – אם לא צריך יותר מדי ממנו. משקאות האורז חצו לאחרונה את קו בתי הטבע ואפשר להשיג אותם גם בחנויות מזון “רגילות”.

משקה שקדים – מגיע בטעם טבעי או בטעם וניל. חלק מהחברות ממתיקות את החלב. לפעמים מגיע בשילוב דגן נוסף כמו שבולת שועל או אורז. טוב לקפה, לשייקים, קורנפלקס, דייסות, לבלילות ולאפיה.

משקה שיבולת שועל – גם משקה זה מגיע בטעם טבעי או מתקתק עם וניל. מסקר קצר ולא מחייב עולה שהאנשים שצורכים משקה שיבולת שועל משתמשים בו בעיקר להכנת דייסת שיבולת שועל (קוואקר) :-). משקה מצוין לקפה ולהכנת שייקים.

משקה כוסמין – מכיל גלוטן. ניתן להוסיף לקפה, לדייסה ושייקים.

משקאות אגוזים – מתאפיינים בטעם אגוזי חזק.

משקה קוקוס – מגיע ממותק ולא ממותק. טוב לקפה, לשייקים, קורנפלקס, דייסות, לבלילות ולאפיה.

קרם קוקוס – קרם קוקוס משמש אותי כתחליף לשמנת או גבינה במאפים או ברטבים. מומלץ קרם קוקוס ללא חומרי שימור וללא גלוטן.

קוקוס

 

ולקינוח מתכון חגיגי לשבועות – עוגת גבינת מוס לימון טבעונית.

 

מאחלת שלווה בלב ובריאות בגוף.
שלכם,
רומי חוכמה – אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא

עוד מהבלוג של רומי חוכמה

תצוגה מקדימה

ניקוי כבד

  אחד הדברים המשפיעים ביותר על גוף מאוזן הוא מצב  הכבד. כשהכבד נקי מרעלים הגוף סופג מהמזון את הנחוץ לו, אינו משמין, ומגיב מהר במצב של דיאטת הרזיה. לכן חשוב לי להסביר על חשיבות הכבד וניקיונו. ...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בחוץ מתוק בפנים מר

כמה דברים שלא ידעתם על נזקי הסוכר.  מי לא אוהב סוכר?  סוכר הוא שם כולל לקבוצה של פחמימות בעלות טעם מתוק. בסוכר נעשה שימוש רב הן במזון והן במשקאות. תזונה עתירת סוכרים שנוספים במזון נקשרת לבעיות בריאותיות כמו סוכרת ,השמנת...

תגובות

פורסם לפני 5 years

6 דברים שעוצרים את הירידה במשקל

שלום יקרה, את שומרת על קלוריות, אוכלת ושותה רק משקאות דיאטטיים ומאכלים דלי שומן וקלוריות, אוכלת (קצת) לחם בריא ובכל זאת המשקל מסרב לרדת... שימי לב, הדברים שחשבת שהם דיאטטיים, יכולים לגרום להשמנה! 1.    משקאות דיאט מחקר...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה