הבלוג של רחל - roch nadlan and more

roch nadlan and more

שמי רחל, נשואה למרק ואמא ליואב, יעל וקרן. בדרך כלל כמעט כל הארבעה חושבים שאני האמא, השותפה הכי מיוחדת. שלהם. יהההה.. היום, מלבד זמן כמעט מלא בשווק ותווך נדל"ן, אני גם מגננת (טיפול בגינה שלנו), אופה (בעיקר בצקים), ומנסה לתעד... +עוד

שמי רחל, נשואה למרק ואמא ליואב, יעל וקרן. בדרך כלל כמעט כל הארבעה חושבים שאני האמא, השותפה הכי מיוחדת. שלהם. יהההה.. היום, מלבד זמן כמעט מלא בשווק ותווך נדל"ן, אני גם מגננת (טיפול בגינה שלנו), אופה (בעיקר בצקים), ומנסה לתעד מעשים, רשמים ורגשות. למעלה מ-35 שנים עסקתי בתוכנה ובפרויקטים ולקוחות בתחום ההיי-טק בארץ ובחו"ל. אחר כך השתתפתי בקורסים בביה"ס למקצועות הנדל"ן של רי/מקס. מאז צברתי ניסיון בתחום, במתן שירות ללקוחות קונים ומוכרים. אבל הכי אני מתלהבת מעבודה עם בית שדורש שיפוץ, בניית גינה, פרוייקטים מיוחדים. אני מוצאת כי הניסיון המקצועי שצברתי במהלך השנים והיעילות והיצירתיות בעבודתי, עוזרים לי להגיע לתוצאות מצוינות עבור לקוחותיי. הבלוג הוא משהו חדש עבורי. דרך להעביר מחשבות ורעיונות אבל גם את המרשמים המשפחתיים של ארוחות שישי בערב.

עדכונים:

פוסטים: 24

החל מספטמבר 2016

החורף למעשה מתחיל אצלנו בבית כשמחליפים את שמיכת הסתיו לשמיכת חורף.
וגם כשמרק הוא המנה הראשונה בארוחות שישי בערב. והכי הכי – מרק עוף. זה גם רומז שמישהו מאיתנו עם סימנים של שפעת, או דומה לה.
השנה התעצלתי להחליף שמיכות בזמן (כן זה אחד התפקידים שלקחתי על עצמי, אני אחראית ההצהרה על שינוי עונה) ובמשך שבועיים כבר היה לנו פחות נעים עם שמיכת הקיץ.
בעלי התלונן, או הקשיב לי מתלוננת שקר ולא נעים, אבל תוך דקות מתרגלים ואומרים, מחר, מחר נחליף את השמיכה.
לכן כשכבר הכנסתי את שמיכת הסתיו לציפה וממש התכסינו בה, היא שימשה אותנו בערך שבוע. ושוב היה לנו קר.

החורף התחיל אצלנו רשמית השבוע. עברנו לשמיכת פוך.
בארוחת שישי אכלנו מרק עוף (כבר אמרתי שיש מצוננים בבני המשפחה) עם אטריות טריות תוצרת עצמית ותבשיל בשר עם שעועית ברוטב פפריקה – מתכון של הסבתא מצד אלג’יר – זה מתכון לפוסט אחר. חם, טעים מאד, קצת כבד לרגישים לאלוכל כבד בלילה.
וגם חלות הבית. רגילות הפעם לכולנו, ואחת מלאה במיוחד בהרבה חמאה לאחד מאיתנו שצורף הרבה אנרגיה שהוציא כל השבוע.

לפסטה שמכינים בבית טעם מיוחד. ממש פשוט להכין למרות כל הסיפורים.
לפני זמן מה בתקופת החגים קיבלתי מתנה משותפים מקצועיים איתם ובמשרדם אני עובדת בשיווק נדל”ן (תודה נטע וארז). עם המכונה שבעזרתה משטחים וחותכים את הבצק לאיטריות הגיעה גם חבילת קמח שמתאים להכנת בצק הפסטה (דורום). הקמח שמומלץ להכין ממנו פסטה דק יותר מקמח רגיל שמשתמשים בו לאפיה אבל אפשר גם להשתמש בקמח רגיל ולפרוס את הבצק עם מערוך.
להכנת פסטה עדיף להשתמש בקמח דורום כי הוא סופח פחות נוזלים ולא נדבק כמו קמח רגיל.
אני השתמשתי הפעם בקמח דורום ופרסתי בעצמי. תמיד הייתי איטית ושינויים לא באים לי בקלות. חשוב לפרוס בסבלנות את הבצק לכל הכיוונים. התוצאה מצדיקה את הדקות הנוספות.
אני גם אוהבת לעבוד, למשש, לשחק עם הבצק בידים. מעין ריפוי בעיסוק. אשתמש במכונה בפעם הבאה.

הערות כלליות:
1. אפשר להכין את הבצק בשתי שיטות: הקלאסית – עורמים קמח על גבי משטח העבודה, יוצרים גומה, מוסיפים מים וביצים ולשים בידיים, או השיטה המודרנית – באמצעות מעבד מזון. הקנווד שלי עשה עבודה מעולה. כמה דקות של סיבובים והבצק היה מוכן וירד למנוחה של כמה דקות נוספות. יש מתכונים שמומלץ בהם להמתין חצי שעה ואף יותר. לי לא היה סבלנות. חיכיתי פחות.

2. מבשלים את הפסטה בסיר גדול מלא מים רותחים ו-2 כפות מלח גס במשך 3 דקות. אני לא מדדתי זמן. ברגע שהפסטה צפה כלפי מעלה, המתנתי קצת, ערבבתי, טעמתי והוצאתי איטריות מבושלות אל-דנטה (על השן). הכוונה בישול שמספיק כדי שיהיה נעים לחתוך בקלות את הפסטה עם השיניים. עדיף להעביר את הפסטה ישר לרוטב או למרק. ולהגיש מיד. אם ממתינים הפסטה משנה מעט את צורתה. לטעמי, פחות יפה אבל מכיון שהיתה רכה מספיק, לא התקלקלה בכלי זכוכית עם מכסה. אכלנו אותה בשמחה.

3. יש מתכונים שממליצים בהם לבשל דפי לזניה לפני הרכבת המנה והאפיה בתנור. אני הכנתי היום לזניה עם בצק טרי שהכנתי אתמול. הרכבתי את המנה בלי לבשל את הפסטה מראש. שכבות של פסטה, עגבניות, בשר טחות וגבינות. יצא אש!!

מרשם 1:
חצי ק”ג קמח
5 ביצים שלמות
2 כפות שמן זית
כפית מלח
במעבד מזון מכניסים את כל החומרים ומעבדים עד קבלת בצק חלק וגמיש כ 7-8 דקות. לא חובה אבל אפשר לעבד מעט ביד כדי להרגיש את גמישות ויובש הבצק.

מבצק זה הכנתי שלש מנות:
1. אטריות שטוחות – פרסתי את הבצק

פסטה 0

קיפלתי כמו מעטפה וחתכתי שורות ארוכות. לפני הבישול, פתחתי את הקיפולים לקבלת איטריות ארוכות ושטוחות
פסטה 2  פסטה 1 פסטה 3
2. רביולי ממולאים בגבינות – קממבר, טל העמק ומוצרלה
3. לזניה – שכבות בצק מעל שמנת לבישול וחמאה ובניהן עלי תרד חלוטים במים סחוטים לחלוטין, בשר טחון מטובל, הרבה שום כתוש, עגבניות טריות קצוצות ופרורי גבינת מוצרלה.
על תבנית מרוחב במעט חמאה הנחתי שכבת בצק, עליה תרד וגבינות

   הכנת התבשיל 1

מעל את הבשר ושוב שתי שכבות נוספות

הכנת התבשיל 2 הכנת התבשיל 3
האטריות יצאו רכות בשכבות הפנימיות ופריכות בשכבה העליונה. היה נהדר. נשאר מעט למחר.

הכנת התבשיל 4

מרשם 2: מתאים לרביולי ממולה גבינות – מצרכים ממש בהמשך.
500 גרם קמח
2  כפות שמן זית
1 כפית גדושה מלח שולחן
1  ביצה
כ-1 כוס מים קרים

למילוי גבינות:

200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
200 גרם גבינת ריקוטה טריה
20 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 חלמונים
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים

מרשם 3:
1 ק”ג קמח
2 ביצים
2 חלמונים
1/4  כוס שמן זית
כ-2 כוסות מים

אופן ההכנה:

במעבד מזון שמים את הקמח (משאירים כוס אחת בצד), הביצים והחלמונים, מעבדים בפולסים קצרים ותוך כדי מוסיפים לאט-לאט שמן ומים.

ממשיכים לעבד עד לקבלת גוש אחיד של בצק. אם הבצק דביק מוסיפים קמח.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, מקמחים את הידיים ולשים מעט עד שהבצק צריך להיות יבש ולא גמיש. בשלב זה אפשר לחלק את הבצק ולהקפיא חלק ממנו.

כדאי לנסות. לא הרבה עבודה אבל מאד מאד שונה מפסטה רגילה.

אשמח לשמוע הערות, הצעות, רעיונות שונים בענייני בישול ואפיה אבל לאל רק.

רחל טבול – אקסטרה מייל קשרי נדל”ן 054-5936026

עוד מהבלוג של רחל - roch nadlan and more

תצוגה מקדימה

איך להיפטר ממחסום גיל 60 ולהנות לספר על זה

בת 30, 40, 50 (זה הגיל בו חשבתי אתחיל לטפל בקמטי הבעה. אני מאמינה בלחתוך. חד וחלק. לא בלהזריק ולהחדיר חומרים מיותרים. אם כך, איך אני עדיין לפני הסכין?) ועכשיו בת 60 וקצת. 60 פלוס אפשר לאמר. יש כמה שלבים שדחיתי. שאני עדיין דוחה. אבל...

תגובות

תגיות:

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כמעט יום כיפור

בין ראש השנה ליום כיפור, ועד סוכות, שמחת תורה. כשאומרים "בחגים", לזמן הזה, לתקופה הזאת מתכוונים. זמן ברכות, וסליחות, ובקשת סליחות. חלק מאתנו במשפחה אומרים בביטחון רב: "אם הייתי טועה, מעליב/  מעליבה, מעצבן/ מעצבנת (בכוונה או...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

שכר דירה בארץ - שחיטה!!

ראיתי פרסום לא מזמן: "אל תתפתו לשכר דירה נמוך" לא ידעתי אם לצחוק או לבכות. אין כזה דבר שכר דירה נמוך היום. בשל מחירי הדירות הגבוהים מאד, מי שלא מוכן להשתעבד שנים רבות לתשלומי משכנתא ומי שלא זכה להורים שיכולים לעזור...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה