הבלוג של רונית קריספין

rkrispin

מנהלת סיכונים. מנהלת משברים. פעילה חברתית.

עדכונים:

פוסטים: 90

עוקבים: 9

החל מיוני 2013

איך מתמודדת אמא שלא יודעת לבשל עם ילדים רעבים

26/09/2017

 

השנה הילדים נטשו את הצהרונים, כולם בלי יוצא מן הכלל. הגדולים כבר מזמן לא שם, אבל הם ממילא לא אכלנים והיו מסתפקים ב”פסטה ריקה”.  השניים הקטנים אוהבים לאכול ולהתנסות בדברים חדשים, ועכשיו הם בבית לארוחת הצהריים ואי אפשר לקלקל אותם עם “אורז לבן” ופסטה ריקה”. כאילו שהיה חסרה לי חרדת מטבח, יש אתגר חדש להתמודד איתו.

אני לא סובלת לעבוד עם מתכונים, וגם כשאני מצליחה להתמסר לאיזה מתכון, איכשהו אני מצליחה לקלקל וליצור משהו אחר…

אני לא נמנית על אילו שמתהדרים ביצירות קולינריות ולמעשה, אם אתם ממש רוצים להרגיז אותי, תעלו תמונה של משהו שהכנתם, שנראה מושקע וטעים ותכתבו “5 דקות עבודה” או “קללללל”.

ואז הוזמנתי לסדנת בישול של הילית. לא הצלחתי לעקוב אחרי פרץ היצירתיות, בטח לא להשתמש בחוברת המתכונים המושקעת שהיא הכינה, אבל היה שם משהו ששיחרר איזשהו פחד שיש לי מהמטבח ושלח אותי הביתה עם השראה. חוצמזה, נחשפתי ל”סודות מטבח” (שכולם כנראה מכירים, ורק אני מצאתי את עצמי מתפעלת מהם).

אז אם אתם מאילו שיודעים מה זה “קרם קוקוס”, עובדים דרך קבע עם צלפים ועלי בזיליקום, אין לכם מה לחפש פה. עברו לפוסטים לטבחים מתקדמים…

אם אתם בחרדת מטבח, שלוש ארוחות ביום, ובא לכם לגוון עם משהו קליל, אך מתוחכם  ולהרגיש רושפלד, מוזמנים להישאר.

סלונה 1

קודם כל, והכי חשוב, למדתי שאפשר לעשות לעצמי חיים קלים. יש הרבה קיצורי דרך, והם ממש מומלצים. נחשפתי למשל, לסדרת תפוחי אדמה מבושלים ומוכנים לשימוש של שטראוס. מאחר שתפוח אדמה הוא מרכיב בסיסי בארוחות אצלנו אימצתי אותו בחום.

כמו כן, יש בסדרה סלק מבושל, חומוסים ועדשים מושרים.

אחרי שטיגנתי בצל הוספתי כפית כורכום, קצת מלח וקצת מוסקט. הוספתי את הקסם החדש שגיליתי: “קרם קוקוס”, שזה בעצם סוג של שמנת מתוקה נטולת חלב (לרגישי הלקטוז בבית). את תפוח האדמה המוכן הוספתי רק אחרי קרם הקוקוס, אם כי אפשר לטגן אותו עם הבצל וזה בטח ייצא יותר קריספי. כך גם את העדשים או החומוס המושרה. ערבוב קצר. עוד דקה של בישול על אש קטנה. וזהו.

סלונה 2

חמש דקות והכל מוכן. נשבעת.

הדבר המעניין הוא שתפוחי האדמה שומרים על הערך התזונתי שלהם, גם אחרי ההליך, והם מגיעים בואקום. בתמורה למחיר ממש סביר,  10.90ש”ח לקופסת תפוחי אדמה כמו בתמונה, חוסכים לי חצי שעה של קילוף ובישול כמו גם שטיפת כלים של ההכנה. את העדשים והחומוס אני משרה, בדרך כלל יום וחצי כדי להגיע לרמת מוכנות שהם נמצאים בשקית המוכנה של שטראוס.

“קיצור דרך” מבורך שחוסך זמן ומאפשר ספונטניות.

הגדולים  כמובן שאלו מה נפל עלי, כשהגשתי להם את המוצג הקולינרי החדש, הקטנים נהנו ואמרו “איזה יופי ששלחנו אותך ללמוד לבשל”…

סלונה3

עוד מהבלוג של רונית קריספין

הגוף שלי, הוא שלי. גם אחרי שאמות.

גילוי נאות: אני מחבבת את יעל גרמן. אישה מוכשרת, עבר מרשים כראשת העיר הרצליה, מייסדת מוסד חינוכי ואפילו מנהלת מפעל אלקטרוניקה (בלי שעשתה תואר "איכותי" בפיסיקה כמיה...שימי לב הקוראת פסברג...). יעל קיבלה על עצמה את תפקיד שרת...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

הידד לחופש הגדול

      אי שם, כשהכרתי את איל, והבנו שאנחנו מתחתנים, החלטנו החלטות. החלטנו שבגיל 40 נפרוש, ניקח את ארבעת הילדים שלנו וניסע לטיול ארוך בעולם.  כשנחזור, נעבור...

תגובות

פורסם לפני 4 years

ברוכה הבאה למשבר גיל ה 40

פעם, מזמן, התאמנתי באתלטיקה קלה. הייתי אפילו מאוד טובה. כל כך טובה, שבנצי שוורץ ז"ל, המאמץ המשובח שהיה לי חשב שעם תוצאות כמו שלי, אני מבוזבזת שלא התחרתי בתחרויות ארציות ובחרתי "לפרוש" לטובת כתיבה עיתונאית במעריב לנוער. אבל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה