הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

אמא, איזה מאכלים היית מבשלת לשבועות?

13/05/2013

אמא, איזה מאכלים היית מבשלת לשבועות?

חלביים.

כן, אבל מה?

הייתי למשל פותחת דף גדול גדול ודק דק מבצק, בגודל שולחן, מורחת על זה חמאה, מפזרת אגוזים טחונים, סוכר אבל לא הרבה, קינמון וצימוקים, בזהירות מגלגלת לרולדה גדולה ואת הרולדה מגלגלת על תבנית גדולה ואופה. אחרי האפיה חותכת לפרוסות ושומרת.

שתי נשים, שתהום פעורה בינהן. על אף הזכרונות המשותפים, לכל אחת עולם דימויים משלה, וצרכים שונים לחלוטין. החלומות, גם הם בהתאם, ובכל זאת מתקיימת שיחה, אפילו באותה שפה.

מורחים משהו למעלה?

בטח. ביצה. אם מערבבים אותה היא הופכת נוזלית וקל למרוח.

ואיזה בצק זה?

אהה, פשוט. רק ביצה ומים.

מה? בלי קמח?

מה, איך את חושבת שיכול להיות בצק בלי קמח? שמים קמח כמה שצריך שייצא בצק בגודל לחמניה, ומזה כבר אפשר לפתוח דף גדול בגודל שולחן.

אבל איך אני יודעת כמה זה “קמח כמה שצריך”?

אם את עקרת בית טובה, את כבר תדעי. הבצק צריך להיות לא רך מדי ולא קשה מדי.

בטח עקרת בית טובה. מה זה בכלל? אשה שניצבת מאחורי הסירים ותמיד יש לה מספיק אוכל להאכיל את כל הפיות הרעבים בבית? אשה שגם יודעת לנקות וגם לבשל וגם לתת אהבה לילדיה? והכל במין להטוט נפלא? והאם אשה שעבדה לפרנסתה ופרנסתה פירנסה גם את עולם הרוח שלה, וגם בישלה וחלקה את נקיון ביתה עם בן זוגה, זכאית לתואר הנכסף – אחת שתדע מתי הבצק מוכן?

ולא מוסיפים לבצק קצת סוכר או קצת מלח?

ברור שצריך קצת מלח. זה הרי ברור.

ולמה זו עוגה של שבועות?

זה גם ברור, כי זה מרוח בחמאה.

נו, ואיך בדיוק יוצא מזה מתכון? כמה פעמים צריך לנסות עד שתצא עוגה באמת ראויה, כזאת שיש לה מידות מדוייקות ולא מחסירה רכיבים שלא צריך לציין את קיומם, כי “זה ברור שהם שם”?

_______________________________________________________________________________________

בתמונה: “הלוחשות” של רוז איימי בלנג’ר, פסלת קנדית. הפסל הכל כך נשי הזה, מוצב בקצה רח’ סנט פול במונטריאול.

_________________________________________________

לצפייה באלבום התמונות שלי

_________________________________

  • אם אהבתם את התמונה הזו והסיפור שלה ותרצו לא לפספס את התמונות הבאות והסיפורים שלהן,
    לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
    (תידרשו גם להסכים לקבל ניוזלטר של סלונה – גם זו לטובה) ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה