הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

קמח טפיוקה עשוי משורש שאינו דגן ועל כן יכול לשמש גם בדיאטה נטולת גלוטן

15/01/2016

טפיוקה

בתי היקרה מנסה לשכנע אותנו כבר הרבה זמן שתזונת פליאו תבריא אותנו, תקראו ותראו כמה אנשים שהיתה להם סוכרת גבוהה ונזקקו לאינסולין כבר לא, ותראו כמה אנשים שהיו שמנים רזו ועצם השלת המשקל הבריאה אותם, ואנחנו – אנחנו נאחזים במידע הישן שלנו על פירמידת המאכלים ואחוזי הפחמימות לעומת המזון דל השומן, כי בשיחה הזו, כל מה שידענו נחשב ללא נכון וכל המידע החדש הוא הנכון ביותר ובדל מידע אחד מציב אותנו על רף גבוה – פליאו, דיאטה עשירה בשומן מן החי ונטולת פחמימות לחלוטין, שכלול של דיאטת אטקינס, והנה עליה שמענו מזמן, לפני עידן עידנים.

אז, זו לא השמרנות, כי אנחנו לא מחשיבים עצמנו לכאלה. עובדה שברבות השנים נפרדנו מהרבה סוגי מאכלים שהיו גם טעימים וגם נוחים בחיי היומיום, למשל, שיא השיאים שלי בהורדת משקל – 20 ק”ג, נעשתה בעזרת ארוחת צהריים קבועה – שניצל אחד ושלושה חטיפי ברוקולי/תפו”א/כרובית שהוצאו מהמקפיא בבוקר, להם הוספתי מלפפון אחד ועגבניה אחת, וכשכולם נהנו בעבודה ממטעמיה של דליה המבשלת, אני הוצאתי את קופסת המטעמים שלי ורזיתי. לא להרבה זמן. מאז העליתי בחזרה את עשרים הקילוגמרים ההם וגם הוספתי עליהם כחמישה עשר שלא היו שם מעולם אבל בעיקר הזקתי מאוד לבריאות, ובהבנה הזאת הסרתי מתפריט ארוחותי את כל המזון המעובד האפשרי, אין בו יותר סוכר מכל סוג שהוא כולל דבש ודומיו. עתה אני שוקלת לעשות מהפכה של ממש ואין זה פשוט.

לצורך התחלה, אני מנסה להכין מיני מאפים שאינם מכילים קמח רגיל של חיטה או שעורה. “מה זה הקמח הזה?” שואלת אותי הקופאית בסופר על חבילת קמח הטפיוקה שקניתי, “זה טעים?” אני אספר לך בשבוע הבא אני אומרת לה, וגאה בעצמי על התעוזה.

אז הנה לחמניות הטפיוקה שלי שנסמכות על מתכונים שמצאתי ברשת. הן אינן פליאו בגלל החלב, אבל יכולות להיות בשינויים קלים:

מצרכים:

1 כוס חלב (בפליאו יכול להיות חלב שקדים למשל, או חלב קוקוס)

60 גר’ חמאה

3 כוסות קמח טפיוקה

2 ביצים

½ כפית מלח

5 כפות גבינת פרמזן מגוררת

אופן ההכנה:
מבשלים את החלב עם החמאה עד שהחמאה תימס. מכבים את האש ולאחר כ-2 דק’ מבליעים פנימה את קמח הטפיוקה כוס אחת אחרי השנייה בעזרת מטרפה. מוסיפים במהירות את הביציים ומערבבים היטב כדי שלא יהפכו לחביתה. ולבסוף מוסיפים את המלח והגבינה. מתקבלת עיסה מאוד דלילה שאינה דומה כלל לבצק.

מעבירים בעזרת מצקת לתבנית שקעים ששומנה בחמאה ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות. לאחר 5 דק’ מורידים את הטמפ” ל-180 ולאפות כחצי שעה או עד שהלחמניות יזהיבו. ההפתעה היא הגודל הרב אליהן צומחות הלחמניות.

הן היו טעימות גם חמות וגם קרות ביום שלמחרת.

______________________________________

אוספת אוצרות – הבלוג המצולם שלי

הצטרפו לעמוד התמונות שלי בפייסבוק

______________________________________

  • אם אהבתם את התמונה הזו והסיפור שלה ותרצו לא לפספס את התמונות הבאות והסיפורים שלהן,
    לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
    (תידרשו גם להסכים לקבל ניוזלטר של סלונה – גם זו לטובה) ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה