הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

מתכון עוגת השיש התקבל מדודתי שנחשבה לבשלנית דגולה, שידעה לשלב בין המתכונים ההונגריים המסרותיים לאלו החדשים, שאבא כשאכל אצלה, עלתה אצלו לחלוחית של זכרונות בית אמא.

06/07/2015

IMG_5686

אם נצטרך לחיות בצנע כמו יוון, נדע איך לעשות זאת? מתוך התרגשות שלמדתי להגיד אוח’י, והבנתי שהמילה לא דומה לשום “לא” בשפה אחרת, ומתוך התרגשות שיש אנשים זקופי קומה שמעדיפים סוציאליזם מהסוג הנדיב, הבנתי שיש גם מחיר אישי. למשל, חוסר במגוון מצרכים על מדף הסופר. ואז מה? נדע איך להסתדר?

בטח שנדע.

כל מה שצריך לעשות זה לשלוף מהמדף השמור בבית את המחברת הזו, המצהיבה עם כתמי האפיה, והשמן, זו שעשתה קילומטראז’ גדול במטבחים השונים בהם גרנו, ולברור מתוכה את המתכונים שהגיעו מאמא, מסבתא וכמו במקרה הזה – מהדודה.

רובם עם מצרכים מועטים, בסיסיים והתוצאה לא בהכרח דלה יותר.

מתכון עוגת השיש התקבל מדודתי שנחשבה לבשלנית דגולה, שידעה לשלב בין המתכונים ההונגריים המסרותיים לאלו החדשים, שאבא כשאכל אצלה, עלתה אצלו לחלוחית של זכרונות בית אמא.

אז, תוך כדי שאני מסדרת את המצרכים על השיש להכנה, הבחנתי שאין כמעט חומרי טעם, ונלחמתי עם עצמי קשות, האם להוסיף וניל או לא, ולמה בעצם אין שום נוזלים ואיך תצא מכאן עוגה… החלטתי, שבמתכון עם כזו הסטוריה לא נוגעים… אבל אופס… כרגיל במתכונים האלה, לא כתוב באיזה חום לאפות וכמה זמן. אז זו תהיה התוספת שלי.

יצאה עוגה רכה, נימוחה וטעימה עד מאוד! הגשתי בתוספת קצפת. לא הכרחי.

עוגת שיש:

2 כפות קקאו, 3 כפות סוכר, 3 כפות מים – לבשל לקרם, להוריד מהאש ולהוסיף 1 כפית חמאה בערבוב, ולצנן.

7 חלבונים, 3 כפות סוכר – להקציף לקצף יציב

7 חלמונים, 4 כפות סוכר, 1 וחצי כפות שמן, קליפת לימון מגוררת – להקציף לקרם בהיר

7 כפות קמח רגיל – להוסיף בהדרגה לקרם, תוך כדי הקצפה.

להוסיף 2 כפות מהקרם הזה לשוקולד ולערבב.

להוסיף את קצף החלבונים לקרם החלמונים בתנועות קיפול ולהעביר לתבנית “24 משומנת.

את תערובת השוקולד להוסיף מלמעלה בצורת ציור כזה כמו בתמונה, ועם המרית “לחתוך” כמה חתכים בקרם.

לאפות כחצי שעה ב-180 מעלות או עד שקיסם שננעץ יצא יבש.

______________________________________

אוספת אוצרות – הבלוג המצולם שלי

הצטרפו לעמוד התמונות שלי בפייסבוק

______________________________________

  • אם אהבתם את התמונה הזו והסיפור שלה ותרצו לא לפספס את התמונות הבאות והסיפורים שלהן,
    לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
    (תידרשו גם להסכים לקבל ניוזלטר של סלונה – גם זו לטובה) ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה