הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

כל הזמן הזה, חיכו על השיש ארבעה פלפלים אדומים, בשרניים ויפים…

11/02/2015

פלפל

אתמול בבוקר התחשק לנו יום כזה של בית. הרבה בישולים, קצת נקיונות, הרבה מוזיקה טובה, ואז גילינו שהלהבה הגדולה בכיריים שלנו, שהן אמנם לא חדשות אבל לגמרי לא ישנות, מסרבת להחזיק אש. למרות שידענו לאבחן שכנראה מדובר בחיישן עייף, לא באמת ידענו מה צריך לעשות. האמנתי שאם אדבר עם טכנאי של כיריים הוא ייתן לי עצה מועילה כגון “תזיזי”, “תנסי”, “תשפשפי” או כל עצה אחרת שתגרום לסרבן לעבוד. אז צלצלתי לשרות לקוחות וענתה לי בחורה שהיה ברור לי ולה שאנחנו מדברות בשתי שפות זרות. היא גם הסבירה לי באדיבות שאין זה מתפקידה לתת עצות. תפקידה לקבוע תור שיעלה לי לא מעט. כיוון שכך, חיפשתי מישהו יותר נחמד, שגם יוכל להועיל לי ומיידית.

מצאתי, ואבחנתו היתה כאבחנתנו, כלומר יכולנו לטפוח על האגו שיודע להסיק  מסקנות הגיוניות אפילו שמעולם לא תיקנו כיריים ומעולם לא למדנו משהו שקשור לזה. כשהגיע האיש הנחמד כעבור כמה שעות, נהניתי להסתכל איך במיומנות רבה פירק, מצא את החלק שלא עובד, החליף, בדק שתקין וסגר.  אני מתפעלת מאנשים שיודעים מה שהם עושים.

כל הזמן הזה, חיכו על השיש ארבעה פלפלים אדומים, בשרניים ויפים. דקה אחרי שהלהבה חזרה לרקד באש כחולה במטבחי, הנחתי אותם על מחבת לוהטת וריח מתוק התפשט בכל הבית.

פלפלים מוחמצים

אפשר מכל הצבעים, רצוי שיהיו בשרניים, רצוי שיהיה להם גבעול קטן כדי שאפשר יהיה להפוך אותם על המחבת.

חומרי כבישה ל-4 פלפלים גדולים:

3 כפות חומץ

3 כפות שמן זית

1 שקית סוכרלוז (אשר להחליף בכף סוכר)

1/2 כפית מלח

2 עלי דפנה יבשים

2 שיני שום קלופים וחתוכים לפרוסות.

קולים את הפלפלים על מחבת לוהטת יבשה. הופכים לכל הצדדים. מוציאים אותם לכלי עמוק ומכסים בניילון נצמד עד שיתקררו. הסאונה הזו, עוזרת מאוד לפעולת הקילוף.

לאחר שהתקררו הפלפלים, מקלפים את הקליפה הדקה – צובטים במקום אחד והקליפה אמורה להתקלף בקלות מכל הפלפלים.

אני אוהבת לבצוע אותם עם היד, ליצור רצועות קטנות, ולהניח בכלי שניתן לסגירה הרמטית (מסוג קופסאות הטאפרוור). מכניסה את כל חומרי הכבישה, סוגרת ומנערת. מניחה במקרר ומדי כמה שעות מנערת שוב.

הפלפלים הכי טעימים כעבור יום, אבל אצלנו הם אף פעם לא שורדים כל כך הרבה זמן…

_________________________________

לבלוג הצילום שלי “אוספת אוצרות”

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה