הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

שם, במסעדה שאיפשרה מבט פאנורמי על כל ההוד וההדר שמסביב, חיכה לנו מרק זך, מחמם ובו אחד הקנודל’ס הטעימים ביותר שאכלנו כל הטיול הזה.

20/04/2014

קנודל

כבר ויתרנו בלב על כביש הסילברטה שהוא אחד היפים מיני רבים של טירול ופורארלברג היפים ממילא, היינו כבר עמוק בתוך החופשה הנעימה באוסטריה הכל כך יפה וכל פעם שהגענו לפיתחו של הכביש ההוא, עמדה מכשלה אחרת ביננו לבין מימוש התוכנית, ואז, באותו יום שהיה לא מתוכנן בעליל, ונוצר לנו מהזזת תוכניות אחרות, הפרידו שוב כמה ק”מ של אספלט בינינו ולמרות שירד גשם שמונע בדרך כלל ראות טובה, וכשרוצים לעלות על מעבר הרים רצוי שתהיה ראות טובה, החלטנו שזה “עכשיו או לעולם לא”. הסטנו את ההגה ימינה לדרך שהשלט הורה עליה בגאון: “סילברטה”.
היה זה סיומו של יום עמוס חוויות ודרכים שהשפה העברית לא ידעה להמציא עבורן מספיק מילים שיתארו את יופיים, ובעודנו פונים אל הכביש, פסק הגשם ורוח קלה הזיזה את העננים הכבדים וגילתה את השמש ואת אחד העמקים היפים של אוסטריה. שילמנו את דמי המעבר והתחלנו לטפס בדרך המתפתלת כנחש מעלה, מצלמתי מנציחה את צבעי הסתיו שמתמזגים כל כך יפה עם העננים השטים ממעל, מד המעלות של המכונית צנח די מהר ובהגיענו לאגם המלאכותי שעל הפיסגה הקור גבר עוד יותר בשל הרוחות העזות. במסעדה שאיפשרה מבט פאנורמי על כל ההוד וההדר שמסביב, חיכה לנו מרק זך, מחמם ובו אחד הקנודל’ס הטעימים ביותר שאכלנו כל הטיול הזה.

עוד מימים ימימה, הבנו שמקור משפחותינו בקיסרות האוסטרו-הונגרית. הגבולות המתפתלים בין ארצות מוצא אבות אבותינו, שרטטו חוטי משי מקשרים של מאכלים מאוד דומים בסגנונם, ומה שקרוי בפינו “אוכל יהודי” שהוא דרך כלל כינוי לאוכל יהודי מזרח-אירופאי אינו אלא העתק של מאכלים מקומיים, בואריאצייה שמאפשרת גיור.

הקנודל הוא אחד מהם. בבית הורי היו מיני קניידלך – באידיש ומיני גומבוץ בהונגרית, שכולם הם וריאציה כזו או אחרת לקציצה העגולה שבדרך כלל מתבשלת תחילה במים, חלק מהן מוגשים במרק זח וחלק מהן מגלגלים אחר בישול בפרורי לחם שטוגנו בהרבה חמאה וסוכר ומוגשים בליווית שמנת חמוצה.
במהלך הטיול שלנו באוסטריה, השתדלנו לטעום מכל סוג אפשרי, כולל כאלה שלא הכרנו, ודרגנו את טעמם על פי קירבתם לטעם שאנחנו זוכרים מהבית. אף חגגנו בטירול שלושה ימי “פסטיבל הקנודל” בהם כולם מתלבשים בתלבושת הטירולית מסורתית, שרים ורוקדים, שותים הרבה בירה לצד מנות הקנודל השונות: אלה שבהשפעה האיטלקית הנמצאת ממש מעבר לגבול מכילה גבינה צהובה ונצרבת על פלטה רותחת ולאחר מכן מוגשת במרק זך, אלה העשויות סולת ואלה אשר נוספות לה חתיכות בשר שונות, לרוב מעושנות. ואלה העשויות בצק תפוח אדמה ועוטפות בקיץ שזיף או משמש, אבל בסתיו כשפירות אלה אינם בנמצא מסתפקים בריבות שלהם.

הקנודל ההוא מפיסגת הסילברטה קיבל אצלנו את מירב נקודות הדמיון ל”טעם הבית” אפילו שמעולם, בתור ילדים לא טעמנו משהו דומה. אז מה זה אומר על הזכרון שלנו???

לאחר ששבנו הביתה מן הטיול חיפשתי מתכון מנצח כדי לשמור על הטעם לאורך זמן. גוגל עזר לי לתרגם ועכשיו כשכולם מסביב מרבים לספר ביציאת מצרים, אני מרבה בזכרונות של טעמים:

קנודל עם בשר מעושן

2 ביצים
½ כוס חלב
1 בצל בינוני חתוך לקוביות זעירות
115 גר’ נקניק מעושן חתוך לקוביות זעירות
22 כפות פירורי לחם משובחים
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית+חמאה לטיגון
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון

הכנה:

  1. לטגן בצל +נקניק בשמן זית וחמאה עד להשחמה ולצנן
  2. לטרוף את הביצים, להוסיף לסירוגין פירורי לחם וחלב
  3. להוסיף פטרוזיליה ותיבול
  4. להוסיף את הבצל והנקניק שהצטננו.
  5. להניח לכשעה מכוסה במגבת
  6. לגלגל לכדורים קטנים ולבשל בסיר רחב ובו מרק (אני מבשלת במים עם אבקת מרק עוף). הקנודל’ס מוכנים כשהם צפים למעלה (בערך כעבור 5 דק’).
    להניח למנוחה בתוך הסיר לפחות שעה לפני ההגשה, אפשר כמובן יותר. מגישים בתוך מרק צח, אפשר מתוך המתכון של מרק העוף של סבתא שושנה.

______________________

אוספת אוצרות” – הבלוג המצולם שלי

הטיול שלנו לאוסטריה

הצטרפו לעמוד התמונות שלי בפייסבוק

_________________________________

  • אם אהבתם את התמונה הזו והסיפור שלה ותרצו לא לפספס את התמונות הבאות והסיפורים שלהן,
    לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
    (תידרשו גם להסכים לקבל ניוזלטר של סלונה – גם זו לטובה) ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה