הבלוג של Rivka Kofler

תמונה אחת וסיפור

אני צלמת-טיילת, מעצבת גרפית במקצועי, מבקרת במקומות שונים בעולם בנופים משגעים, מתחככת בתרבויות קרובות-זרות ומתבוננת דרך פריים התמונה הבאה שאצלם. כאן אשתדל לספר את הסיפור של כמה מהתמונות.

עדכונים:

פוסטים: 102

החל מדצמבר 2012

מרק עוף זה האוכל הכי בסיסי שאני מכירה. הוא מלווה את חיי מיום שאני זוכרת את עצמי והוא קשור להרבה תחנות חיים נחמדות שכייף לי להזכר בהם. ריח של מרק עוף מתבשל על אש קטנה הוא הכי ריח של בית עבורי.

12/12/2013

שבת בבוקר, שוק האיכרים של ככר קולביץ בברלין, הטמפרטורות שואפות לאפס מעלות, עד הערב כבר ירד שלג, אלא שבינתיים בשעות הבוקר האלה השוק הזה מעלה חיוך של אושר על פנינו, מראות הפירות והירקות הטריים וריחות המתוקים מסביב יפים, אך תיאבון כבר אין לנו כי זה עתה אכלנו ארוחת בוקר נפלאה באחת מהמסעדות הרבות בככר. פתאום ככה מולנו, דוכן שלם עם אגודות ירקות מוכנים למרק עוף, והתאבון מתעורר יחד עם פלאשבקים של זכרונות וגעגוע אדיר לסבתא שושנה. סבתא שושנה היא חמותי היקרה, שזכתה לכינוי הזה עם הולדת ילדיי.

מרק עוף זה האוכל הכי בסיסי שאני מכירה. הוא מלווה את חיי מיום שאני זוכרת את עצמי והוא קשור להרבה תחנות חיים נחמדות שכייף לי להזכר בהם. ריח של מרק עוף מתבשל על אש קטנה הוא הכי ריח של בית עבורי, והרבה מאוד שנים חשבתי שזאת מיומנות של נשים מוכשרות שלעולם לא אוכל לרכוש – עד שפגשתי את חמותי היקרה שהיא כאם לי בכל אותם רגעים חשובים שהייתי צריכה אמא לידי, היא היתה שם תמיד עם מילה טובה, עם ליטוף, עם מחמאה, מתבוננת בעין אוהבת. והיה שם תמיד מרק העוף.

מרק העוף של סבתא שושנה טעים כטעם האהבה שהרעיפה תדיר על סובביה. יש שם את המרכיבים הרגילים, אך יש שם גם אטריות מעשה ידיה שהיא קוראת להם “לוקשאלך”. מרק העוף שלה הוא עמוק, עם גוף, ארומתי וכל שאר הסופרלטיבים. הוא היה לב ליבם של ארוחות השבת אצלה, שהתחילו בצהריים ותמיד נמשכו אל שעות הערב, כשכולנו ישובים ליד השולחן הגדול וכל כמה דקות מגיעה עוד מנה ועוד מנה… והיו הימים האלה שסבתא שושנה היתה מופיעה אצלנו בבית עם סיר מרק עוף כדי לפנק את הילדים הקטנים. בישלה אותו חצי בישול אצלה והמשיכה לבשל בבית שלנו כדי שיהיה טרי כשתגיש אותו לילדים החוזרים הביתה מבית הספר והגן.

השנה חגגנו לסבתא שושנה 90, והיא עדיין מכינה את אותו המרק המופלא, וגם אני כבר למדתי ומכינה אותו כבר כמה שנים, מקבלת מחמאות גם מסבתא שושנה. הוא פשוט למדי להכנה, החלק הכי קשה בו זה “לכפות” אותו בשלב הראשון, ואח”כ לחכות שהבישול ייגמר. אפילו טיגון החביתיות שהופכות לאיטריות מהנה, כי חושבים על ההנאה של בני המשפחה כשיאכלו אותם. האין זו המהות של אוכל שבושל באהבה?

********

מרק עוף

המצרכים לסיר בגודל 7 ליטרים:

2 גבות של עוף גדול +4 כנפיים+2גרונות עוף או כל קומבינציה אחרת בכמות דומה של חלקי עוף שיש בהם עצמות. אני לא מסירה את העור רק מנקה היטב.

1 כרישה בשרנית – החלק הירוק והלבן, מנוקה היטב וחתוך לחתיכות גדולות

1 בצל גדול מקולף, שלם

1 קולורבי

2-1 שורש פטרוזיליה

1 קישוא

1 בטטה

2 גזרים

5-6 גבעולי סלרי אמריקאי

זר פטרוזיליה+זר שמיר (בגודל שנמכרים בסופר)

½ 4 ליטר מים רתוחים (או כמה שצריך כדי שהסיר יהיה מלא לאחר שכל החומרים בפנים)

2 כפות אבקת מרק עוף

אופציה להעשרת הטעם – 2-3 עצמות עגל עם מח.

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את העוף והירקות בסיר מספיק גדול כדי שיכיל הכל – עדיף יותר גבוה, מאשר יותר רחב. מדליקים אש גבוהה.
  2. מוסיפים מים שהורתחו.
  3. כשמתחיל לרתוח מכפים את המרק – מורידים באמצעות כף את הקצף הנוצר בד”כ ליד קירות הסיר. משתדלים להוריד את כל הקצף עד כמה שניתן.
  4. מוסיפים אבקת מרק עוף ומסדרים מלמעלה את הפטרוזיליה והשמיר. מכסים ומעבירים לאש נמוכה. מבשלים שעתיים.

טיפ 1: המרק יכול להיות מוכן כעבור 45 דק’ בישול. אולם בישול איטי וארוך גורם למרק להיות בעל טעם עמוק ומלא.

טיפ 2: אם רוצים שהמרק יישמר לכמה ימים, יש להוציא ממנו את כל הירקות, ורק אחרי שהתקרר לטמפרטורת החדר להכניס למקרר. הירקות ובייחוד הבצל יגרמו להחמצת המרק.

טיפ 3: אם לא אוהבים לאכול את ירקות המרק, אפשר למעוך אותם ולהכין לביבות.

********

אטריות ביצים

המצרכים:

4 ביצים

½ כפית מלח

½ 1 כוסות מים קרים

3 כפות שמן

6 כפות גדושות קמח לבן

אופן ההכנה:

לערבב הכל בבלנדר, את המים מוסיפים בסוף. מרקם הבלילה צריך להיות דליל מאוד.

מטגנים חביתיות דקות, אך לא דקות מדי, במחבת טפלון. משמנים את מחבת הטיגון בכמה טיפות שמן  קנולה לפני טיגון כל חביתית. עורמים אותן על גבי צלחת, וכדי לשמור על טריותן והלחות שלהן יש לכסות בניילון נצמד. החביתיות יכולות להשאר יום במקרר אך הן טעימות הרבה יותר כשהן טריות.

לפני ההגשה (במרק) לחתוך לרצועות דקות.

התמונה שלמעלה ניתנת לקנייה כאן

_______________________________

אוספת אוצרות – הבלוג המצולם שלי

הצטרפו לעמוד התמונות שלי בפייסבוק

_________________________________

  • אם אהבתם את התמונה הזו והסיפור שלה ותרצו לא לפספס את התמונות הבאות והסיפורים שלהן,
    לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי - למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
    (תידרשו גם להסכים לקבל ניוזלטר של סלונה – גם זו לטובה) ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש.

עוד מהבלוג של Rivka Kofler

תצוגה מקדימה

לתת להן כח

רובנו לא יכולות אפילו לדמיין מה עוברת מנותחת סרטן השד, וטוב שכך. רובנו מדמיינות למשל, שיער נושר, ולא יודעות שגם שיער הריסים והגבות נושר, רובנו מדמיינות את הקלישאה...

תצוגה מקדימה

נוכח עוגות פריז

לפני יותר מעשר שנים, קרה ואבד לי הזכרון באחת. לי – שהייתי ספר טלפונים מהלך, ספר הסטוריה מסודר לפי תאריכים מדוייקים – הכל נעלם. נבהלתי. לצד התשבצים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

אגם הצללים

פתח דבר אני לא ממש מצויה בעולם הפנטזיות הנוכחי (אם יש דבר כזה), אינני נוער וגם אין לי כאלה בבית די הרבה שנים, ובכל זאת, משהו בעטיפת הספר גרם לי מאוד לרצות לקרוא אותו. ולא רק...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה