הבלוג של רינת ארם מאירמן

מנדרינה בסלונה

נעים מאוד, אני רינת. נשואה לאיש קבע, ואמא לשלושה בנים. עובדת סוציאלית. בשנים האחרונות אני חוקרת ולומדת את נושא התזונה, תוך התמקדות בתזונה הטבעית. בתחילה 'בשביל הילדים' אבל עד מהירה ההבנה וההכרה בהשפעה שיש לתזונה... +עוד

נעים מאוד, אני רינת. נשואה לאיש קבע, ואמא לשלושה בנים. עובדת סוציאלית. בשנים האחרונות אני חוקרת ולומדת את נושא התזונה, תוך התמקדות בתזונה הטבעית. בתחילה 'בשביל הילדים' אבל עד מהירה ההבנה וההכרה בהשפעה שיש לתזונה בריאה גם על חיי. חשוב לי לקיים בבית שלנו אורח חיים בריא, שכולל מבחינתי – אהבה ושלווה, אוכל בריא ופעילות גופנית. לאחרונה החלטתי להפוך את הידע ל'רשמי' והתחלתי ללמוד תזונה טבעית במכללת ווינגיט. כאן ארכז את העצות והמתכונים בתקווה שיהוו השראה לכל מי שחפץ באורח חיים בריא. במקביל הקמתי את "מנדרינה - חמוץ מתוק", אתר ובו מרוכזים מתכונים, טיפים, מידע ועוד... מוזמנים לבקר www.mandarinat.com אשמח לשמוע מכם חוויות ולענות על שאלות :-)

עדכונים:

פוסטים: 21

החל מדצמבר 2014

לפני שבועיים הייתי בסדנת בישול כיפית ב4שף, אותה העבירה עירית אופיר – עירית אורגניק, המבשלת אוכל בריא, שמח וטעים – ועושה זאת עם המון שמחה וצחוק :-)

בסדנא הכרנו שמן חדש, שמיוצר בישראל בעקבות תגלית המכון הוולקני (כבוד!) מסתבר שמשפחת המרווה מביאה לנו דברים טובים. זרעי הצ’יה הם תוצר שלה,
וגם…טדדם :

שמן מרווה מרושתת. השמן מופק מזרעי צמח המרווה המרושתת, שנחשב לצמח מרפא עתיק, והוא מכיל 50% אומגה 3 ומרכיבים נוספים כגון נוגדי חימצון, פוליפנולים, ויטמין E טבעי, פיטוסטרולים ואחרים.

את המתכונים שעירית עשתה איתנו (אני קצת התעצלתי באותו יום, וחוץ מלחתוך אבוקדו ואגסים לא ממש תרמתי לארוחה :-P) ליווה שמן המרווה המרושתת, שמהווה תוסף תזונה ומיועד לבישול, אפיה ותיבול (לא לטיגון!) וטעמו עדין מאוד. אפשר לשלב את השמן בצורה מאוד פשוטה בתזונה היומיומית ובעיקר פשוט לתת אותו לילדים – פשוט להוסיף למנת הפסטה/אורז/ירקות (אחרי ההכנה) שהם אוכלים ולשמוח שהעשרנו אותם באומגה 3 היום.

 

 

 

 

שמן מרווה מרושתת

 

הנה דוגמא לסלט טעים שהכנו (אמממ..יותר נכון…אכלנו) בסדנא :

סלט כרוב אדום ואגסים ברוטב לימון ואגסים

מצרכים

1/2 כרוב אדום, קצוץ דק. (כרוב אדום עשיר כל כך בויטמינים, מינרלים ונוגדי חימצון שמגיע לו פוסט נפרד. אבל בינתיים שתדעו שהוא בריא אפילו יותר מכרוב לבן, ויש בו סידן זמין לספיגה)

בצל ירוק או עירית קצוצה.

אגס פרוס לפרוסות דקות או קצוץ

1/2 כוס גרעיני חמניות,זרעי דלעת או אגוזי מלך.

2 גבעולי סלרי

1/2 חבילת כוסברה או פטרוזיליה או שמיר.

רוטב

4 כפות שמן זית

4 כפות שמן מרווה מרושתת

2 אגסים מאד בשלים

מיץ מחצי לימון.

1/4 בצל קטן.

2 שיני שום.

1/4 כוס מים.

מלח לפי טעם,

ניתן להוסיף כפית גרידת לימון.

הכנה

לערבב בבלנדר עד לקבלת מרקם קרמי,

לטעום ולהוסיף לימון,או אגס לפי הצורך

ניתן להוסיף עשבי תיבול כמו כוסברה, או פטרוזיליה או שמיר

מה שיהפוך את הרוטב לירוק אך יוסיף הרבה טעם.

מנדרינה כרוב סגול2

מנדרינה כרוב סגול1

עירית אורגניק : https://www.facebook.com/IritOrganicServices

 

עוד מהבלוג של רינת ארם מאירמן

תצוגה מקדימה

צ'יה פה וצ'יה שם

מה זה בכלל זרעי הצ'יה ולמה הם טובים? זרעי הצ'יה מגיעים אלינו בעיקר ממקסיקו ומבוליביה, והם למעשה זן מסוים של צמח המרווה. הם נחשבים לאחד המזונות העשירים שניתן למצוא! הם עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות, כמו אומגה 3, ברזל,...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

כל בית צריך כרפס

טוב, אין לי זמן. יש לי עוד המון דברים להספיק! פסח בא. אז תרשמו, סלט. נכון בליל הסדר אוכלים כרפס? נכון שאף אחד לא יודע למה אוכלים כרפס? רגע, נכון שגם לא כולם סגורים על מה זה בכלל כרפס? אז ככה. למרות שממש אבל ממש אין לי...

תצוגה מקדימה

חבתידה

לאסוף את הילדים אחר הצהריים מהגן, לקחת את התיקים, העליוניות, תיקי הספריה, והגבעול שהקטנצ'יק מצא בחצר ומתעקש להביא הביתה. להכניס אותם לרכב, לקשור חגורות בטיחות לא נוח לו, והוא נזכר ששכח את הציור שרצה לקחת הביתה. לנחם אותו....

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה