הבלוג של רינת ארם מאירמן

מנדרינה בסלונה

נעים מאוד, אני רינת. נשואה לאיש קבע, ואמא לשלושה בנים. עובדת סוציאלית. בשנים האחרונות אני חוקרת ולומדת את נושא התזונה, תוך התמקדות בתזונה הטבעית. בתחילה 'בשביל הילדים' אבל עד מהירה ההבנה וההכרה בהשפעה שיש לתזונה... +עוד

נעים מאוד, אני רינת. נשואה לאיש קבע, ואמא לשלושה בנים. עובדת סוציאלית. בשנים האחרונות אני חוקרת ולומדת את נושא התזונה, תוך התמקדות בתזונה הטבעית. בתחילה 'בשביל הילדים' אבל עד מהירה ההבנה וההכרה בהשפעה שיש לתזונה בריאה גם על חיי. חשוב לי לקיים בבית שלנו אורח חיים בריא, שכולל מבחינתי – אהבה ושלווה, אוכל בריא ופעילות גופנית. לאחרונה החלטתי להפוך את הידע ל'רשמי' והתחלתי ללמוד תזונה טבעית במכללת ווינגיט. כאן ארכז את העצות והמתכונים בתקווה שיהוו השראה לכל מי שחפץ באורח חיים בריא. במקביל הקמתי את "מנדרינה - חמוץ מתוק", אתר ובו מרוכזים מתכונים, טיפים, מידע ועוד... מוזמנים לבקר www.mandarinat.com אשמח לשמוע מכם חוויות ולענות על שאלות :-)

עדכונים:

פוסטים: 21

החל מדצמבר 2014

08/02/2015

לאסוף את הילדים אחר הצהריים מהגן,

לקחת את התיקים, העליוניות, תיקי הספריה, והגבעול שהקטנצ’יק מצא בחצר ומתעקש להביא הביתה.

להכניס אותם לרכב, לקשור חגורות בטיחות

לא נוח לו, והוא נזכר ששכח את הציור שרצה לקחת הביתה.

לנחם אותו. לא עוזר. הוא בוכה.

לספר בדיחות מצחיקות בקולות מצחיקים (אותי זה מצחיק, בסדר?)

הם צוחקים.

יש!

להגיע הביתה, הקטנצ’יק מוריד מייד נעליים בסלון וארגז חול קטן נערם לו בנחת.

לתפוס אותו ולקחת לאמבטיה לשטוף את הרגליים, מזל שהסנדביץ’ מחכה בנחת שאוריד לו את הנעליים באמבטיה.

לנקות את ארגז החול הקטן, מה השעה? עשרה לחמש.

דברים שעושים אחר הצהריים : הגדול משחק עם חבר באקס בוקס ובכדור ספוג לסירוגין, בסלון. האחים שלו מנסים להשתלב. הסנדביץ’ מצליח לעיתים, הקטנצ’יק גם. צעקות של שמחה. הולכים לחדר משחקים (איזה מזל שיש חדר משחקים) ומשחקים.

משחקים שהספקנו היום : השחלת חרוזים, להקת גיטרה, בישול והאכלת הבובות במרק שוקולד, עוד כל מיני דברים שפספסתי כי הייתי בוואצאפ ובפייסבוק, מר תפוח אדמה, רגע, מה השעה? שש ורבע? קמה להכין ארוחת ערב.

קוצצת בסלייסר פלפל אדום וגזר, מאדה קצת על מחבת

בינתיים מכינה בלילה של קמח עדשים כתומות, חלב סויה ומים. מתבלת .

 מוסיפה לבלילה את תערובת הפלפל והגזר המאודים, וקצת בצל ירוק

מוסיפה קצת שמן זית למחבת, ושופכת את הבלילה למחבת. מכסה במכסה קטן.

אחרי 3 דקות – הופכת.

מתלהבת שזה נהיה ממש כמו פשטידה למטה, ואפשר להפוך ממש בקלות (עם תרווד)

אחרי 3 דקות בודקת שהדבר הזה מבושל, הופכת לצלחת, וקוראת לילדים.

IMG_7045

מה זה?

זאת חביתה… אבל כמו פשטידה.

הגדול מבריק : חבתידה!!

אז זאת חבתידה.

מה השעה? 18:30.

כולם יושבים לאכול.

בתיאבון,

רק תזכירו לי

מתי אתם הולכים לישון כבר?????

ילדים זו שמחה!

גם חבתידה!

ברשת יש המון מתכונים לחביתות חומוס. הכנתי לפני שבועיים חבתידה עם קמח חומוס, אבל הטעם שלו היה מאוד שתלטן. הילדים אהבו דווקא, אבל אני לא.

קראתי שקמח עדשים כתומות הרבה יותר עדין ומתאים לחביתות טבעוניות, אבל לא מצאתי קמח כזה. שאלתי את המוכר בחנות התבלינים ליד הבית שלי, והוא הסתכל עליי במבט משועשע ואמר שהכוונה פשוט לטחון עדשים כתומות. אז הוא טחן בשבילי עדשים כתומות, ויצא לנו קמח! קסם. זול מאוד, אגב. 1.20 ל-100 גרם.

הרעיון הוא לעשות חביתה מבלילה שמכילה קמח, מעט חלב סויה (אבל רק כזה שהוא ללא סוכר וללא מלח) ומים. אפשר גם בלי החלב, אבל החלב נותן אוריריות.

לבלילה הזאת נכנסים כל הירקות שאתם רוצים לשים :

פלפל אדום, גזר, עגבניה, תירס, פטריות, בצל סגול או לבן – מה שבא לכם וכמה שבא לכם- חשוב שיהיו מגורדים או קצוצים דק. אני פשוט קצצתי בסלייסר. את הירקות האלה מאדים ומרככים במחבת. חשוב לעשות את החבתידה במחבת קטנה (“20).

אפשר להוסיף עשבי תיבול, אני נמנעתי הפעם, אבל הוספתי בצל ירוק.

מתכון הבלילה : 

חצי כוס קמח עדשים כתומות (או קמח חומוס)

חצי כוס חלב סויה ללא שום תוספות

רבע כוס מים

חצי כפית שמרי בירה (אבקה נהדרת שלמדתי להשתמש בה בשנה האחרונה. קונים אותה בחנויות טבע, כאן הכוונה לאבקה ולא לפתיתים. שמרי הבירה עשירים במיוחד בויטמיני B, בברזל ובחומצות אמינו. כאן משתמשים ממש במעט, אבל הם נותנים טעם של גבינת פרמזן, וגם מרקם דומה – מעט מקרימים תבשילים, ומאוד מתאימים לשלב במאפים חביתות ואפילו סתם בסלט. יש להם ריח של גבינה קצת בשלה, או בקיצור קצת מסריח. אם אין לכם או לא בא לכם, שימו רק מלח. או מעט גבינה מגוררת…)

מלח ופלפל

טורפים במזלג, מוסיפים מים אם הבלילה נראית לכם סמיכה מדי. 

מאחדים את הירקות המאודים עם הבלילה, מוסיפים עשבי תיבול ושופכים למחבת הקטנה. מכסים (אם אין לכם, כמוני, מכסה מתאים למחבת, תלבישו עליה סתם מכסה של סיר אחר גדול יותר) אחרי 3 דקות הופכים עם תרווד ומטגנים עוד 3 דקות בערך. 

חותכים למשולשים יפים ומגישים :-)

עדשים כתומות עשירות בחלבון, סיבים תזונתיים ופחמימות, מכילות כמות נכבדה של חומצה פולית  ומספקות ברזל, סידן, זרחן, אבץ, מגנזיום ואשלגן.

IMG_7046

עוד מהבלוג של רינת ארם מאירמן

תצוגה מקדימה

צ'יה פה וצ'יה שם

מה זה בכלל זרעי הצ'יה ולמה הם טובים? זרעי הצ'יה מגיעים אלינו בעיקר ממקסיקו ומבוליביה, והם למעשה זן מסוים של צמח המרווה. הם נחשבים לאחד המזונות העשירים שניתן למצוא! הם עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות, כמו אומגה 3, ברזל,...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

כל בית צריך כרפס

טוב, אין לי זמן. יש לי עוד המון דברים להספיק! פסח בא. אז תרשמו, סלט. נכון בליל הסדר אוכלים כרפס? נכון שאף אחד לא יודע למה אוכלים כרפס? רגע, נכון שגם לא כולם סגורים על מה זה בכלל כרפס? אז ככה. למרות שממש אבל ממש אין לי...

תצוגה מקדימה

חטיף דגנים

אומרים שלכל דבר יש תחליף. אני חושבת שכמעט לכל דבר יש תחליף. בטח ובטח לחטיף. יותר דגנים, יותר סיבים, פחות סוכר, ובלי חומרים עם שמות לא מזוהים. קצת יותר שליטה, וגם כאן הכל עניין של מינון. למעלה משנה אני מכינה חטיפי דגנים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה