מוקפץ פושטי וקציצות עוף צרובות

בחורה עם מחשב נייד

 מוקפץ פושטי 2

מעבר לטעם הנפלא, הצבעוניות המהממת והטעמים האקזוטיים שהביא אלינו המטבח האסייתי , הוא גם הביא שלל סגנונות בישול. רובם המכריע בריאים וחכמים, בדרך כלל גם לא עתירי שומן ואפילו דיאטטים.  (נשאיר את האגרול בצד 🙂 ,שאגב אם מכינים נכון ומטגנים חכם אז גם הוא נסבל מבחינת הערך הקלורי).

 

יש את שיטת האידוי שהיא בריאה מאוד, שומרת על ערכים תזונתיים וכמעט שאין בה התעסקות. היא גם לא מלכלכת. (אהה… :-))

יש את שיטת הטיגון-אידוי שהיא מעניינת,קצרה ותוצאותיה סוחטות קריאות התפעלות .

למשל: דמפלינג שחומים וקריספיים מצד אחד ומאודים מצד שני.

בהזדמנות אלמד אתכם.

אבל השיטה הכי נפוצה במטבח זה הוא שיטת הטיגון-ערבוב או הקפצה: למשל הפאד תאי.

תתפלאו, אבל גם בשיטה זו,למרות שהיא כוללת את המילה "טיגון" ,אין כמעט שומן וזה היופי בה.

 מוקפץ פושטי 5

שני עקרונות ברזל מלווים את שיטת הטיגון-ערבוב :

זה חייב לקרות בתוך וואק ועל להבה גבוהה וחזקה.

בנוסף לכך :

עוף,דגים,ירקות,בשר, איטריות או אורז לבן מבושל – כולם יטוגנו-יעורבבו, בלא יותר מאשר 1-2 כפות שמן (תמיד  שמן נייטראלי כמו קנולה).

במשך כל זמן הבישול הלהבה צריכה להישאר גבוהה וחזקה.

זמן ההקפצה לא יעלה על 3-5 דקות.

יש חשיבות להקפיץ כל הזמן (מיומנות נרכשת), או לטגן-לערבב בשתי כפות  עץ גדולות (בערך כל חצי דקה).

וזה כל הסוד.

בהזדמנות ראשונה חשוב מאוד לרכוש וואק איכותי, רצוי  NON STICK (לפחות עד שרוכשים מיומנות) שיהיה עמוק ורחב במידה. לא גדול מידי ולא קטן מידי , לא כבד מידי ובעל ידית עץ ,בה תאחזו בבטיחות ובקלות, כשתקפיצו את הבפנוכו שלו.

 מוקפץ פושטי 4

על הכיריים הונח וואק ולצידו מחבת לקציצות והבישול של שתיהן התנהל במקביל, כך שהמנה כולה הוכנה ב-20 דקות עבודה .

אפשר להכין את המנה כמנה צמחונית מפוארת או להוסיף לה את קציצות העוף שבמתכון.

גם אורז לבן פשוט ליד, היא תוספת סבבה. לשיקולכם.

לירקות המוקפצים

1 שומר חתוך לחצי, פרוס פרוסות דקות (1/2 ס"מ).

1 גזר, קלוף פרוס לטבעות דקות

1 כלרבי קלוף,חתוך לחצי פרוס לפרוסות דקות (כנ"ל)

חצי צ'ילי חריף קצוץ ודק (אופציונאלי)

1/4 כרוב ללא הליבה פרוס גס וחתוך לקוביות 2X2 (אפשרי גם סגול אפשרי לערבב)

1/2 בצל אדום בינוני קלוף פרוס לפרוסות עבות (אפשר גם לבן)

1 זר באק צ'וי מושרה במים (זהירות יש בו חול להשרות כמה פעמים) פרוס לחצי לאורך ואחר כך לחצי ברוחב.

איך

ווק חם כפי שאמרנו, להבה הכי גדולה הכי חזקה, לחמם את הוואק עשרים שניות, להוסיף 1  כף שמן קנולה.

להוסיף את כל הירקות מלבד הבאק צ'וי והצ'ילי. לבזוק כמה גרגרי מלח שמזרזים את ההשחמה. להתחיל להקפיץ או לערבב בשתי כפות עץ, כל הזמן על אש גבוהה ,(כל חצי דקה בערך). מקפיצים ומערבבים כך במשך 3 דקות. להוסיף את ה'צילי לעוד דקה ואחר כך את הבאק צ'וי. בסה"כ מקפיצים הכל מקסימום 5 דקות ,אפשרי פחות .

להוריד  מהאש, להוסיף 1 כף של סויה (עדיף להתחיל עם כף ולהוסיף לפי הטעם שלא יהיה מלוח מידי. אפשר להוסיף אי אפשר להוציא :-)).

לקציצות העוף

1/2 ק"ג בשר חזה טחון (שהקצב יטחן, מה קרה אתם לא משקיעות אצלו מספיק? )

2 כפות פירורי לחם

1 ביצה

1/2 צ'ילי קצוץ דק (אופציונאלי).

1/4 כפית מלח קורט פלפל שחור גרוס טרי

חצי חבילת כוסברה או פטרוזיליה קצוצים או שילוב של שניהם , או יותר אם אוהבים.

חצי בצל אדום קצוץ דק.

1 כף ממרח לימון כבוש או קצוץ (אופציונאלי אבל משדרג מאוד)

איך

ללוש הכל היטב.  לשמן תבנית טפלון בכף שמן אחת, ליצור קציצות ולטגן מכל צד ,כשלוש דקות על אש בינונית. לקראת הסוף להגביר את האש ולהשחים אותן.

זהו, קל נכון?

לגבי הירקות, ניתן להוסיף או לגרוע :כרובית, ברוקולי,גמבות מכל הצבעים,בצל ירוק,קישואים מכל הצבעים, העקרון  חייב להישמר: גודל אחיד ,פחות או יותר,כדי שכולם יהיו מוכנים בו זמנית.

 מוקפץ פושטי 2

למתקדמים

אם רוצים לקחת את הקציצות לכוון אסייתי גם הם, אפשר להוסיף 1/2 כפית ג'ינג'ר ושום קצוצים במקום לימון כבוש , בצל ירוק במקום פטרוזיליה וכף סויה במקום מלח.

לשדרוג המנה הצמחונית אפשר לבשל פסטה דקה או אטריות אורז ולערבב עם הירקות המוקפצים.

אפשר לוותר על הקציצות לקחת חצי ק"ג רצועות חזה עוף שהושרו בכף סויה וכף שמן קנולה ומעט פלפל, לטגן קודם אותם בכף שמן, 3-4 דקות, להוציא, לטגן את הירקות ולהחזיר את העוף. אפשר גם להוסיף על הכל אטריות מבושלות או אורז לבן קר מבושל. כמובן שיחס הסויה המתבל חייב להשתנות ולעלות.

באותה שיטה עושים גם אורז מוקפץ: בסוף התהליך מוסיפים כוס אורז לבן מבושל וקר ושתי ביצים מקושקשות .

ספרו לי איך יצא . בהצלחה 🙂 🙂 🙂

 

אהבתם את המתכון? אשמח מאוד אם תלחצו על הכפתור "עקוב אחריי" למעלה בצד שמאל והמתכונים החדשים יגיעו ישירות אליכם במייל.