הבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

reneeshapira

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח... +עוד

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח למשפחה הטבעונית או לחלקה. ליווי תזונתי והדרכות בישול בריא, סדנאות אפייה חווייתיות למי שאוהב לאפות אבל רוצה לשמור על הבריאות. בנוסף, אני מטפלת ברפואה משלימה: עיסוי, רפלקסולוגיה, ארומותרפיה ופרחי באך. מוזמנים להציץ באתר שלי: http://www.reneefeelgood.com/ ולקפוץ לבקר בדף הפייסבוק https://www.facebook.com/feelgoodrenee

עדכונים:

פוסטים: 37

החל מאוקטובר 2013

כאשר החלטתי לחזור בתזונה ניסיתי למצוא פתרונות כיצד ל”הבריא” את המתכונים שלי. מרגרינה כמובן עברה למדור “המוקצים” ונשארתי עם חמאה/שמן מזוכך. השמן היה תמיד פתרון טוב, אך לצערי גיליתי עליו כמה עובדות מטרידות במיוחד…

12/12/2013

כאשר החלטתי לחזור בתזונה ניסיתי למצוא פתרונות כיצד ל”הבריא” את המתכונים שלי. מרגרינה כמובן עברה למדור “המוקצים” ונשארתי עם חמאה/שמן מזוכך. השמן היה תמיד פתרון טוב. הוא נח לשימוש, פרווה, טעמו ניטרלי והוא מפיק מאפים טעימים ועסיסיים. יש לו גם יתרון בולט בתחום המחיר, אפשר לאחסן במזווה וזה חוסך הרבה מקום במקרר (איך זה שתמיד אין מקום במקרר ???). אז בסה”כ הכל טוב, מצאתי פתרון אידיאלי…וחשבתי שהגעתי אל המנוחה והנחלה. אך לימודי נטורופתיה הם מקום קשה, שפותח את העיניים לראות גם מה שאנו לא תמיד רוצים לראות. במהלך הלימודים נחשפתי אל התהליך שעובר השמן כדי להפוך לכזה זך.

והנה הקיצור של התהליך להפקת שמן סויה. תהליך דומה עוברים גם שמן הקנולה, התירס, החמנייה ושאר השמנים המזוככים:

1. פולי סויה מכילים 20% שמן. מועכים את הפולים ומשרים אותם בכימיקל ממיס המצליח להמיס 95% מהשמן.

2. ממיס זה הוא רעיל וכדי להפטר ממנו מחממים את התמיסה ל 70 מעלות

3. עכשיו יש לנו שמן סויה גולמי כהה בעל טעם וריח אוםיינים לסויה. מכיוון שאנו לא מעוניינים בכך מערבלים את השמן במהירות גבוהה בטמפרטורה של 30-50 מעלות כדי להפריד מהשמן מספר מרכיבים חשובים כמו הליציטין, שהוא מרכיב חשוב ובריא המנקה את העורקים ממשקעי כולסטרול ובונה 30% מרקמת המח. הליציטין מתחמצן מהר ומשחיר את השמן (אף אחד לא יקנה שמן שחור..) ומצד שני ניתן למכור אות הלציטין ולהרוויח עליו בנפרד..

4. עכשיו יש לנו שמן מחומצן בטעם חומצי ודוחה. מעוניינים?? אז כדי לסלק את הטעם ולהפטר מהחומציות מערבבים את השמן עם חומר בסיסי (כמו סודה קאוסטית שמעולה לפתיחת סתימות בביוב…)

5. עכשיו צריך להפטר מהסודה אז מחממים ומערבלים. התוצאה..תמצית סבון עם טעם משופר. אך הצבע כהה ואנו רוצים שמן זך ולכן  יש להלבינו

6. מרתיחים את השמן בטמפרטורה של 230 מעלות והריח מתאדה.

7. מצויין. יש לנו שמן זך. הוא צלול וחסר טעם אך נדבק לדפנות העורקים ויוצר טרשת עורקים ומחלות לב. טרשת עורקים היא אחת המחלות הנפוצות במערב ואחד מגורמי התמותה העיקריים.

אז זהו, השמן המזוכך הצטרף אצלי למדף “המוקצים”. מה נשאר??

חמאה- אומנם מדובר בשומן רווי, אבל לפחות מדובר בחומר טבעי שהגוף יודע איך להתמודד איתו וכל עוד אנו לא מגזימים זהו םתרון מצויין וטעים במיוחד.

שמן זית- זהו שמן נפלא. עשיר בחומצות שומן מסוג אומגה 9. יש לו יתרונות בריאותיים רבים והוא הוכיח עצמו בשימוש רב שנים. החיסרון- טעמו הדומננטי. מתאים מצויין לסלט ופחות לעוגת השוקולד..ניתן לקנות שמן זית בטעם מעודן כדי להתמודד עם נושא הטעם. חשוב לשים לב שמשתמשים בשמן זית מכבישה קרה.

פתרון נוסף הוא שמן הקוקוס. רבות דובר עליו. זהו שמן צמחי ולמרות זאת מדובר בשומן רווי. היתרון של שמן הקוקוס הוא בכך שהוא עשיר בחומצות שומן בינוניות שרשרת. לחומצות אלה יש יכולת מופלאה לחדור לתאי השומן ולסייע בפינוי השומן המתאים. יש עוד יתרונות רבים לשמן הקוקוס וניתן לראות מחקרים רבים שנעשו עליו לאחרונה ברשת

יש גם שמנים נוספים בכבישה קרה כגון שמן זרעי ענבים, שמן קנולה, שמן אבוקדו, אך הם יקרים והמחקרים אודותם עדיין לא מספיק ברורים כדי לדעת אם אכן מדובר בפתרון טוב.

רוצים ללמוד עוד על אפייה בריאותית? שימוש בחומרי גלם נכונים והפקת מאפים טעימים ובריאים? www.reneefeelgood.com

להתראות, רנה

עוד מהבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

תצוגה מקדימה

ניקוי אורז-הלכה למעשה

קיבלתי המון תגובות על הכתבה לניקוי אביב והבנתי שיש מקום להרחיב: 1. אורך הניקוי הוא שבועיים. מטרתו לנקות את הכבד ולעשות סוג של "ריסט" לגוף כדי לאפשר לו לפעול בצורה נכונה. למרות שהמטרה היא ניקוי מי שמתמיד יראה תוצאות גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ניקוי אביב לאחר החג

  אז זהו. נגמר החג ושוב נתקענו עם קמח מצות, מצות וקמח תפ"א. מה עושים? יש את הממחזרים, יש את המאחסנים ויש את המפנים. האביב כבר עומד בפתח, הקיץ מחכה מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן לנקות ולפנות. בפסח ניקיתם את הבית ועכשיו הזמן...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

ממרחי ירקות לניקוי אורז

עושים ניקוי אורז ומחפשים מה למרוח על הפריכיות? ביקשתם וקיבלתם! מגוון ממרחי ירקות, מתאימים לניקוי אורז ומושלמים למריחה על הפריכיות. ולמה בכלל לעשות ניקוי אורז? מוזמנים לקרוא את הפוסטים הקודמים.. ממרח אבוקדו: (בשל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה