הבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

reneeshapira

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח... +עוד

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח למשפחה הטבעונית או לחלקה. ליווי תזונתי והדרכות בישול בריא, סדנאות אפייה חווייתיות למי שאוהב לאפות אבל רוצה לשמור על הבריאות. בנוסף, אני מטפלת ברפואה משלימה: עיסוי, רפלקסולוגיה, ארומותרפיה ופרחי באך. מוזמנים להציץ באתר שלי: http://www.reneefeelgood.com/ ולקפוץ לבקר בדף הפייסבוק https://www.facebook.com/feelgoodrenee

עדכונים:

פוסטים: 37

החל מאוקטובר 2013

21/01/2015

פרגs

אי אפשר להיות אדישים אליו. או שאוהבים או שלא סובלים.

המרקם הגרגירי, הטעם המריר והממכר…

אז לפניכם חגיגה לאוהבי הפרג

ומי שלא..שימשיך למתכון הבא.

ולמי שצריך עוד תרוצים..

אומנם הפרג עשיר בשומן אך הוא גם עשיר בסידן
כמות הסידן בפרג היא פי 15 מחלב
למרות שחלב מעולם לא היה מקור לסידן..
ב 100 גר גרגירי פרג יש 1500 מ”ג סידן, כמות מכובדת מאוד

לפרג יש תכונות מרגיעות, אומנם אנו משתמשים בזרעים אך מהשרף של הפרג מכינים את האופיום וזה תמיד מחזיר אותי לפרק בסיינפלד בו איילין לא התקבלה לעבודה לאחר שבדיקת דם גילתה שהיא מכורה לאופיום (או נכון יותר לעוגות הפרג שזללה לארוחת הבוקר)

כמיטב המסורת- המתכונים שלי הם ללא סוכר לבן/ממתיקים מלאכותיים/קמח לבן/שומנים מוקשים.

לבצק:

300 גר’ שמן קוקוס

600 גר קמח כוסמין (עדיין לא קניתם משקל? 4 כוסות קמח)

לעבד במעבד מזון עד למרקם של פרורים:

320 גר’ חלב צימחי (1/3 1 כוסות)- להוסיף. מינימום לישה רק עד קבלת כדור בצק.

לחלק ל 2 כדורים,  לעבד לכדור שטוח (צורת פיתה). לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למנוחה של 30 דק’.

למלית:

500 גר’ פרג טחון טרי. חשוב להקפיד לאפסן בפריזר מיד לאחר הטחינה

500 גר’ חלב סויה

100 גר’ שמן קוקוס

300 גר’ סילאן

גרידת תפוז

200-300 גר’ פרורי עוגה

להרתיח את החלב סויה+סילאן+שמן קוקוס. להוסיף את הפרג ולבשל על אש קטנה תוך כדי בחישה כ 5-10 דק’. להוסיף את גרידת התפוז.

להניח במקרר למספר שעות לצינון. להוסיף את פרורי העוגה עד למרקם הרצוי.

אופן ההכנה:

רדדו כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר (המלצה: עיבדו על נייר אפייה מקומח).

מירחו את המלית. חלקו את עלה הבצק ל  3 ורדדו 3 רולדות.

אפייה ב 150-180 מעלות כ 30 דק’.

צננו וזללו.

הכותבת מתמחה בהדרכות תזונה לטבעוניםסדנאות אוכל בריא וטיפולים ברפואה משלימה.

מוזמנים לאתר הבית , לבלוג ולפייסבוק

עוד מהבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

תצוגה מקדימה

ניקוי אורז-הלכה למעשה

קיבלתי המון תגובות על הכתבה לניקוי אביב והבנתי שיש מקום להרחיב: 1. אורך הניקוי הוא שבועיים. מטרתו לנקות את הכבד ולעשות סוג של "ריסט" לגוף כדי לאפשר לו לפעול בצורה נכונה. למרות שהמטרה היא ניקוי מי שמתמיד יראה תוצאות גם...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ניקוי אביב לאחר החג

  אז זהו. נגמר החג ושוב נתקענו עם קמח מצות, מצות וקמח תפ"א. מה עושים? יש את הממחזרים, יש את המאחסנים ויש את המפנים. האביב כבר עומד בפתח, הקיץ מחכה מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן לנקות ולפנות. בפסח ניקיתם את הבית ועכשיו הזמן...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ממרחי ירקות לניקוי אורז

עושים ניקוי אורז ומחפשים מה למרוח על הפריכיות? ביקשתם וקיבלתם! מגוון ממרחי ירקות, מתאימים לניקוי אורז ומושלמים למריחה על הפריכיות. ולמה בכלל לעשות ניקוי אורז? מוזמנים לקרוא את הפוסטים הקודמים.. ממרח אבוקדו: (בשל...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה