הבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

reneeshapira

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח... +עוד

נטורופתית והרבליסטית קלינית. קונדיטורית לשעבר שחזרה בתזונה והפכה לטבעונית. מתמחה בליווי לתזונה מבריאה וירידה משקל לטבעונים, צמחונים ובעלי צרכים תזונתיים מיוחדים. מלווה משפחות טבעוניות במעבר לטבעונות והתאמת המטבח למשפחה הטבעונית או לחלקה. ליווי תזונתי והדרכות בישול בריא, סדנאות אפייה חווייתיות למי שאוהב לאפות אבל רוצה לשמור על הבריאות. בנוסף, אני מטפלת ברפואה משלימה: עיסוי, רפלקסולוגיה, ארומותרפיה ופרחי באך. מוזמנים להציץ באתר שלי: http://www.reneefeelgood.com/ ולקפוץ לבקר בדף הפייסבוק https://www.facebook.com/feelgoodrenee

עדכונים:

פוסטים: 37

החל מאוקטובר 2013

קיבלתי המון תגובות על הכתבה לניקוי אביב והבנתי שיש מקום להרחיב:

1. אורך הניקוי הוא שבועיים. מטרתו לנקות את הכבד ולעשות סוג של “ריסט” לגוף כדי לאפשר לו לפעול בצורה נכונה. למרות שהמטרה היא ניקוי מי שמתמיד יראה תוצאות גם בירידה במשקל, הרגשה כללית טובה יותר , תחושה יותר אנרגטית ואיכות שינה משופרת. אנו ממליצים על ניקו בתקופות האביב מכיוון שזה הזמן שהגוף, כמו הטבע נמצא בתהליך של צמיחה וגדילה וזה הזמן האידיאלי לנקות אותו.

2. הניקוי מבוסס על אורז. 3 פעמים ביום. בוקר, צהריים ערב, יש לאכול מנה של אורז.

רוצים לגוון? יש אטריות אורז, מקלות אורז, פצפוצי אורז, דפי אורז, פריכיות אורז, חלב אורז. אם קוראים לו אורז אז מותר. חשוב להקפיד לא לוותר על ארוחות. גם אם אין חשק, לא בא לכם אין פשרות לוותר על שום ארוחה. אסור להיות רעבים! יש להקפיד שלפחות 70% מהאןרז יהיה אורז מלא. יש המון סוגים של אורז מלא: בסמטי, עגול, אדום, בר, מתוק ועוד..

איך מבשלים? הכי טוב להשרות למספר שעות ואז לסנן ולבשל כמו אורז רגיל 1 כוס אורז ל -.1-1.5 כוסות מים. הבישול אורך 30-40 דק’. אני אוהבת לערבב מס סוגים של אורז כדי לגוון. מומלץ להכין תמיד סיר אורז כדי שלא תתקעו בלי..אם בר לכם להכין אורז לדייסת בוקר מומלץ להכין סיר אורז עגול שיספיק למספר ימים (1 כוס אורז עגול מלא לא מושרה+4 כוסות מים). לאחר שהאורז ספג את כל הנוזלים אפשר לשים במקרר ולקחת כל בוקר מנה לדייסה. ניתן להוסיף: פירות יער, רסק תפוחים, פירות חתוכים, קינמון, חלב אורז, סטיוויה וכד.

3. ירקות ופירות אפשר להוסיף בכל כמות ובכל צורת בישול. מוקפצים, מאודים, מרק, מבושלים, קלויים (אנטיפסטי). אפשר להכין מהירקות ממרחים ולמרוח על פריכיות אורז. פירות גם אפשר לצרוך כמעט ללא הגבלה רק להזהר מהפירות המאוד מתוקים כמו אבטיח וענבים.

4. מותר ללא הגבלה מלח, שמן זית, תבלינים (חוץ מאבקת מרק) .

5.מותר עד 2 כפות של ריבה ללא תוספת סוכר, אבל מומלץ מאוד לא לפני 16:00 (מתוקים הם בחזקת חבר מביא חבר…)

6. קפה. מותר עד 2 כוסות ביום. שחוק/ אספרסו. ממותק בסטיוויה/אגבה. תה צמחים ללא קפאין מותר ומומלץ.

7.כמו בכל ניקוי גם כאן יתכן שיהיו ריאקציות בימים הראשונים. זו התגובה של הגוף ליציאה של הרעלים והפחתת הקפאין. הריאקציות יכולות לכלול כאבי ראש, חולשה, פריחות, עייפות, הפרעות שינה. בעקרון הכל אמור לחלוף תוך מס ימים בודדים וחשוב לזכור שכל שינוי הוא חיובי (גם אם הוא לא מרגיש כך באותו רגע) כי הוא מסמן לנו שמתרחש תהליך ויש תגובה של הגוף.

כל מה שאינו עונה על ההגדרות האלה יחכה לנו שבועיים עד שנסיים את הניקוי. זה כולל סויה (טופו, אדממה, חלב, סויה, רוטב סויה), עוף, בשר, ביצים, מוצרי חלב, קטניות, אגוזים, זרעים (שומשום, טחינה), מתוקים, חלב (כל הסוגים).

טיפים והמלצות: קודם כל זיכרו שמדובר בתהליך קצר, שבועיים ואתם אחרי אז זה לא נורא…דאגו שתמיד יהיה לכם אוכל מוכן: סיר אורז, מגוון פירות וירקות (רצוי חתוכים ומוכנים לאכילה), ממרחים מירקות, מרק עשיר, פריכיות אורז ומקלות אורז. דאגו לאכול כל 3-4 שעות ולא לפספס שום ארוחה. עם קצת יצירתיות אפשר לעשות מטעמים רבים מהמרכיבים המותרים.

שיהיה בהצלחה וכמו תמיד נמצאת כאן בשבילכם, וגם באתר www.reneefeelgood.com

זוהי ארוחת הצהריים היום: מקלוני אורז מוקפצים עם ירקות. בוקר אכלתי דייסת אורז עם קצת חלב אורז קינמון ורסק תפוחים.

*****מוזמנים לקרוא גם את פוסט ההמשך  מוזמנים לעקוב אחרי ולקבל התראה על כל פרסום חדש***

רוצים שאשלח לכם טיפים והפתעות ישירות לתיבת המייל שלכם? הרשמו לרשימת התפוצה.וקבלו ממני 15 דק  טיפול נוספות מתנה בהזמנת עיסוי או רפלקסולוגיה.

מוזמנים גם לדף הפייסבוק שלי ולאתר.

אטריות אורז עם ירקות

עוד מהבלוג של רנה, הקונדיטורית שחזרה בתזונה

תצוגה מקדימה

ניקוי אביב לאחר החג

  אז זהו. נגמר החג ושוב נתקענו עם קמח מצות, מצות וקמח תפ"א. מה עושים? יש את הממחזרים, יש את המאחסנים ויש את המפנים. האביב כבר עומד בפתח, הקיץ מחכה מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן לנקות ולפנות. בפסח ניקיתם את הבית ועכשיו הזמן...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

ממרחי ירקות לניקוי אורז

עושים ניקוי אורז ומחפשים מה למרוח על הפריכיות? ביקשתם וקיבלתם! מגוון ממרחי ירקות, מתאימים לניקוי אורז ומושלמים למריחה על הפריכיות. ולמה בכלל לעשות ניקוי אורז? מוזמנים לקרוא את הפוסטים הקודמים.. ממרח אבוקדו: (בשל...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

12 ממרחים חדשים לכריך שלכם: טבעוני, בריא ומהיר

לא חייבים להיות טבעונים בכדי לגוון את הכריכים. לאחר שמיציתם את הגבינ"ץ, חביתה ופסטרמה הגיע הזמן להתנסות בטעמים חדשים הממרחים הם שדה המשחקים של המתכונים...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה