הבלוג של רגע מתוק

regamatok

עדכונים:

פוסטים: 13

החל מינואר 2019

עוגת שוקולד קלה להכנה, צבעונית ומקושטת, נפלאה לימי הולדת, שגם קטנים וגם גדולים יאהבו

16/01/2019

צילום: מיכל מלכובסקי

צילום: מיכל מלכובסקי

עוגת שוקולד חגיגית וצבעונית של מיכל מלכובסקי, הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות?

הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

 

עוגת שוקולד וממתקים:

המצרכים לעוגה:

8 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

2 כוסות סוכר

2 כוסות שוקולית

2 כוסות קמח

שקית אבקת אפיה

1.5 כוסות שמן

לקרם לציפוי:

1 חפיסת שוקולד חלב פרה

1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה

1 חפיסת שוקולד מריר עלית

1/2 כוס שמנת מתוקה להקצפה

לקישוט:

ממתקים לבחירתכם – קוביות שוקולד פרה,  עדשים צבעוניות, סוכריות צבעוניות, חטיפי שוקולד מסוגים שונים, מרשמלו.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה טורפים יחדיו ביצים, שמנת חמוצה וסוכר.

מנפים לקערה שוקולית, קמח ואבקת אפיה ומערבבים היטב בעזרת מרית סיליקון או כף עץ.

מוסיפים את השמן ומערבבים רק עד לקבלת בלילה אחידה.

משמנים 2 תבניות עגולות בקוטר 24-26 ס”מ, מחלקים ביניהן את בלילת העוגה באופן שווה.

אופים את העוגות כ-50 דקות עד שקיסם או שיפוד עץ שמוחדר למרכז העוגה יוצא עדיין מעט לח.

מצננים את העוגות ובינתיים מכינים את הקרמים.

ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד חלב עם שמנת. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר.

ממיסים במיקרו בפולסים שוקולד מריר עם שמנת. מערבבים עד שמתקבל קרם חלק ומבריק. מצננים את הקרם לטמפרטורת החדר.

כשהעוגות קרות מרכיבים אותן.

מניחים עוגה אחת על כלי הגשה ומורחים עליה קרם שוקולד חלב. מניחים מעל את העוגה השניה ומורחים מעליה קרם שוקולד מריר.

מקשטים כל רבע עוגה בממתקים צבעוניים.

עוד מהבלוג של רגע מתוק

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 11 months
תצוגה מקדימה

פודינג לחם בניחוח תפוזים שוקולד

המתכון לקינוח פודינג לחם בטעמי שוקולד ותפוז של אפרת גת, הוא המתכון הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת ...

תגובות

פורסם לפני 10 months
תצוגה מקדימה

עוגת גזר ברזילאית בציפוי גנאש שוקולד

עוגת הגזר הברזילאית של ויקי גורשטיין  היא הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.  ...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה