הבלוג של רגע מתוק

regamatok

עדכונים:

פוסטים: 6

החל מינואר 2019

עוגת השוקולד המושלמת של שושי ברניץ מקהילת רגע מתוק. עשירה, רכה ומפנקת בשילוב טעמים מנצח של שוקולד, תפוז וקוקוס

28/01/2019

עוגת שוקולד טבעונית (צילום: שושי ברניץ)

עוגת שוקולד טבעונית (צילום: שושי ברניץ)

עוגת השוקולד הטבעונית והנפלאה של שושי ברניץ היא הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות?

הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.

עוגת שוקולד טבעונית

הכמויות הן לעוגה אישית עגולה.

חומרים לבסיס העוגה

2 כפות סירופ אגבה

45 גרם קמח שיפון

45 גרם קוואקר

25 גרם שקדים טחונים דק

1/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית קינמון

1/6 שמן קנולה

2 כפות שומשום

חומרים לקרם שוקולד

50 גרם שוקולד פרה מריר של עלית

1 פחית חלב קוקוס אורגני

2 כפות גדושת קקאו

כף דבש

לסירופ 

2 פלחי תפוז

בחצי כוס מים

3 כפות סירופ אגבה

לקישוט

שבבי קוקוס

לצורך הכנת העוגה משמנים תבנית אישית עגולה ותבנית קטנה נוספת.

 

אופן ההכנה

- מחמים את התנור ל180 מעלות

- מערבבים את כל חומרי התחתית לעיסה אחידה. חצי מכמות העיסה משטחים בתבנית האישית, ואת החצי השני בתבנית השנייה, אופים עד הזהבה ומוציאים מהתנור

- ממסים ומערבבים בסיר את כל החומרים של קרם השוקולד עד הסמכה

- בסיר נוסף מבשלים את שני פלחי התפוז עם חצי כוס מים ו 3 כפות סירופ אגבה עד שהתפוזים מתרככים

- יוצקים את סירופ התפוז על תחתית העוגה

- שוברים לחתיכות קטנות את שארית העוגה האפויה ומערבבים היטב אל תוך סירופ השוקולד

- יוצקים את קרם השוקולד על התחתית האפויה

- מצננים במקרר למספר שעות (אפשר להכניס למקפיא לזמן קצר)

- מקשטים בפלחי התפוז ובשבבי קוקוס

 

 

 

 

עוד מהבלוג של רגע מתוק

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 month
תצוגה מקדימה

לחם פודינג בניחוח תפוזים שוקולד

המתכון לקינוח פודינג לחם בטעמי שוקולד ותפוז של אפרת גת, הוא המתכון הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת ...

תגובות

פורסם לפני 2 weeks
תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד וממתקים

עוגת שוקולד חגיגית וצבעונית של מיכל מלכובסקי, הזוכה באתגר השבועי. רוצות גם לזכות? הצטרפו לקהילת רגע מתוק  בפייסבוק.   עוגת שוקולד וממתקים: המצרכים...

תגובות

פורסם לפני 1 month

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה