הבלוג של redhead

RedHead

הגעתי לעיר הגדולה... רואה, טועמת ומספרת...

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מיוני 2013

יחד עם עיתונאים ובלוגרים נוספים קיבלנו הזמנה ללילה קסום במלון כפר הגילעדי, כן ניחשתם נכון לגבי מיקומו. מלון כפר גילעדי ממוקם מרחק דקות ספורות מקרית שמונה, הרחק מהרעש וההמולה של העיר הגדולה.
אז שטפנו את האוטו, התלבשנו, התארגנו, ארזנו את מטלטלנו (במקרה שלי שתי מזוודות ותיק דיי גדול) ויצאנו לדרך, בכל זאת נסיעה של 3 שעות וחצי.(למה לא לקחתי סנדביצ’ים? למה?)
מתחילת הנסיעה ועד אמצע הדרך בערך לוותה הנסיעה בשלווה ורוגע. אותה שלווה שלפתע שהפכה בין רגע להיסטרייה קלה (וכשאני אומרת קלה.. הכוונה להיסטריה נוראית והייתה רק שלי- כמובן), כשלתדהמתי גילית כי אין לי טסט לאוטו. ומזג האוויר החורפי פלוס לא הוסיף לתחושת חוסר הביטחון לנסיעה.
לאחר מספר דקות לא קצרות במיוחד ומספר נשימות עמוקות, לקחתי עצמי בידיים (בן זוגי עשה זאת), עשיתי בירור מהיר וגילתי כי כרמיאל תהיה התחנה הראשונה שלנו בדרך להקלה המיוחלת… המכונה לחידוש רישיון בסופר פארם.
אז לאחר סטייה מהדרך פנייה לתוך פקק של מספר דקות במתחם ביג, ריצה מהאוטו היישר אל הסניף, ריצה בתוך הסניף, דקה מול המכונה ואפשר היה להכתיר בקול גדול (בלב כמובן) שלב ראשון הסתיים בהצלחה! ומתוך הבנה כי אף מכון רישוי לא יקבל אותנו כעת ב-8 בערב, אפשר היה להתקדם סוףסוף לכיוון בית המלון לעבר הבילוי שלנו!
ברגע שחלפנו על קרית שמונה, החלה לעטוף אותנו תחושת טבע נעימה וגם קור עז, עד הגיענו למלון היישר לתוך ארוחת הערב שהייתה בשיאה.


את פנינו (הקפואות וידינו הכחולות מקור- כל זאת מהליכה של דקה מהרכב לכניסה), קיבלו איתי אשל, מנכ”ל המלון וצוותו, אשר באו לקראתנו על מנת לברך אותנו ולוודא כי הסתדרנו בדרך. כן ככה זה כשזהו מלון של קיבוץ שדואג לאורחיו.
ארוחת הערב הוכנה במיוחד לערב זה ע”י שף המלון אריק ז’ינו המושפע מהמטבח המרוקאי והעירקי ומציע מגוון מנות מבית אימו  על פתיליות (ממש מעניין) והיתה על טהרת (איך לא) ה”בית המרוקאי”, הארוחה היתה מעניינת ומגוונת, אך עם זאת אני אישית התחברתי לחלק קטן מהמנות, כן ניכר היה כי האורחים האחרים נהנו מכך עד מאוד. (אל דאגה, למרות הכל, לא יצאתי רעבה כלל, המלצרים דאגו לפנק אותנו בכל טוב).


לאחר שהרגענו את קיבתנו, היתה זאת הזדמנות להתרשם קצת מהמלון עצמו, נהנתי מהמחשבה כי המלון הרבה מעבר למה שציפיתי (בכל זאת מלון בקיבוץ), באופן טבעי חשבתי על לוק פשוט וסתמי, אך זה לא היה כך, מרחבי דשא וגינות פורחות, אוויר הרים ונוף נפלא לכיוון החרמון.. בפנים היתה הרגשה חמימה ובייתית וכך גם בחדרים עצמם.


המלון כולל בתוכו בריכה אולימפית, 160 חדרים, סאונה, חדר כושר ו..בר ולשם גם היו פנינו.
הערב בבר המלון שנמשך עד השעות הקטנות של הלילה, לא רק בגלל השתייה, אלא החברה שהייתה שם, בהחלט תרמה לערב שמח ומהנה. הספקנו גם לשמוע על התוכניות והפעילויות שמתכננים לאורחים לקראת שנת 2014, ובהם בין השאר נושאים שונים בהם יתמקד המלון בין אם בפעילויות שיספק לאורחיו ובין עם במוזיקה, מטעמים, אירועי שאנטי שונים ומפגש עם מדריך טיולים מטעם מלון אשר ימליץ לאורחים על מקומות כדאיים ומומלצים לטיול וכן כניסה חינם לאחת מהאטרקציות השונות באזור כגון צוק מנרה, חרמון ומרכז קנדה(אלה באדיבות המלון)
עם כל ההנאה (של  השעות האחרונות) מודה שאת היום הזה היה מאוד כייף לסיים כבר וללכת להתפנק באמבטיה רותחת בחדר. החדר היה חמים, נעים ובטוב טעם, לאחר מכן היינו מוכנים לשנת לילה עמוקה :-).


הבוקר בא כל כך מהר, ועימו השכמה מוקדמת..(מאוד מוקדמת שזה זוועה) מה לעשות קמנו “התאפסנו” התארגנו וקפצנו למקום הקרוב  ביותר להעביר את הרכב טסט, היעד היה קריית שמונה ולמקום שהומלץ על ידי צוות המלון (אשר בדק עבורנו). אכן סיימנו את הבדיקה והשלב השני והאחרון (בהיסטריה שלי) הסתיים. כך עישנו פעמינו חזרה למלון, לא לפני שניצלנו את הדרך חזרה כדי להתרפק על הנוף החלומי מסביב ובעצירה קצרה אך מהנה בתל חי,

ומשם היישר לחיבוקו העוטף של חדר האוכל- כן, ארוחת בוקר- את האמת מאוד ציפיתי לה.. אין כמו הלחמים השונים, הירקות, החביתות והחביתיות ושאר המעדנים והמטעמים- היה טעים ומעל המצופה!

והנוף של החרמון שהשקיף מעבר לכתף  ומחוץ לחלון השלים בצורה מושלמת את האוויריה הפסטורלית.


עם סיום ארוחת הבוקר קיבלנו הזמנה לסדנת קונדיטוריה בחדר הישיבות של המלון אותה העבירה סטפני שרביט ולא רק לימדה להכין מטעמים (וורין של שוקולד מריר ואגוזי לוז, פרלינים משוקולד וקרוקונט והאחרון הטעים ביותר- קרם גבינה עם קרמבל ורוטב פירות אדומים), אלא גם נתנה טיפים מצויינים. מודה שמכל הסדנה, החלק הטוב ביותר היה לטעום את התוצר.

מאחר וכך בתום הסדנה עשינו סיור סביב המלון בשביל ה”לולים”, אזור פסטורלי ושקט, על מנת לבקר בבית הקפה והפטיסרי שמנהלת סטפני יחד עם בעלה יובל (שאחראי ומתקלט על הבישולים) על מנת להכיר, להריח וגם לטעום. בשביל הלולים המפורסם קיימות בין השאר חנויות נוספות ומעניינות כמו  יד שניה, אופנה ונגרייה עם עיצובים מעניינים.


עם סיום הסיור והיכרות נוספת עם מתקני המלון ועוד התנחתא קלה בלובי, ארזנו את מטלטלנו ויצאנו לדרכנו לעבר הסופ”ש ולכיוון החרמון המושלג. עם חיוך על הפנים ועייפות קלה בעיינים.

עוד מהבלוג של redhead

תצוגה מקדימה

מתפנקים בשיין אנד שארפ

היה זה ערב קריר באמצע שבוע של חודש דצמבר ואנחנו רצינו לצאת לחגוג...בעצם כלום פשוט להנות! חיפשנו מסעדת בשרים שבה נוכל להנות גם מאווירה כייפית וגם טעמים שונים ומיוחדים.. מצאנו אותם בקונספט החדש של מסעדת שיין אנד שארפ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

אצא לי השוקה

צהרי יום שישי מוקדשים, איך לא, לקניות בשוק הכרמל. תמיד אותו ריטואל: קמים לקראת הצהרים,  שותים קפה, מסתובבים מעט, ואז לשוקה. ואז הוזמנתי להשתתף ב"מאסטרשוק"- סיור קולינרי בשוק הכרמל ובכרם התימנים בשיתוף יוסי בן אודיס הבעלים...

תצוגה מקדימה

פינוק יופי יופי

הגעתי לשנות ה30.. כן כן ועד כה לא התפנקתי תחת ידיה של מאפרת מקצועית. אז החלטתי שאני עושה לזה סוף! עברתי, עיינתי ומיינתי ולבסוף מצאתי אותה, דורית בן חמו שמה. לאחר הצצה בין עבודותיה: איפור ועיצוב שיער למגוון רחב של לקוחות,...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה