הבלוג של redhead

RedHead

הגעתי לעיר הגדולה... רואה, טועמת ומספרת...

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מיוני 2013

בשבוע שעבר נכחתי בערב קסום של אלכוהול ואוכל. אין ספק שילוב מעולה ובמקרה שמדובר באלכוהול איכותי ואוכל על רמה אז פי כמה וכמה.

על הערב היתה אחראית חברת אקרמן יבוא משקאות חריפים, היבואן הגדול בישראל למשקאות אלכוהוליים, אשר הזמין לערב מרשים, מעניין ובעיקר פנטזיה לפה, קומץ של עיתונאים ובלוגרים להכרות מחודשת עם מיטב האלכוהול שהם מייבאים במסעדת “שולחן” של השף המוכשר עומר מילר.

חברת אקרמן חרתו על דגלם את המילה “איכות” וכשמדובר באיכות, ובדגש על וויסקי, הם מאמינים בלייבא כאלה שהם איכותיים ויוצאי דופן.


כך החל לו לאחרונה שיתוף פעולה בין חברת אקרמן לקבוצת אדרינגטון הסקוטית אשר שורשיה הם מתחילת המאה ה-19, אותה חברה אשר אחראית על המותגים מקאלן, פיימוס גראוס והיילנד פארק.
השיתוף בין השתיים שציינתי, נראה כה טבעי מאחר וגם קבוצת אדרינגטון מתמקדת בהיותה חברה המזוהה עם מוצרי פרימיום משובחים וסטנדרטים גבוהים.


ובחזרה לאותו ערב,
כבר מהכניסה ידעתי שצפוי לנו ערב מהנה. כינסו אותנו בחדר הפרטי במסעדה, על השולחן היו כבר מונחות שש כוסיות עם טעימות וויסקי בהם.
לאחר מספר מילות פתיחה של מיקי ואסתי אקרמן, עלה לדבר בחור מעניין ומשעשע, דרק בראון, שמו. דרק, מנהל אזור מזרח התיכון וצפון אפריקה מטעם קבוצת אדרינגטון, שהגיע במיוחד מאיסטנבול (ומקורותיו, איך לא סקוטיים) על מנת להרצות לנו על המשקאות ולעבור עמנו יחד על הטעימות.


הוויסקי הראשון שפתח את הטעימות היה הפיימוס גראוס הקלאסי (THE FAMOUS GROUSE)טעמו העדין עם נגיעות של פרחים ופירות היה נעים לי בפה. משם המשכנו לעבר הבלאק גראוס (BLACK GROUSE) שאיתו כבר לא ממש הסתדרתי, טעמו המיושן שנוצר משילוב של הפיימוס גראוס יחד עם מאלט מעושן, היה לי כבד מדי, אך ניכר כי היה חביב על הסובבים אותי.
בטעימה השלישית כבר חזרתי לעניינים עם טעמו של ההיילנד פארק 12 (HIGHLAND PARK
), בו היה ניתן להבחין בארומה מתקתקה של דבש בשילוב של עשן, כן.. גם הוא היה מעושן אך עדין ומעניין. למותג קיימת גם סדרת 18 שנים (אותה לא טעמנו באותו הערב).
ולבסוף חתמנו עם מקאלן (THE MACALLAN) תחילה התמקדנו ב12 שנים עם טעמים המרמזים פירות ודבש- טעם קלאסי ונחמד, בטעימת ה15 שנים, אפשר היה לחוש בטעמי שוקולד ותפוז, טעמו היה חזק מאוד אך לאחר מספר לגימות אפשר להתחיל ליהנות ממנו. לאחר מכן הגיע ה18 שנים, עם טעמים של פירות הדר וטרופיים. אין ספק בכלל, מתוך כל הטעימות, מבחינתי הוא גם היה הטוב ביותר. זה גם מה שחשבתי עוד טרם התחיל הערב!


הערב האלכוהולי המדהים, לא היה יוצא כה מוצלח אלמלא לצד המשקאות היה גם אוכל איכותי שילווה אותו. שאפו על השילוב המנצח בין הטעמים השונים ששתינו לצד המאכלים המצויינים תוצרת ה”שולחן” וביניהם טעמנו טרטר טונה אדומה, קרפציו בקר, סלט עם דלעת וריקוטה, קציצות דג, נתחי בקר על פלטת עץ ולסיום קינוחי שוקולד וגבינה חלומיים.
אם אתם, כמוני, מרגישים שלא הבנתם לגמרי מה התרחש והתמונות לא משקרות.. ממליצה בחום להגיע למסעדה לשבת על מנה טובה לצד כוס וויסקי איכותי (ממליצה אפילו 2).


עוד מהבלוג של redhead

תצוגה מקדימה

מתפנקים בשיין אנד שארפ

היה זה ערב קריר באמצע שבוע של חודש דצמבר ואנחנו רצינו לצאת לחגוג...בעצם כלום פשוט להנות! חיפשנו מסעדת בשרים שבה נוכל להנות גם מאווירה כייפית וגם טעמים שונים ומיוחדים.. מצאנו אותם בקונספט החדש של מסעדת שיין אנד שארפ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

היי צפונה לכפר הגלעדי

יחד עם עיתונאים ובלוגרים נוספים קיבלנו הזמנה ללילה קסום במלון כפר הגילעדי, כן ניחשתם נכון לגבי מיקומו. מלון כפר גילעדי ממוקם מרחק דקות ספורות מקרית שמונה, הרחק מהרעש וההמולה של העיר הגדולה. אז שטפנו את האוטו, התלבשנו,...

תצוגה מקדימה

אצא לי השוקה

צהרי יום שישי מוקדשים, איך לא, לקניות בשוק הכרמל. תמיד אותו ריטואל: קמים לקראת הצהרים,  שותים קפה, מסתובבים מעט, ואז לשוקה. ואז הוזמנתי להשתתף ב"מאסטרשוק"- סיור קולינרי בשוק הכרמל ובכרם התימנים בשיתוף יוסי בן אודיס הבעלים...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה