הבלוג של redhead

RedHead

הגעתי לעיר הגדולה... רואה, טועמת ומספרת...

עדכונים:

פוסטים: 23

החל מיוני 2013

צהרי יום שישי מוקדשים, איך לא, לקניות בשוק הכרמל. תמיד אותו ריטואל: קמים לקראת הצהרים,  שותים קפה, מסתובבים מעט, ואז לשוקה. ואז הוזמנתי להשתתף ב”מאסטרשוק”- סיור קולינרי בשוק הכרמל ובכרם התימנים בשיתוף יוסי בן אודיס הבעלים של “מסעדת הטרקלין” וסומלייה ידוע, ובהדרכת נורית גורן. על אף ביקוריי הרבים בשוק, חווית הסיור לה זכיתי ב”מאסטרשוק”, היתה שונה לחלוטין, בין אם במעבר בסמטאות שונות ולא מוכרות, ריחות, צבעים, קולות וטעמים חדשים, שקרוב לוודאי לולא הסיור, לא הייתי מגלה. כבר בהגעה לנקודת המפגש עם הקבוצה- קיבלה את פנינו נורית הג’ינגי’ת, (אשר מרבית מחייה בילתה, גרה באיזור השוק וכרם התימנים ומכירה כל ס”מ וס”מ.) כאשר בידה בקבוק יין איכותי מיקב 1848, וכמובן מזגה למשתתפים. לצידה המתינו עגלות שוק, שכל זוג משתתפים קיבל ועימו יוכל לטייל ולמלא מהתוצרת אליה יחשף בסיור. סיורנו בסמטאות השוק החל בביקור בחנות- מפעל לייצור קפה- אשר נוסד ב1935, שמה מצאנו איש נחמד בשם שלמה כהן, אשר סיפר לנו על הסטוריית פולי הקפה  ואף נתן לנו לטעום קפה טרי אשר הכין לנו במקום. כששלמה, לא עוסק בקליית קפה, הוא שר סרנדות, ואם חשקה נפשכם לשמוע אותו ואת ביצועיו היפים, מומלץ להגיע כל יום בדיוק בשעה 13:10, ותזכו לשמוע מספר קטעים ייחודים. משם המשכנו לחנות תבלינים עם אוריינטציה דרום אמריקאית בבעלות 2 אחים תימנים ולהם מבחר תבלינים רגילים ומיוחדים, אין סופי, ולא פחות חשוב מוזיקת רקע  שנותנת את האווירה המושלמת. גואל ויובל שהבינו כי אנשים אוהבים להביא לשולחן את הטעמים מבית אמא, דאגו להביא לחנות תבלינים רבים (כגון שורשים לסוגיהם) המתאימים לכך. את עצירתנו הבאה עשינו ליד החומוסיות המפורסמות בכרם התימנים “חומוס סורי” ו”שלמה ודורון” שמה זכינו לשמוע קצת מההיסטוריה של השכונה, לצד טעימה ממיץ גת (והסבר על המקור ממנו הגיע)- יש כאלה שאוהבים.. בוא נאמר שרק במקרה זה, ויתרתי על הטעימות. לא רחוק משם בפינה פסטורלית שוכן לו משכן שכולו קסם “תמצית האירופה הקלאסית”, זה מבחינתי היה גם הרגע הקסום מכל בטיול זה. מלון “עדן”, זהו מלון בוטיק בעל 12 חדרים, אשר הוקם מתוך חזון של 2 רופאים צעירים, למקום שיארח בסגנון שכזה. מלון זה נודע בעיקר בארוחות הבוקר שהוא מגיש לאורחי המלון ולכאלה, אשר נפשם חפצה בארוחת בוקר מעולם אחר המוגשת על כלי פורצלן מיוחדים ובאווירה אירופאית עתיקה. את מחציתו השניה של הסיור הקדשנו לנטו סיבוב בתוך שוק הכרמל עצמו, בין הבאסטות. ביקרנו בחנות- בוטיקית OLIA בבעלות הלה ונקרט, המייצרת כ- 14שמני זית ישראלי בכבישה קרה  מהעדין יותר- ועד לחזק וממרחים שונים אשר יוצרו ע”י שפית הבית –איילת, כולם יוצרו עם המון מחשבה לטעמים ולריחות, ובחנות המסודרת בסדר מופתי ונעים לעין, ניתן לאתר ע”י תדרוך, טעימות והכוונה את המוצר הרלוונטי ביותר עבורנו. עצירה אחרונה היתה ב”בית החלבה והממתקים” של ג’קי, עשרות סוגים של חלבות ורחת לקום, גם שם זיכינו לטעום ממגוון המוצרים בדוכן, וכמובן כמו בכל שאר העצירות עד כה, קנינו גם קנינו מכל הטוב. לאחר שהיתה העגלה מלאה והקבוצה נעשתה רעבה מכל הצבעים, הטעמים והריחות, הובילה אותנו נורית ליעדנו האחרון “מסעדת הטרקלין”  בבעלות הסומלייה יוסי בן אודיס, מסעדה מפוארת, עם רקורד ושם, והכי חשוב מנות גורמה לעילא ולעילא. הארוחה בעלת 10 המנות (אשר מבוססות על המוצרים שנחשפנו אליהם בשוק) שהוגשה לנו בליווי מגוון יינות בוטיק ישראלים מובחרים, היו סיום מושלם וטעים מאוד ליום מהנה וגדוש, בו זכינו לחוות,  להנות, ללמוד ולהכיר אנשים.

עוד מהבלוג של redhead

תצוגה מקדימה

מתפנקים בשיין אנד שארפ

היה זה ערב קריר באמצע שבוע של חודש דצמבר ואנחנו רצינו לצאת לחגוג...בעצם כלום פשוט להנות! חיפשנו מסעדת בשרים שבה נוכל להנות גם מאווירה כייפית וגם טעמים שונים ומיוחדים.. מצאנו אותם בקונספט החדש של מסעדת שיין אנד שארפ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

היי צפונה לכפר הגלעדי

יחד עם עיתונאים ובלוגרים נוספים קיבלנו הזמנה ללילה קסום במלון כפר הגילעדי, כן ניחשתם נכון לגבי מיקומו. מלון כפר גילעדי ממוקם מרחק דקות ספורות מקרית שמונה, הרחק מהרעש וההמולה של העיר הגדולה. אז שטפנו את האוטו, התלבשנו,...

תצוגה מקדימה

פינוק יופי יופי

הגעתי לשנות ה30.. כן כן ועד כה לא התפנקתי תחת ידיה של מאפרת מקצועית. אז החלטתי שאני עושה לזה סוף! עברתי, עיינתי ומיינתי ולבסוף מצאתי אותה, דורית בן חמו שמה. לאחר הצצה בין עבודותיה: איפור ועיצוב שיער למגוון רחב של לקוחות,...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה