הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

בין מפץ פוליטי גדול אחד למפץ עוד יותר גדול אחר, הוזמנתי, ביחד עם פודי’ס נוספים, להתנסות בסדנת קונדיטוריה במיזם החדש העונה לשם “דן גורמה”.

אם לתמצת בקצרה – דן גורמה הוקם עבור אנשים שרוצים ללמוד את מקצועות הבישול, האפייה והקונדיטוריה ברמה ובסטנדרטים הגבוהים ביותר בעולם, בלי להתפשר על צוות המורים, על תכניות הלימוד, על הציוד המקצועי ועל חומרי הגלם.

השם המחייב “דן גורמה” , מיצב בתודעתי את המיזם המשותף הזה של רשת אורט ומלונות דן, במקום גבוה.
ככל שקראתי יותר אודותיו כך רף ציפיותיי מהמקום עלו והתכוננתי למפגש בעיניים כלות, אולם מהיכרותי רבת השנים עם עצמי הנמכתי ציפיות. כמו כל יהודי טוב אני תמיד מעדיף להתאכזב לטובה מאשר להתלהב לרעה.

ובכן, צר לי לאכזב אתכם אבל המקום באמת מ-ד-ה-י-ם!

מסתבר שאכן הושקעו במקום מחשבה רבה וכסף גדול ודאגו לציידו במיטב המכשור שאתם יכולים רק לחלום עליו.
כיתת בישול וכיתת קונדיטוריה ענקיות שוכנות בסמיכות ומצוידות בתנורים, במיקסרים , ביחידות בישול בגז ובמקררי ענק.
בנוסף ציוד אודיו-וידאו ומסכי עזר לתלמידים שמסוגלים לראות בדיוק מה ואיך השף מכין מהמקום שלהם.
והכל נקי ומצוחצח שממש לא נעים להתחיל לבשל וללכלך.

אבל במלחמה כומו במלחמה. צריך לאכול משהו, לא? ואיך שאנחנו בישלנו וטינפנו להם וכמה שנהנינו מכל רגע שחבל לכם על האף.

אבל רגע לפני שאני מראה לכם קצת תמונות וקישורים, אני חייב לומר כמה מילים על עמיר ומאיה.
שף עמיר אילן שהוא מנהל מגמת ה בישול, עשה קילומטראז’ רציני ביותר בכל העולם והשתלם במיטב המקומות ובמיטב המסעדות. כנ”ל שפית מאיה רביבו מנהלת מגמת הקונדיטוריה (פטיסרי) חרשה את אירופה וארה”ב , למדה במוסדות הנחשבים ביותר ועבדה במסעדות הטובות ביותר.
ובכן, מעל לכל – הם בני אדם מתוקים ומקסימים. ואתם יודעים שאני יש לי טביעת עין, אז קחו את זה לתשומת לבכם.

היו קטעים שממש הקשבנו ולמדנו..

והיו קטעים שהשתובבנו וניסינו לשבור ביצים על ראשי חברינו..

ובכל זאת, יש תוצאות למאמצינו

הבלוגרים ושאר הפודי’ס שהיו איתי: (ויסלחו לי אלו שלא אצליח לזכור, בכל זאת אני כבר סבא..אבל אני אוהב את כולכם): אורלי כהן, דפני מטבחונט שחלק מהתמונות המופיעות כאן הן שלה,  יעל לנצמן-שיפר, מאיר מביסטייל, ענת מטעימונת, ששת שצ, מרילין איילון, שי, מאיר, הדר, מירי, אולגה, רבקה, מיטל וחופית.

סרטון שנותן מעט רקע על דן גורמה.

לסיכום, אם חשקה נפשכם ללמוד ולהשתלם ברזי הקולינריה כדאי שתבדקו גם את המקום הזה.

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה