הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה.
בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו.
זו גם ההזדמנות שלי לחנוך את תבנית הקוגלהוף החדשה שלי..
אז קדימה, יוצאים לדרך..

מצרכים

4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים סחוטרי
קליפת מגוררת מתפוז שלם
כפית תמצית וניל
2.5 כוסות קמח תופח
לקישוט – אבקת סוכר

הכנה

מקציפים את הביצים עם הסוכר כ 5 דקות עד קבלת קציפה תפוחה ונאה.
מוסיפים שמן, מיץ וקליפת תפוז ווניל ומקציפים יחדיו.
מוסיפים את הקמח בהדרגה ומאחדים לעיסה אחידה. לא יותר מידי. (שלא תצא עוגת חנק)

מחממים תנור ל 180 מעלות ושופכים את העיסה התפוזית לתבנית קוגלהוף או לשתי תבניות אינגליש. אופים כ 50 דקות, מחכים מעט שתצטנן , הופכים על מגש יפה מפדרים מעט עם אבקת סוכר. אגב, זה הולך מעולה עם כוס וויסקי.

בתיאבון

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מאפינס ברוקולי שקוצרים מחמאות

דבר ידוע הוא שמחמאות עלולות להיות עניין מסוכן, בעיקר לפראיירים. אני מוקף באנשים תמימים הנמסים למשמע כל מחמאה הנזרקת לעברם. רחמיי עליהם. אנשים טובים חסרי מודעות בסיסית נלכדים בשניות במלכודת הדבש של המחמאה. כל...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה