הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

והרי החדשות ועיקרן תחילה – להיות זכר אלפא זה מחייב, אבל זה בעיקר מעייף.

אנשים, נניח זכרי בטא, או לא עליכם, זכרי גמא, עלולים לחשוב שזה איזה מי יודע כיף. אז זהו שלא.
נעורים של סייח צעיר ונמרץ היו לי, שיער כחול ועיניים מתולתלות, שובר ומאחה ושוב שובר לבבות של עגלות רכות בשנים. עם כיפת הברזל שלראשי הייתי מיירט כל עגל מתלהב שחשדתי בו שיאיים על הוד תרנגולתי. כך במשך השנים יצרתי לעצמי במו פזיזותי שם של זכר-סופר-דופר-אלפא שכל בת ישראל כשרה תשמח לאמץ.

עד שביום שישי בהיר אחד היא הופיעה בחיי.

ישובה בתחנת אוטובוס בעיירה המצהיבה שלי. תיק גדול של אולפניסטית מונח על המושב שלידה.
טוב לא הייתה לי ברירה ועשיתי סיבוב פרסה באין סיבוב פרסה הקרוב ונעצרתי מולה. ימין אוחזת בהגה ושמאל מונחת בדאווין על האין חלון. המראה שניבט מעיניה היה מרוחק. בלבן של העין שלה נצצה האאודי 100 האדומה והחבוטה של אבא ואני בתוכה. זוכרים את ההתחלה של השיר של קזבלן? אז ככה באותו קצב דפק לי הלב.

אינני זוכר במדויק את משפט המחץ שאמרתי לה ברגע הראשון אך אני זוכר היטב שהוא היה מטופש להפליא.
הסתבר לי אז שהיא הגיעה לעיירתי קשת היום לעשות שרות לאומי, ועוד הסתבר לי שהיא לגמרי לא בעניין שלי ואני באמת לא מעניין אותה. אבל לזכרי אלפא יש מנגנון מחשבה שונה ומאותו רגע כל כך ידעתי שהיא תהיה שלי.
אין לי שום כוונה להלאות אתכם עם סיפורי הפתלתל, רק אציין שמקץ שנתיים עמדנו תחת החופה במלוא הדרנו, זכר אלפא נפוח חזה ואשתו הטרייה של זכר אלפא נפוח חזה.

נדלג באלגנטיות על ליל הכלולות ועל טקס הוצאת מאות אלפי הסיכות מהפריזורה המפוארת של הזוגית שארכה חצי לילה ונגיע ישירות לבוקר שאחרי. כן כן..אני יודע אבל הייתם מתים.

עיניים מצועפות הביטו בי מהכרית שממול. הרגשתי שהיא רוצה לדבר איתי מילים של אהבה.
איך שהיא באה לדבר היסיתי אותה ברכות עם חיוך עגל חוצה יבשות. “אין צורך להגיד כלום עכשיו, יפה שלי ובאמת שאין בעד מה”

“מותק יש לנו שְׂממית בכיור. לך תוציא אותה משם” אמרה באחת ופוצצה את בועית ההזיות הנעימה שלי,
ועכשיו תדמיינו שוב את העגל אבל הפעם עם לסת שנשמטת.
מה שממית מי שממית..?? למה מי מת..? אמאל’ה…מי את ומה עשית לאשתי?
“יש שְׂממית בכיור. גש לשם ב ב ק ש ה ותוציא אותה מהכיור, לפני שאני מתה, נו גבר שלי”
נשמה זה לא עובד ככה, פתחת עליה את המים? שממיות יודעות לשחות. על אחריותי. פְתֶחי פְתֶחי נו..
“אל תגיד לי שאתה פוחד?!” איך אתן תמיד יודעות ללחוץ על הכפתור הנכון איך? ועוד בכזאת טבעיות.

כצאן מובל לטבח וברגליים כושלות, פסעתי לכיוון המטבח.
הצצתי על הנידון. הנידון הציץ עלי בחזרה ופתח את פיו כמקללני קללה נמרצת. זה הרי ידוע ששממיות מקללות.
נכון, גם ידוע ששממיות הן סימן לברכה אבל עדיין ברור שהן מקללות ומנאצות, אינעל אחותן.

באומץ לב שאין כדוגמתו ובזרוע נטויה שעוטה על עצמה 15 שקיות מהסופר – שלחתי יד ענוגה למדמנת הכיור בניסיון ללכוד את הרמש הזוחל והמנאץ הזה.
ממזר בן ממזר. הצליח לחמוק ממני פעם אחר פעם. עד שסגרתי עליו בפינה.
התחננתי לפני בורא עולם אלפא, שרק לא ארגיש את מגע גופו החלקלק. אבל כמו נסיך על עדש גם אם עטופה ידו באלפי שקיות עדיין הרגשתי, ועוד איך, ברגע התפיסה את גופו החלקלק והמתפתל ומנגד, את גופתי שאוטוטו מתפגרת.
הצצתי באומץ נדיר לתוך כף ידי. הלטאה הכלבתא הביטה בי נכוחה ואני די בטוח שהיא קראה לי מניאק, ניתקה את זנבה ודפקה את קפיצת חייה מידי דרך המרפסת שבקומה הרביעית ועד למטה.

מסקנות.
1. החל מאותו יום החלטנו – רמשים/זוחלים/מכרסמים עד גודל של עכבר- באחריותה, מעל גודל עכבר- גם באחריותה.
2. כשאתן מתחתנות והולכות לסלון כלות כדי לבנות קונסטרוקציה מפוארת – רצוי להגביל את מספר הסיכות.
3. שממיות לא שוחות וכנראה שלצערן, גם לא עפות.

4. אז חשבתי שאני זכר אלפא. נו שויין.

טורט זאכר

אחד הדברים היותר טובים שהשאירה לנו האימפריה האוסטרו-הונגרית היא עוגת הטורט זאכר, או הזאכר טורט או במילה ארוכה ומייגעת אחת הזאכרטורטֶה. אבל בהיפוך גמור לשמה המסורבל, הזאכר היא בעצם עוגה די פשוטה.
מדובר למעשה בעוגת טורט רגילה שחוצים לשניים ומספיגים את אמצעיתה בריבת משמשים (אני השתמשתי בריבת אוכמניות חלקה. נא לא לסקול אותי תודה) ומצופה מכל צדדיה בגנאש שוקולד עשיר
אלא שעל רכיבי הטורט אין להתפשר ואין לחפש תחליפים. חמאה זו חמאה. חמש ביצים מופרדות ומוקצפות זה חמש ביצים מופרדות וכו’. אתם כבר מבינים.
לכן עצתי לכם, אם החלטתם לפנק ולהתפנק עם טורט זאכר אנא עשו זאת בסטייל, אני בטוח שתיהנו.

לתבנית קפיצית 24 ס”מ, מרופדת בנייר אפייה משומן.

מצרכים
5 ביצים
חצי כוס סוכר + כף סוכר להקצפת החלבונים
150 גרם חמאה רכה
150 גרם שוקולד מריר
100 גרם קמח תופח

למילוי: 3/4 כוס ריבת משמש (או אוכמניות) חלקה + 3 כפות מים
לזיגוג הגנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 150 גרם שמנת מתוקה

אופן ההכנה

נקציף היטב את חצי כוס הסוכר עם החמאה הרכה לקצף תפוח ונאה
נוסיף 5 חלמונים צהובים ונמשיך להקציף עד שנקבל קציפה צהבהבה נאה ותפוחת לחיים

במקביל, נקציף את החלבונים עם כף הסוכר שנותרה עד קבלת קצף יציב ונוקשה

נמיס את השוקולד במיקרו (בזהירות לא לשרוף) ונוסיף אותו ואת הקמח לקערת החמאה-חלמונים ונקציף עוד איחוד למסה אחידה.

נוסיף את קצף החלבונים בכמה נגלות ותוך כדי תנועות קיפול .למתקשים בתנועה מומלץ להתאמן קודם בקיפול כביסה. כמוני.

כשהמסה אחידה נזלפנה לתוככי התבנית הקפיצית ונשלחה לכ 40 דקות לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

בדיקה עם קיסם במרכז העוגה תסלק את הספק מלבכם

יש לתת לעוגה להצטנן לגמרי. אחרי שהצטננה המסכנה נחצה אותה לרוחבה

נמיס במחבת את הריבה עם המים שתיהפך לנוזלית ותתרכך. נמרח את כל שטח הפנים שחצינו ונשאיר מעט לציפוי

נסגור בזהירות וננית את החצי העליון וגם אותו נמרח במעט הריבה שנותרה

נכין את הגנאש. בסער קטן נביא את השמנת המתוקה לרתיחה ונוריד מהאש. נוסיף את קוביות השוקולד ונערבב עד הומוגניות ונצפה היטב את העוגה מכל צדדיה. היה רצוי שאעשה זאת על רשת אבל אני לא מוצא אותה.

מזהים את הפס החמצמץ שחוצה אותה במרכז? הקונטרה החמצמצה הזאת למתיקות השוקולד עושה את העוגה למיוחדת במינה

בתאבון :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה