הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

אבא“, שאלתי אותו, “מה זה תחיית המתים?“  ועכשיו לך תתמודד עם ילד נודניק בן חמש.
זה היה באחד מימי ששי עת צעדנו לבית הכנסת עם אבא, יד ביד. אחי מימינו ואני לשמאלו.

אהבתי את הדקות הללו. רק אנחנו ואבא ושבת.

את ימי ששי די שנאתי. כולם היו עסוקים ועצבניים. כדי לשרוד את יום ששי בבית הוריי היה עליך להיות בתנועה מתמדת. אוי לך אם אתה נתפס סתם עומד או יושב, חלילה. מיד היית חוטף מטלה מדכאת כמו להשקות את מיליון העציצים התלויים או לחתוך את נייר הטואלט לחתיכות חתיכות.

בשנייה שאמא הייתה מדליקה את הנרות העולם היה נעצר.
ארשת הפנים הייתה מתרככת, העיניים דיברו טובות, אפילו היד שחתכה אלפיים חתיכות נייר טואלט כבר לא כאבה.

אבא, מה זה תחיית המתים?” התקלתי אותו אחרי שיצאנו.
“אֶהה… כשיבוא המשיח.. כל האנשים שמתו יחזרו לחיות. אז איך היה בגן היום, חמודי?” אמר וחשב שנפטר ממני.
האמת, זה דווקא נשמע לי סידור די טוב, אבל היה לי חשוב לרדת לפרטים.
אבל איך הם ייצאו מהקבר, הוא מכוסה בהרבה חול?!”
“השם יעשה נס והם יֵצאו. תגיד, הגננת כבר לימדה אתכם את כל האותיות?”
ובני כמה הם יהיו כשהם יקומו  בתחיית המתים?”
“באותו גיל שהם מתו”

באותו זמן חלף על פנינו איש זקן, קמוט פנים, בדרכו לבית הכנסת. בטח היה בן ארבעים וחמש.
דמיינתי אותו מפלס את דרכו מהקבר למעלה, חופר עם הידיים.

אז מי שמֵת בגיל זקן, הקשיתי, יקום וימות ויקום וימות כל הזמן..?”

אבא עצר והביט בי. בהיתי בקמטוטי תבונתו. ראיתי שאבא חושב מה ואיך לענות לי.

“תראה חמוד, אני מאמין שתהיה תחיית המתים כי אבא שלי אמר לי, ואבא שלו אמר לו. אתה מבין, אני לא יודע איך זה בדיוק יעבוד אבל אני מאמין שזה יעבוד ובאמת תהיה תחיית המתים יום אחד כי אני מאמין לאבא שלי”

לא נזקקתי ליותר מזה. הכוח שיש למילים של אבא הספיק לי.

טוב

אבא, מה זה משיח..?”


עוגיות שוקולד ואייריש קרים

קרין גורן קראה למתכון הזה שלה “עוגיות פיצוץ שוקולד ואייריש קרים” , ולא בכדי.
העוגיות האלה הן באמת פיצוץ.
הן קלות מאוד להכנה ועם זה טעימות באופן מוגזם. ליקר האייריש קרים מורגש בהן היטב ומלווה כל ביס.
בתום האפייה העוגיות מתבקעות קמעא ומקבלות חריצים כמו פנים של איש זקן. החוץ קריספי והפנים נימוח. הפשילו שרוולים, יוצאים לדרך.

מצרכים

350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס קמח
3/4 כוס שקדים טחונים
כפית אבקת נס קפה
כפית אבקת אפייה
ארבע כפות ליקר אייריש קרים

לציפוי:
כוס סוכר
כוס אבקת סוכר

אופן הכנה
בקערה יפה ונקייה נשים את קוביות השוקולד והחמאה ונמיס בכמה פולסים, במקביל, נקציף את הביצים עם חצי כוס הסוכר לקצף סמיך כ-5 דקות

נקפל את הקצף לתוך מסת השוקולד

נוסיף את האייריש קרים

ואת השקדים הטחונים

ואת אבקת הנס קפה, והקמח ואבקת האפייה

נערבב היטב למסה אחידה ויפה ונכניס למקרר לארבע שעות כדי שתתמצק

נגלגל לכדורים קטנים ופעם אחת נגלגל ונצפה אותם בקערת סוכר כדי שיתייבשו מעט

ופעם שנייה נגלגל ונצפה אותם בקערת אבקת סוכר ציפוי הגון

מניחים בתבנית במרחק נאה אחד מהשני כי העוגיות תשטחנה מעט וצריכות ספייס.
נכניס לתנור שחומם ל  190 מעלות ונאפה אותן 8-9 דקות ב ל ב ד.
העוגיות יקבלו סדקים וחריצים יפים ויישמרו על נימוחות פנימית.

כמה שהן יפות

ועוד תמונה אחרונה

בתיאבון ושבת שלום

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה