הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

דבר ידוע הוא שמחמאות עלולות להיות עניין מסוכן, בעיקר לפראיירים.

אני מוקף באנשים תמימים הנמסים למשמע כל מחמאה הנזרקת לעברם. רחמיי עליהם.
אנשים טובים חסרי מודעות בסיסית נלכדים בשניות במלכודת הדבש של המחמאה.
כל ההגנות וחומות האש שלהן קורסות באחת עם כל ליטוף אגו מזדמן.

אמרתי – לא עוד!

חובה עלינו להיות ערניים וחשדניסטים לחרב הפיפיות הזו שמתחפשת למחמאה.
אין טוב מהסבר והדגמת העניין במעשה שקרה לי, ממש לא מזמן.
הסכיתו, למדו והיו חזקים. ובאמת שאין בעד מה.

מותק, תוכל לעשות קניות אחרי שתחזור מהעבודה? שאלה זוגתיש,
“אין לי כוח היום”, ניסיתי להתחמק, “אולי תעשי את? הרי רמי לוי פתח סניף קרוב למקום עבודתך, הלא כן?!”
נכון, אבל אתה קונה הרבה יותר טוב ממני.

“למה את אומרת ככה?” התחשדנתי לה,

אתה הפכת לחבר של כל העובדות בסופר! סבטלנה מהירקות מתה עליך, ודוד מהקצבייה תמיד מפנק אותך בנתחים שהוא שומר ללקוחות VIP, ולודה ממחלקת הבשר, הו לודה, מאז ששאלת אם יש לה במקפיא הסודי “עצמות מח יפות כמוה” תהיה מוכנה גם לתרום לך כליה אם תבקש, שאמשיך..?

הו כן המשיכי! זעקתי בלב, המשיכי עוד ועוד..
אוחח כמה קל להפיל אותה בפח, התמוגגתי לי בפנים חתומות, חולב מחמאות עד בלי די, ובו זמנית שולט לגמרי בסיטואציה.

“נראה לי שאת קצת מגזימה”, שיקרתי בתום לב, “מי מכיר אותי בסופר הזה? הן בטח נחמדות לכולם”
נו באמת. הן מתות עליך ואתה יודע את זה. אל תשחק אותה עכשיו. אתה אלוף בקניות, איש שלי.

התמהמהתי למשך שנייה אחת והמחשבות טסו.
באותה שנייה אחת, נזכרתי בקשרים הנחמדים שרקמתי לי עם עובדי ועובדות הסופר.
נזכרתי איך פניתי לסבטלנה ושאלתי אותה אם יש פטרוזיליה ללא תולעים והיא סיפרה לי על כמויות הריסוס שהצמחים המסכנים האלה חוטפים ושעדיף לי לקנות את אלה ללא ריסוס ולהשרות אותם בחומץ, כמו שאמא שלה הייתה עושה בילדותה באוקראינה הקפואה, והביאה לי מהמחסן שקית טרייה עם תוצרת משובחת.
ונזכרתי איך דוד מהקצבייה המליץ לי לחתוך את האנטריקוט לחתיכות ולשפד אותם על שיפודים קטנים ותוך כדי כבר שיפד אותם עבורי ואיים עלי שאם אני שם עליהם איזשהו תבלין חוץ ממלח ופלפל, אז אוי ואבוי לי והוא ממש ייעלב. ונזכרתי איך ששאלתי בתמימות מזויפת את לודה מהבשר אם נשארו לה במקפיא עצמות מח יפות כמוה, והיא הסמיקה עד לעצמות האמיתיות שלה והביאה לי וואחד בּוסַה בלחי ושתי חבילות גדולות מהמקפיא של הVIP  עם עצמות יפות כמוך.

אני באמת קונה יותר טוב ממנה, חשבתי. אני באמת אלוף קניות. פשש השארתי אותה ממש מאחור, תאכלי אבק בייבי!
אבל אל תשתחצן. שמור על פאסון אחי. שלא תעז לתפוס עליה תחת. אתה טוב בזה והיא טובה בדברים אחרים, והכי חשוב אל תיפול במלכודת. תהיה חזק. ברזל. כיפת ברזל. שלוט במצב. אח שלו. אתה בטון מזויין. בלתי חדיר ובלתי חמיא.

“טוב בייב, אם אין ברירה אז אני כבר אקנה, יש משהו מיוחד שאת רוצה חוץ מהדברים הרגילים?” שאלתי בשמחת מפסידים מוסווית היטב.

אויש נורא מתחשק לי שתכין את המאפינס ברוקולי, אתה כזה אלוף באפייה, נכון מותק..?!

הבנתם? יופי! עכשיו תעשו בדיוק אותו דבר. רק הפוך.

מאפינס ברוקולי

תראו איזה עולם. אני אומר לילדים “ג’וניורז, אני מכין מאפינס ברוקולי מי רוצה? מי עיניים של אבא מי?”
והם בדום שתיקה. נראה להם בריא מידי כזה, ומן הסתם גם לא טעים כזה. איזו טעות, יא רבנן.
בכל אשמים יחסי הציבור הגרועים להם זכה הברוקולי שלנו. למה היו חייבים להדגיש כמה הוא מלא ברזל וויטמינים ועמייאת? מה רע לתת דגש על צבעו הירוק עז, על תפרחתו המושלמת ולשווק אותו כירק הסקסי של הקיץ?! האריה (השואג) דרעי של הירקות?! מורשע, ממזר עם קלון ועם טונות כריזמה. ככה הייתי רוצה לחשוב על הברוקולי. ולילדים מעל גיל 18 נספר שהוא גם בריא ומזין, ככה על הדרך. לא ככה? ככה ועוד איך.
זה הזמן, חברים. בואו איתי ונעשה מ ה פ ך !

מצרכים

שקית סנפרוסט של ברוקולי (מבושל קלות במיקרוגל לפי ההוראות על האריזה)
2 גביעי קוטג’
1 שמנת חמוצה
200 גרם גבינצ מגוררת מכל סוג
1 כוס קמח
1 כוס קוואקר
1 שקית אבקת אפייה
2 ביצים
1/3 כוס שמן זית
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל

אופן הכנה

לתוך קערה ירוקה או צהובה  נרוקן את גביעי הקוטג’ הגבינצ והשמנת ונערבב קלות

נוסיף בחן את הביצות

נשפוך פנימה את שמן הזית והשום

ועכשיו את הקמח, אבקת האפייה והקוואקר. גם את המלח והפלפל.

ולבסוף את תפרחות הברוקולי שקצצנו בגסות ונפטרנו מענפים וגזעים מיותרים, וניתן בערבוב

נשמן מעט את המנז’טים למניעת הידבקות, נמלא את השקעים ונשלח לתנור חם ב180 מעלות ל35 דקות בערך

החברים צריכים להשתזף יפה יפה

להיזהר מאפיית יתר ומאפיית חסר. עיניים טובות, אף מריח וקיסם נקי יעשו את העבודה בקלות

הכנתם וקיבלתם מחמאות? נו טוב, כנראה שמגיע לכם..

שבת של שלום ובתיאבון :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה