הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

אחד התחביבים המועדפים עלי הוא חלימה בהקיץ.

יתרון גדול לתחביבי זה, הוא החסך המבורך בהתכוננות מיוחדת וחוסר ההכנה המנטאלית הנדרש לכך.
לעולם לא אדע מתי אני חולם בהקיץ. לעומת זאת, כשאקיץ – תמיד אדע שחלמתי בדיעבד.

המקרה שיסופר לקמן, קרה בימים האחרונים, וייאמר מיד שגם אני וגם זוגתיש סובלים מלקות שמיעה חלקית, מה שיוסיף נדבך מביך ומשעשע לסיפורנו.

זה היה אחר צהריים רגיל, בואכה בין השמשות, עת בהיתי במסך המרצד בטלוויזיה, נח לי מעמל יומי.

“שח-מט זה משחק שוביניסטי או פמיניסטי?” שאלתי את עצמי בתום לב בלב, בעוד האיש החשוב על המסך מבשר לעם היושב בציון על הבחירות שיהיו בעוד שלושה חודשים.
“שוביניסטי, ברור! משחק המלכים הם קוראים לו, לא משחק המלכוֹת”
“אבל מצד שני, למלכה יש אפשרות לעשות מהלכים שהמלך הנעבעך יכול רק לחלום עליהם”
“כן אבל כשהמלך נאכל המשחק נגמר, בעוד שאם זו המלכה נאכלת אזי האובדן קשה אבל המצב לא גמור”

האיש בטלוויזיה דיבר עם הידיים והיה חמור סבר.
לא הצלחתי להבין למה הוא מבקש להקדים את הבחירות. לא ניתן להעביר תקציב אמיץ, הוא אמר.
האיש עשה מהלך, חשבתי לעצמי. רק בסוף יתברר לו אם נהג בחוכמה או שהתפזז לו.
מלכתו, אגב, לא נראתה. כנראה שומרת את צעדיה.

בדיוק כשכמעט החלטתי בעניין מגדריות משחק השח-מט וכמעט הבנתי למה מקדימים את הבחירות, קריאה רמה בשם שלי פילחה את החלל והעירה אותי למציאות של נסבלות קיומית סטנדרטית.

מותק, היא שאגה מהקומה העליונה, בא לך להכין עוגיות חמאה ונענע? (בעוד שהיא שאלה אם בא לי לרסק תפוח ובננה)
מה פתאום עוגיות נענע עכשיו? שאלתי בצעקה חוזרת.
כן, עכשיו! ענתה לי.
מה כן עכשיו? שאלתי בעצבים של מישהו שהעירו אותו עם דלי מים.
כי הנכדה שלך אוהבת ואנחנו עושים לה הערב בייביסיטר.
אה ככה. אז תגידי. למה את לצעוק למה.

אפילו לרגע אחד לא עצרתי לחשוב. הנכדה אוהבת אז סבא מכין.
אז היא בת כמה חודשים ואין לה שיניים, ביג דיל. הפעם האחרונה שהכנתי אותן היתה בטרם צאתה לאוויר העולם אבל מה זה חשוב. סבתא מלכה אומרת סבא מלך מבצע.

איזה ריח טוב, מותק, מה אתה מכין לנו? שאלה כשירדה להזדהות עם פשוטי העם והריחה את ניחוח העוגיות הנאפות.
מה שביקשת. עוגיות חמאה נענע, עניתי וחשדות קלים החלו צפים במוחי.
על מה אתה מדבר..?
רגע, לא ביקשת שאכין עוגיות נענע? אז מה צרחת לי מלמעלה?
שתרסק תפוח ובננה יא מהבול, ונשקה לי קלות באוזן המיותרת.
אבל אמרת שהיא אוהבת את זה, אמרתי כמעט נעלב, כמעט עד עמקי נשמתי.
היא עוד תאהב את זה. כשהיא תגדל. אתה עוד תראה. כי בלשמוע אתה לא משהו..
ועכשיו נא לרסק ת פ ו ח  ו ב נ נ ה.

ואז סוף סוף הבנתי.
שח-מט הוא וואחד משחק פמיניסטי.

עוגיות חמאה-נענע-לימון

אם להאמין לחזאים (נא לא לצחוק) אזי הסתיו עומד לפרוץ עלינו בקרוב ובעקבותיו חורף עצבני במיוחד. הלוואי אמן.
כדי להיערך לטוב מכל, מובא כאן בפניכם מתכון לעוגיות חמאה-נענע-לימון חורפיות ומענגות במיוחד.
יש לומר שייחודן הוא בנימוחותן. לא עוד סתם עוגיות חמאה טעימות, אלא אשכרה עוגיות חמאה בטעם נענע-לימון נימוחות א-לה-אלפחורס.
הכנתן המהירה והפשוטה, ואף אפייתן הקצרצרה, תאפשר לכם להתענג עליהן בכמעט אפס זמן ותפנה לכם מספיק זמן לשחק שח-מט ואף לחלום בהקיץ בחופשיות.

מצרכים (לכמות של 30 עוגיות)
2.5 כוסות קמח
2.5 כוסות קורנפלור
שקית אבקת אפייה
¾ כוס סוכר
150 גרם חמאה רכה (אך לא מומסת)
2 ביצים
כוס דחוסה של עלי נענע (בלי הענפים)
קליפת לימון מגוררת

אופן הכנה

למעבד מזון עם להב מתכת נכניס את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה, קליפת הלימון ועלי הנענע.
נקצוץ היטב עד שנקבל קמח משובץ ביהלומי לימונענע.

במקביל, נקציף בקערה נפרדת את החמאה הרכה עם הסוכר עד קבלת מרקם תפוח של ענני כבוד. נוסיף את הביצים אחת אחת ונמשיך להקציף עד שיראה ככה

נשלב מסה במסה באמצעות מרית ובתנועות קיפול אינטליגנטיות.

נשלח את המסה שנוצרה לחצי שעה שלמקרר שתתקרר דעתן ודעתנו, ולקראת הסוף נחמם את התנור ל 180 מעלות.

בתבנית אפייה גדולה ועל נייר פרגמנט נקרוץ עיגולים בעזרת כפית ואצבע ונניחם במרחק מה אחד מהשני.

יש לאפות 12-15 דקות בלבד. החלק התחתון מזהיב מעט בעוד החלק העליון מעט רך למגע. לא להיבהל, בזמן שיצטנן הוא יתקשה מעט וישמור על נימוחות בלתי מתפשרת.

הולך מצוין עם כוס תה. הלימון והנענע כבר בפנים.

בתיאבון :)
סתיו שמח וחורף גשום כהלכתו לכולנו

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה