הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

מוצאי שבת. קצת אחרי אחת.
השעה המאוחרת רק מחדדת אצלי את הגעגוע לילדיי. געגוע חד וכואב.

(רק רציתי לומר לכם, ילדיי, כמה אני אוהב אתכם וגאה בכם. בכל אחד ואחת מכם.
כן, אני יודע שניפגש מחר ואוכל להגיד לכם את זה ישירות, וכך אמנם אעשה, אבל ברגע הזה, מרגיש לי ככה בעצמות.
לא נעלם מעיניי, בני בכורי, כיצד בירכת את בתך, נכדתי, אחרי הקידוש ועיניך הזדגגו מאהבה ורוך.
ראֹה גם ראיתי, בתי אהובתי, את דאגתך האוהבת לבעלך במהלך הקורס הקשה שסיים בהצלחה בשבועיים האחרונים.
ואתן, גורות קטנות שלי, צפיתי בכן כששרתן בשני קולות בשבת, והיבטתן אחת לתוך עיניה של אחותה, ולרגע אחד דימיתי שאת מלאכי השרת אני שומע.
אתם יודעים לאהוב.
כנראה שאמא ואני עשינו משהו טוב בחיים שזכינו בכם)

אודה ואומר שאיני חובב אלפחורס כזה גדול, אבל ילדיי וזוגתיש מטורפים על זה, אז הכנתי להם לפי המתכון של מאיה מהבלוג המקסים “בצק אלים”.

יום אחרי שהכנתי אלפחורס פגשתי את חברתי ש.
ש. עולה ותיקה מארגנטינה, הייתה האדם המתאים ביותר כדי להיוועץ איתה בעניין אלפחורס.
גם חברה טובה, גם אופה מעולה וגם ארגנטינאית בדם.

“אלפחורס זה תרבות”, אמרה לי, ואני חשבתי שאלו רק עוגיות. “בארגנטינה יש מחוזות שונים ולכל מחוז או איזור יש את האלפחורס שלו. יש כזה שמצופה בשוקולד ויש כזה שעשוי מבצק-עלים. מה שבטוח זה שהאלפחורס שמכירים פה בארץ זה האלפחורס הטריוויאלי”

האלפחורס הטריוויאלי, הרהרתי לעצמי.
שם מצוין לפוסט הבא שלי.
האלפחורס הטריוויאלי שהכנתי הוא כל כך פשוט וטעים ומהיר הכנה שחבל לא להכין אותו לאהוביכם.
הוא טריוויאלי, פשוט, ישיר ונטול הסברים מורכבים.
טריוויאלי כמו אהבת הורים לילדיהם.

אלפחורס טריוויאלי

מצרכים
100 גרם חמאה
¾ כוס סוכר
4חלמונים
1 ½ כוסות קמח
1 ½ כוסות קורנפלור
שקית אבקת אפייה

למילוי וציפוי: ריבת חלב (קלאסי), או כל מילוי אחר שאתם אוהבים.ומעט קוקוס לציפוי.

אופן הכנה

נקציף את החמאה עם הסוכר לתערובת אוורירית ותפוחה


נוסיף את החלמונים ונמשיך להקציף עד אחידות


ננפה פנימה את אבקת האפייה עם הקמח


נוסיף את הקורנפלור


ונערבב בעדינות למרקם פירורי. נשפוך את העיסה על נייר אפייה. נשטח מעט בידיים ונכניס למקרר לחצי שעה.


נרדד את הבצק לעובי של חצי ס”מ ונקרוץ ממנו עיגולים


נניח בתבנית עם נייר אפייה משומן ונכניס לתנור מחומם מראש ל 170 מעלות לאפייה מינימאלית של 5 דקות בדיוק!

העוגיות צריכות להישאר לבנות (ישמור על נימוחות משגעת) ונמתין עד שיתקררו
ניקח בעדינות עוגייה אחת ונמרח אותה בריבת חלב

נסגור עם עוגייה נוספת ונגלגל את קצוותיה בקוקוס

וככה הם נראו בסוף

בתיאבון

שבוע טוב :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה