הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

כשסו-שפית הבית של עפר פרשה, שטראוס באו לעזר

26/09/2017

 בעיקרון אני מעדיף בישול איטי על פני בישול מהיר. לא יודע להסביר,  מן שריטה מולדת כזאת.

אוהב לראות את הסירים רוחשים בבעבוע איטי, מתייחס לזמן הבישול כזמן איכות אינטימי ביני לביני ולא באמת חשוב עד כמה זה נשמע, אפילו לי, מעט מוזר.

אבל לעתים, בצוק העתים, הזמן הופך למצרך יקר ולא זמין, ואין ברירה זולת חיפוש קיצורי דרך אבל שלא תבינו אותי לא נכון, אני יש לי תנאים לקיצורי דרך, ואני קשוח וקפדן גם אם נראה מעט רכרוכי עם לב שעשוי ברובו שמן קוקוס.

האמת, בינינו, פעם הייתה לי סו שפית בבית. לשם הנוחות נקרא לה רעייתי שתיבדל.
מה להגיד לכן, היא הייתה קולפת, גוזזת חותכת מרתיחה אוספת מנקה מטטאה או איך שאומרים, וכוליי ואז הוד רוממותי ירום הודי היה מגיע כמו שייח’ שמנמן שמרוצה מעצמו, וככה זורה בין אצבעותיו המנוקנקות מעט מהתבלין הזה ומעט מהתבלין ההוא לקול תרועות ההמון ובמחיאות כפיים סוערות.

מיותר לציין שאת כל אהבת הקהל היה מקבל השף, שזה אני, ואילו הסו שפית הייתה חסה בצילו, בפן הגסטרונומי אני מתכוון.

ואז התעוררתי מהחלום.

בדיוק עליי חשבו בשטראוס שיצאו עם מגוון מעניין של מוצרים מבושלים ומוכנים, אשכרה כאילו הכנתי אותם בבית, ולמעשה מקצרים מהותית את זמן הכנת התבשיל.

100

כדי ללמוד מקרוב על המוצרים החדשים ומגוון השימושים שניתן לעשות איתם השתתפתי בסדנת בישול עם הילית סביר המקסימה והכישרונית, שהעבירה בחן רב ובטוב טעם שאין שני לו הדגמות ובישולים טעימים וקלים שאפשר להכין במינימום זמן ובמקסימום טעם.

101

והנה מה שאני הכנתי:

פוטטו פילו רולאפס טבעוני

מצרכים:

חבילת עלי פילו
מיני תפוחי אדמה קלופים מבושלים מסדרת סו שף “טעם הטבע”
חצי חבילת טחון מהצומח
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
צרור פטרוזיליה קצוץ
תבלינים: מלח פלפל כמון חוואייג’ כורכום
מעט שמן זית
סילאן

הוראות הכנה:

מטגן בצל ושום
מוסיף חצי חבילה טחון מן הצומח
מוסיף את התבלינים
מלח פלפל כמון כורכום חוואייג
מטגן כמה דקות
מוסיף חבילה של תפוחי אדמה מבושלים
מוסיף פטרוזיליה קצוצה

מועך ומבשל חמש דקות ביחד
עד שמסמיך

מוריד מהאש שיצטנן

ממלא את הפילו ומגלגל

מצפה עם שמן זית מעורבב סילאן
אופה חצי שעה בערך
ב 180 מעלות
עד שזהוב עמוק

102

103

ואפשר גם עם שומשום.

בתאבון

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה