הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

עוקבים: 170

החל מינואר 2012

חשבתם שקציצות מכינים רק מבשר ומן החי? טעות בידיכם. הנה לפניכם מתכון אלוף לקציצות ירק בריאות על הפלאנצ׳ה

05/09/2017

יש לי לבשר לכם בשורה שהיא כל כך נפלאה ועד כדי כך מהפכנית, שיש לי תחושה שחייכם ואף תפיסת עולמכם יקבלו מן זעזוע חיובי וסחרחורת מענגת שיעיפו אתכם אולי הכי גבוה שעפתם אי פעם, האם אתם מוכנים לזה?

פאוזה

כשאני כותב פוסט הכי קשה לי עם הפתיח, פייר אומר לכם.
גוף הפוסט בד”כ זורם לי יפה, אפילו עם הסיומת אני מתמודד היטב. רק הפתיח תקוע לי כמו קוץ.
אז חשבתי ככה לתת פתיח מהאגדות, לפזר קצת אבקת קסמים של פרומואים וככה לגרום לשיות תועות ותמימות להגיע לעיקר.

סוף פאוזה

אז ככה – פעם, לפני שנים, כשעוד אכלתי דברים שיש להם אמא, הייתי שואל עצמי, ׳עֹפר נסיך בן נסיך, נניח היית קציצה, איזו קציצה היית?׳ ותמיד אבל תמיד הייתי נתקע בתוואי הצר הזה שבין קציצות עוף לקציצות בקר, שהשם יסלח לי, ברוטב אדום ואו ברוטב צהוב, וצר היה עולמי אז כמותניה של מדינת ישראל, ועצב חד-גוני קיומי היה כאילו קונה לו שביתה בלבי, ואולי נסחפתי מעט.

ופתאום בום! אור חזק של עב“מים!

1

קלטו את היופי, ובכוונה ואני כותב את זה לאט: קציצות אפשר להכין מ א י נ ס ו ף צירופים שונים ומשונים של קטניות וירקות ודגנים שונים, ואם הייתם יודעים כמה בא לי לכתוב את זה שוב הייתם משתגעים מזה. הבנתם? פתאום נפתח הסכר ושיטפון של אופציות רגש עליי.
אין כבר תכנונים מראש, אין מותניים צרים. מחליפים דיסק בראש. העצבות הקולינרית מפנה את מקומה לששון קציצתי רבגוני ואינסופי, בבחינת אמרי לי מה יש לך במזווה ואומר לך איזה קציצה יפה את הולכת להיות.

והיום בפינתנו, קציצות מוגזמות טעם שעשויות משעועית מש, ברוקולי, בצל מטוגן ובורגול.

קציצות צלויות של ברוקולי-מש

מרכיבים:

שתי כוסות שעועית מש
מגש פרחי ברוקולי טרי
3/4 כוס בורגול דק
2 בצלים
2 שיני שום
מעט שמן זית לטיגון ושימון הפלאנצ’ה האהובה שלנו
פלפל ירוק חריף
חצי אצבע מגורדת ג’ינגר
לימון שלם – גרידת קליפתו + מיץ יפה שלו
מלח, פלפל, כמון, כורכום

2

הכנות מקדימות בכל זאת:

שעועית מש –  ללא בישול. להשרות לילה ולמחרת לשים במסננת מכוסה במגבת (=הנבטה)
ברוקולי טרי – ללא בישול. לערות מים רותחים על הפרחים למשך רבע שעה ולסנן
בורגול דק – לערות מים רותחים למשך רבע שעה, לסנן ולפורר עם מזלג
בצל+ שום – לקצוץ דק ולטגן במעט שמן זית עד הזהבה

הוראות הכנה:

במעבד מזון חזק נכניס את השעועית המונבטת, את הברוקולי, את הבורגול (בערך כוס), את הבצל והשום המטוגנים, הפלפל החריף, את הג’ינג’ר וקליפת הלימון.

3

ניתן כמה פולסים דנורים כאלה יפים וחזקים, נעצור ונערבב עם כף, ועוד כמה פולסים.

נעביר לקערה ונוסיף את התבלינים ואת מיץ הלימון. נטעם ונשפר טעמים.

נלוש בידיים חשופות יפה יפה ונודה להשם הטוב על החלבון הרב שיש בשעועית המש ועל הגלוטן של הבורגול שמייתרים לנו את הצורך בביצים, שגורם לקציצות שלנו להידבק יפה ולא להתפרק חלילה.

4

נקוץ ביד חזקה קציצות פחוסות ירקרקות, נשמן את הפלאנצ’ה ונלהיט אותה.
אגב לפלאנצ’ה החשמלית גם צד נוסף לגריל פסים, כך שאם תרצו לתת פסי חריכה סופר סקסיים לקציצות שלנו הרשות נתונה בידכם, ועוד מילה טובה עליה – קלטו כמה הרווח הוא כפול – מצד אחד אנחנו לא מטגנים ועל כן חוסכים קלוריות מיותרות, ומצד שני לא מסתפקים באפייה בתנור ומייבשים את הקציצות, אלא צולים אותן בזרזיף דקיק של שמן זית וככה גם שומרים על בריאות וגם על עסיסיות מהממת פייר. המשטח הנונסטיקי של הפלאנצ’ה מאפשר לנו להפוך בקלי קלילות את הקציצות לצלייה גם בצידן השני בלי שהן נדבקות ומתפרקות. כמה שמחה יכולה להיות בקציצה אחת יא אללה. ואם כבר המכשיר חם, ניתן רגע שטיפה למשטח שמתפרק ומתנקה בקלי קלות אפילו בלי לשפשף, ונזרוק גם כמה פלפלים ושאר ירקות תאווה לחך שיהיה עם מה לפנק ליד הקציצות.


6 57

תראו את הדוגמניות ותיהנו. בתיאבון לכולנו והתעלפות נעימה.

מצורף גם קישור לסרטון קצרצר לקראת ההכנה

https://youtu.be/IPJjM7Oc3jU

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה