הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 132

עוקבים: 168

החל מינואר 2012

בהתחשב בפשטות הכנתו, באמת פלא כמה טעים יצא הבורקס הזה בדגש על המילוי והרוטב שבא איתו ככה בצד וגם כמה מילים על פוביה הורית-כללית ופוביה פרטית-טיגריסית-נחשית

21/08/2017

לא יודע מה אתכן, אבל הפוביה שלי קשורה לחתולים גדולים עם ניבים אורך שמונה סנטים וצפונה, קרי אריות טיגריסים נמרים פנתרים וכל מה שאפשר לדמיין שהוא לועס אותי רחמנא ליצלן. ובכל זאת, איכשהו השתרבבה לפוביה היפה הזאת גם איזו רתיעה לא בלתי מובנת מנחשים בדגש על אנקונדה.

וכל זה למה אני מעייף פה עם נשיונל גיאוגרפיק וויילד – כי הבורקס היפות האלה שבזה הרגע עיניכן היפות שוזפות הלוך ושוב, יותר מהזכירו לי איזה אנקונדה נאה ושמנמן שכיכב אצלי בסיוטים כל הזמן שנטע שתחיה טיילה באפריקה, ולך תשלוט עכשיו בפחדים שלך נענדינו. וגם מתנינים אגב קצת. קיצר לא חשוב, העיקר אני בשלבי התרגעות מאוד מתקדמים וברוך השם הכדורים גם מאוד עוזרים.

קיצר אמרה לי הילדה אבא נסיך שלי אולי תפנק ילדה שלך, שזו אני, באיזה בורקס ממולא עם גברים טובים? ישר תיקנתי אותה עם דברים טובים בדל״ת יעני. ישר ענתה אבל זה מה שאמרתי. ישר נרגעתי. זה כנראה הכדורים של ההתרגעות אמרתי לה, והתביישתי בלב כי מה פתאום בורקס ממולא בגברים טובים אין דבר כזה טמבלול. קיצר, ובצד, היא המשיכה, גם פנק עם רוטב מטריות. טוב פה כבר שתקתי שלא תחשוב שאבא שלה חלילה שיכור

neta2

בורקס ממולא ביופי
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

חבילה שזה קילו בצק עלים
חבילה טחון מהצומח
2 בצלים גדולים
3 שיני שום
צרור פטרוזיליה
תבלינים: מלח פלפל כמון חוואייג כורכומין
כוס מים
כוס פירורי לחם

לציפוי
מעט סילאן שמן זית
לפיזור
שומשום ואו גרעינים וכדו

מפשיר לילה במקרר את הבצ״ע

קוצץ הבצל והשום
מטגן עד הזהבה עדינה
מוסיף הטחון
מפורר ומטגן
מוסיף התבלינים
מוסיף המים
מבשל אולי עשרים דקות

טועם
שם מזרן בסמוך אליי
מתעלף בחן
מתעורר
מוסיף הפירורי
מוסיף הפטרוז

מניח בצד מחכה שיתקרר קמעה

התקרר קמעה
פורס לאורך את הבצק
אבל קודם מקמח מעט המשטח
לשני מלבנים מאורכים
מרדד מעט שלא יהיו עבים פיכ

לוקח חצי מהמלית
מניח באמצע לאורך מלבן הבצק
מצרף הקצוות וצובטן זה בזה
מוודא שאין חורים
מגלגל מעט את הגליל שנוצר
מניח על תבנית עם נייר אפייה משומנז
כנל לרצועת הבצק השנייה

מכניס למקפיא לעשר עשרים רגע

מחמם תנור לטורבו 200 מעלות בצל זיוס

מוציא מהמקפיא
מלטף עם מברשת בנוזל הציפוי
מפזר גרעינים

מכניס לתנור לסביבות 40 דקות פלוס מינוס
עד שמשחים כמו לביאה בסהרה שלא שמה קרמשיזוף

רוטב מטריות
❤️❤️❤️❤️❤️
חבילה כפולה של פטרת השמפיניול טריות
בצל גדול
3 שיני שום
כף או שתיים אבקת מרק פטריות/בצל/אחר
כף קמח
פלפל שחור
מלח בזהירות אחרי שתטעמו
כוס וחצי מים

מטגן הבצל והשום
מוסיף הפטרת
מטגן ככה אולי עשר דקות בלי פוביה
מוסיף אבקה מרק
מוסיף קמח
מערבב ממשיך טיגון עוד קצת
מוסיף פלפל

מוסיף המים
מביא לרתיחה
נוריד לאש קטנה
מערבב עד הסמכה
לוקח כמה דקות סבלנות

בתמונה שתי שועלות סוואנה גונבות קצה של בורקס לא בלי שטבלו אותו בסיר עם רוטב מטריות בפוקס הצלחתי לתעד את זה נראה לי נשיונל גיאורפיק וויילד הולכים לשלם לי על זה מלא זלוטי מה שאומרים מילא בחור נאה עם פוביות אבל לפחות שיהיה עשיר
לילה טוב כל טוב

neta1

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה