הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

אתמול בערב שמוליק קפץ לביקור. בהפתעה.

עוד יומיים ליל הסדר, אמרתי לו. הוא שתק והביט בי.
שמוליק , עם קוצים בשיער, לא אוהב לדבר. לא אוהב מקומות סגורים, אוהב טבע. אז ישבנו בחצר.
אתה יודע, המשכתי, כל העניין הזה עם הפסח זה חתיכת כאב ראש מופרע לגמרי.
ההכנות, הניקיונות, הקניות, הבישולים. הילדים בחופש ומרעישים לי. לא יודע. אתה לא חושב שזה מוגזם?

יציאת מצרים. יציאה מהמֵצַרים, שתק שמוליק בלחש.

איזה מֵצַרים ואיזה נעליים?! אנחנו בריצות ובקניות כבר שבועיים, אולי שלושה.
בסופרמרקט כבר מכירים אותנו בשמנו הפרטי, הפקידה בבנק מתקשרת לוודא שהכרטיס שלנו לא נגנב ועוד לא אמרתי מילה על הניקיונות אל תוך הלילה! אז על איזה מיצרים אתה מדבר, שמוליק?!
מי יכול להשתחרר מכבלי החג? חג החירות עאלק.

אתה מפספס את העיקר, המשיך שמוליק לשתוק קצת יותר בקול.

זה לא שאני מקטר או משהו. באמת שלא. בסה”כ אני די מבסוט.
אני הרי אוהב ונהנה לבשל ולאפות ואני תמיד שמח לארח.
וגם יש בחג הזה משהו נקי ומואר ומשפחתי. כשכולם יושבים סביב השולחן וצוחקים ונהנים.
זה דווקא די נעים. אפילו שהגב קצת כואב.
והם כל כך אוהבים את האוכל שלי. בעיקר את הארטישוק הממולא. אוכלים אותו ומרגישים פסח.
וכולנו קוראים את ההגדה בקול. ותמיד כשמגיעים ל”בן זומא אומר” נזכרים בסבתא ז”ל שהייתה קוראת לו בשם אחר וכולנו מתפקעים מצחוק.
אז אתה מבין, שמוליק, לא הכל שלילי, יש גם טוב וחיובי בכל סיר הלחץ הזה.
שמוליק המשיך להאזין לי שעה ארוכה ולא פצה פה. הנהון פה והנהון שם.

אני הולך. רק תזכור לא לקבל את חייך כדבר המובן מאליו, אמרו לי עיניו האדומות בדממה, ונעלמו.

שמוליק פיקח. יודע לדבר מהעיניים, אני מהרהר את עצמי לדעת עוד זמן מה.
הריח של הארטישוק המתבשל מגיע לאפי. צריך להוריד אותו מהגז.
אני חוזר פנימה. הבית כמרקחה. הכסאות למעלה לקראת שטיפה, הילדים צוהלים מול המחשב, הסירים מבעבעים
והטלויזיה צועקת בקול על הספה הריקה.
אני מחייך חיוך קטנטן. שלֵו. מכיל.
תודה שבאת, אני לוחש בלב, תודה שבאת ולימדת אותי על עיקר וטפל, על חשוב וזניח.
תודה שמוליק,
חג חירות שמח!
(ואני מקווה שלא אכפת לך ששמתי כאן תמונה שלך. תמיד רצית להיות מפורסם, לא?)


ארטישוק ממולא

מצרכים
שתי חבילות של לבבות ארטישוק קפואים
לעיסה
1 ק”ג בשר טחון
סלרי (עלים קצוצים לעיסה וגבעולים קצוצים לרוטב)
1  בצל קצוץ
חצי כוס קמח מצה
1 ביצה
גרידת לימון
תבלינים: מלח, פלפל, בהרט, כמון, חוואייג’
לרוטב
גבעולי סלרי קצוצים
בצל קצוץ
5 שיני שום קצוצות
פרוסות מהלימון שגורד
1 פלפל חריף קצוץ
מעט שמן
2-3 כוסות מים
תבלינים: מלח, פלפל, כורכום, אבקת מרק

אופן הכנה
את לבבות הארטישוק נשרה במים עד שיפשירו.


נכין את עיסת הבשר על כל רכיביה ונלוש טוב טוב. ניתן לעיסה להתגבש במקרר חצי שעה.


נכין את הרוטב בסיר רחב.
נטגן את הבצל, הסלרי השום והתבלינים במעט שמן.
נוסיף את הפלפל החריף ואת פרוסות הלימון ונמשיך לטגן כ 10 דקות.


נוסיף את המים ונביא למצב רתיחה.
נמלא את הלב בשמחה ואת הארטישוק בבשר. נהדק טוב טוב לבסיס ונניח בעדינות בסיר המבעבע.


נכסה חלקית ונבשל כ- 40 דקות.


בתיאבון :)

אה..כן והנה שמוליק..

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה