הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

ובכן כמעט חצי התקף לב זה לפתוח המקרר אחרי חופשה ולראות חצי חבילה טופו מנויילנת יעני בליילון נצמד ולהקריב את החוטם בזהירות הנדרשת ולהמתין לחיישני המוח שיחזירו לך תשובה מהאף אם טוב מותך מחייך או שמא נעשה לך נס גלוי. קיצ נס גלוי.
מרוב שמחה ועילצון החליטותי להכין קצת קציצות מה שנקרא. ובכן נותן עוד מבט למקרר רואה רק סלרי ואולי קצת פטרוז וכוסבר אבל אני לא פראייר אני ולא מאבד עשתונות מה עשיתי ישר קראתי לרעייה בדמע הצילו הצילו  אמרה תגיד לי נסיך מה נסגר איתך נסיך?! ואני איך שכפלה את הנסיך יעני פעמיים עצרתי אותה אמרתי עדשים וסלרי זהו החלטתי, ואל תנסי אפילו לשנות לי את ההחלטה. ישר קלטתי שאני מדברר את עצמי לעצמי יען כי מזמן השתקעה שוב בספר באנגלית שלה ששוקל ביום טוב אולי שבעה שמונה קילו. קיצ עברנו למתכון אחרת היא מסיימת את הג׳יין אייר שלה פעמיים ואנחנו כולנו עוד עמוק  פה בלירלורים חבל ככה שנים אני מרמז לכן בעדינות להיות ענייניות ונעבור במעבר חד למתכון

IMG_5542

קציצות סלרי טופו ועדשים מעורבבים

חצי כוס עדשים ירוקים חצי כוס עדשים כתומים  – משרה העדשים כמה שעות

חצי חבילה טופו עם ריח טוב
כוס דחוסה של עלי וענפי סלרי
בצל
שיני שום
חצי צרור פטרוז
חצי צרור כוסבר
טיפי מים
שם במעבד מזון גוזז אותם גזוז ומעביר לקערה

מוסיף לקערה:
שלושת רבעי כוס קמח מלא
שקיק א אפייה
מעט מלח פלפל כמון כורכום
נותן לישה איכותית עם הלב בדגש עם הידיים מכניס למקרר לחצי שעה

IMG_5528

קץ כדורי קציצות פחוסות מלטף עם שמן של זית מניח בתבנית משומנזת מכניס לתנור לחום 180 למשך רבע שעה נותן היפוך נותן ליטוף שימנוז עוד רבע שעה

IMG_5543

פתאום קולט שנשארה קצת מסה אומר לעצמי למה שלא תטגן עונה באמת למה לא וכך עושה ואף שם אותן בכלי ירוק יפה מאיר עיניים פתאום קולט שהוא בלופ בדיבור גוף שלישי עצמוני ולא יכול להיחלץ

IMG_5532

אומר פייר לא נורא שאלו יהיו הצרות שלך נסיך אמן כן יהי רצון שבת שלום מלא נשיקות במצח וחיבוקים מועכי צלעות כל טוב נשתמע ביי

IMG_5544

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה