הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

בין סמטאותיה הצרות של שכונת פלורנטין שוכנת לה מסעדה טבעונית פצפונת ומתוקה להפליא בשם “אקו בר”.
“אקו זה בשביל אקונומי? יעני זול?” שאלתי את איגור שמנצח על ההכנה וההגשה, “אקו בשביל אקולוגי. אין לנו תנורים ולא משתמשים בגז וכל הכלים החד פעמיים מתכלים”.

אז גם טבעוני וגם אקולוגי.

“ואיך המחירים?” שאלתי אותו, “צלם את השלט פה שתלוי על הקיר, מפה אף אחד לא יוצא רעב” ענה לי איגור. “אף אחד”.

יש איזו חמימות נעימה לשבת באקו בר בערב חורפי, מוסיקה שקטה מלטפת באוזן והאוכל נחמד וטעים ובעיקר טרי, סובב סביב מרקים וסלטים שנקצצים מירקות טריים, ודגנים וקטניות ורטבים משגעים שאיגור רוקח ממוחו הקודח,
וקציצות ירק שאיגור מכין בטוסטר פסים ושיקים מפירות טריים וקינוחים טבעוניים שאפשר להתעלף מהם, אבל מעל לכל זה יש את החיוך הרחב והשירות המעולה של איגור. פייר היה כיף.

פה אני לוגם מרק בורשט. אני די בטוח שאתם שומעים את הצליל

IMG_1973

למה הקיבה כל כך קטנה למה למה אלוהים למה

IMG_1953

קלטו את איגור מלפף פה לאפה עם קציצות וירקות

IMG_1954

עם נטע שיוצקת משמעות אחרת למונח לתת ביס

IMG_1966

והנה איגור עוצם עיניים ואנחנו וחלק מהמנות

IMG_1967

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה