הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

סיפור מופלא על נס אמיתי שקרה לנער קטן ומנוזל שלימים גדל והפך לעלם יפה תואר ומנוזל

29/12/2016

בוקר צמרירים ונפלאות לכן מה נשמע ובכן תשמעו רגע על אחד הניסים היותר נפלאים שקרו לי ובכן נער קטון אולי בן חמש ככה הייתי כשאחי הגדול היה מקניט אותי שהוא יודע אנגלית ואני לא ובכן יום צעיר אחד הוא שואל אותי מה זה אמברלה umbrella קיצקו לא היה לי שמץ אמרתי מה אענה לו מה אענה לו פתאום טראח דפקתי ניחוש סתם אמרתי לו פטרייה ובא מלאך מהשמיים באותו רגע והביא לנו רעש של מטוס שעבר בדיוק מעל ועמעם כך הסתבר את הקול של התשובה שלי טראח אני רואה אח שלי פוער לי עיניים של עגל יפה תואר ואומר שיואו איך ידעת שזה מטרייה באותו רגע ממש אמרתי השם הוא האלוהים ואשרינו עמו וצאן מרעיתו שככה מצילנו מן הבושה ועוד בהיסח הדעת ועוד לילדים קטנים ומנוזלים שכן הייתי מנוזל בקרות הנס מה שמזכיר לי את המאפה הבאמת יוצא דופן שהכנתי שילשום כשהדלקנו נרות עם הילדים והנכדים

IMG_1034

ורק אחורי זה כשחזרנו הבייתה וחבשתי לרגליי את האנפילאות והערדליים היפים מבולגרייה נזכרתי בנס

IMG_1044

ואמרתי נסיך למה שלא תחלוק מחוכמתך עם הציבור ישר השתכנעתי מעצמי והריני ובכן זה זמן טוב שנעבור למתכון כי בכל זאת בואו אין זה טוב שמאריך אדם בשבח עצמו שלא עלינו ישכח מאין בא ולאן הולך אז חתכנו ביי תהיו בקשר

IMG_1026

גלילות פילו ממולאות בדברים טעימים ופטריות
********************************
חבילה פילו
סלסילה פטריות שמפיניון חתוכות
3 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
חצי חבילה טחון מהצומח
3/4 כוס שביבי סויה לא מושרים (אם אין אז ללכת על חבילה שלימה של טחון)
זר כוסברה קצוץ
כוס מים
מעט שמנז לטיגון
מעט שמנז להברשה (אברשה בוא הביתה)
חופן שומשמין לקישוט
מלח, אבקת מרק פטריות, פלפל כורכום חוואייג כמון
בסיר נפרד מבשלים 3-4 תפוא מסננים ומועכים לפירה

מטגנים הבצל יפה יפה
מוסיפים השום והפטרת ממשיכים לטגן יפה
מוסיפים הטחון והשביבים
מוסיפים התבלינים
מוסיפים המים
מבשלים טועמים נרגעים
מוסיפים הפירה
מוסיפים הכוסברה הקצוצה
טועמים ומתקנים אם צריך
מוודאים שטעים וסמיך בתור מילוי שמים קצת בצד שיתקרר

IMG_1013

פורסים הפילו לרוחב וחוצים באמצע עם סכין חד (חדה?)
משמנים יפה עם מברשת

IMG_1015
שמים שתי כפות מילוי באמצע למטה סוגרים שנצים מהצד ומגלגלים

IMG_1016
משמנזים גם מבחוץ

IMG_1014
מפזרין שומשמין
מכניסים לתנור חם 180 מעלות עד הזהבה עמוקה ויפה כמו החיים היפים שלכם

IMG_1027
בתיאבון חג שמח נר חמישי היום לא לשכוח שעשה ניסים לאבותינו היפים בימים ההם בזמן הזה אמן וכל טוב לכן. בינתיים מתפנקים עם סדנת לק אגב

IMG_1019

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

Thumbnail

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
Thumbnail

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 9 years
Thumbnail

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה