הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

“כמו ילד בחנות צעצועים אתה ימתלהב” ככה צעקו לי ברחוב כשסיפרתי לכל מי שהיה מוכן* לשמוע על הפלא הזה שנקרא גבינת קשיו

20/09/2016

“כמו ילד בחנות צעצועים אתה ימתלהב” ככה צעקו לי ברחוב כשסיפרתי לכל מי שהיה מוכן* לשמוע על הפלא הזה שנקרא גבינת קשיו.

ובמה גברים אמורים, ובכן זה סוד ידוע בעולם הטבעוני שיש תחליפים כמעט לכל מאכל שהורגלנו לאכול מקטנות בואכה ינקות. ולא רק זה, אלא שעולם התחליפים משתפר ומשתדרג בקצב מהמם ובאמת עוזר לעבור לתזונה בריאה וטבעונית ביתר קלות.
בתור טבעונאי מתחיל וירקרק חיפשתי כבר בהתחלה תחליף ראוי לגבינה הלבנה ועדיף שהיא תיראה ותטעם כמו הדבר האמיתי כשאני מוכן טיפי להתפשר אבל ממש טיפה.

ובכן, קשיו. סטדאאאאם..!!

שכה יהיה לכם טוב כמה קל ונחמד להכין גבינת קשיו, עכשיו מודה שאני לא איזה אלוף המדינה בגבינת קשיו והכנתי אותה רק פעמיים אבל היא יצאה לי כל כך טעימה שאמרתי לעצמי חבוב זה לא הזמן להצטנע.
אז גם אם אתם טבעונאים וגם אם אתם רק בדרך להיות, קבלו מתכון קליל פשוט וטעים תהיו בריאים ותבואו על הברכה.

גבינת קשיו

kashyo100

מצרכים:
3 כוסות קשיו טבעי לא קלוי (מושרה במים 12 שעות)
כוס וחצי מים טריים
חצי כפית מלח
מיץ מלימון שלם
חצי כוס פתיתי שמרי בירה (יש בכל סופר במחלקה האורגנית/גרין/וכדו)

אופן הכנה (לכמות של 750 גרם )

נסנן את הקשיוז ונשטוף במסננת תחת ברז שוצף, נסנן וניתן במעבד מזון

IMG_7878

נוסיף את המים ונפעיל את המעבד שיתחיל לעבוד כמה דקות טובות, נוסיף את המלח

IMG_7888

נוסיף את מיץ הלימון

IMG_7879

ועכשיו את שמרי הבירה. נמשיך לעבד עד מרקם עדין של גבינה

IMG_7902

נמלא קופסאות שהכנו מראש ונאשפז במקרר ללילה

IMG_7904

מהר נכין לנו רול יפה – נקלה קלות במחבת יבשה טורטיה מקמח מלא, נפנק עם שליכטה נאה של גבינת קשיו נוסיף כמה סלייסים נאים של גבינת טופו בסגנון מלוחה וכמה חתיכות מלפפון יפות ורעננות כמוכם

IMG_7928

וניתן ביס ונתעלם כאילו לא שמנו לב שיש לנו מריחה של גבינה על השפתיים

IMG_7929

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה