הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 129

עוקבים: 167

החל מינואר 2012

אחד הכיפיים היותר מכוייפקים בלהיות סבא לנכדים – זה לעשות איתם פעילויות שונות ביחד. נניח לאפות איתם עוגה. שני מתכונים לעוגות פינוקים

05/07/2016

IMG_4402

לפחות תודו שכשאתם שומעים את המילה “סבא” עולה לכם בראש תמונה אפורה של איש קשיש עם שיער מקליש עם מקל יבשיש שאת סביבתו מתיש ושבמקום טיפ אומר בקשיש.  לפחות תודו.

ובכן, קחו במטותא את המחשבה הלא בלתי עקומה הזאת ואנא היפכוה אפסיידאון מאה שמונים מעלות צלזיוס ותקשיבו טוב יצעירים נאים אך מחוצ’קנים שכמותכם:

אנחנו, הסבאים החדשים של המילניום הזה, לא רק שלא מתשישים  ולא מקלישים (אולי טיפי בקודקוד ובצדעיים) – אנחנו כאן כדי להישאר. מה שאומר שיש לכם עוד הרבה זמן לראות את הפרצופים היפים שלנו בסביבה, ווד’ר יו לייק איט אור נוט. ועוד מה שזה אומר זה שאנחנו, הזקיינים החדשים, שומרים על הבריאות ועושים ספורט ורצים ואוכלים בריא וכבר לא מעשנים ואפילו, השם ישמור מהר שימו אטמים, עוד עושים את הדבר ההוא שלא מזכירים את שמו מפורשות כי בענייני נימוסין והליכות אנחנו כאלה אולד-סקול, אתם יודעים.

וכן כן תזדעזעו עד מחר ותצקצקו שזה יאה ולא נאה לאנשים בגילנו אבל כדאי לכם מהר להתרגל לרעיון הזה, כי רק אם יתמזל מזלכם – גם אתם, שמנמנים צעירים חסרי מנוע או איך שאומרים שכמותכם, גם אתם תזכו להצטרף אלינו.

אז אחרי שניקינו את האווירה ממחשבות עיוועים וסטיגמות של המאה התשע עשרה של האלף הקודם אפשר להתחיל.

ונפצח בהצהרה:  ובכן, שיואו וגם הומייגוד איזה כיף זה להיות סבא!

תתפלאו אבל רק מתי מעט יודעים את זה שאחד היתרונות הגדולים באמת בלהיות סבא אבל זה שגם יש לך נכדים.

 ואם כבר נכדים, אז אחד הכיפיים היותר מכוייפקים בלהיות סבא לנכדים – זה לעשות איתם פעילויות שונות ביחד. נניח לאפות איתם עוגה.

IMG_4380

אז הפעם נכין ביחד עוגה מהממת ופשוטה, ולא רק אחת כי אם שתיים עוגותיים מקסימות וטעימות במרקם רך ועסיסי ונפנק אותן במרכיבים טעימים ובריאים שיערבו לחיך של מגדול ועד קטון.

עוגות התפוחים של סבאל’ה  (2 תבניות “סיר פלא” חד פעמיות קטנות)

מצרכים:
3 כוסות קמח תופח
1+1/2 כוסות סוכר
2 ביצים
1/2 כוס שמן
מעט תמצית וניל
3 צנצנות מחית תפוחים-בננה  (כל אחת 190 גרם)

למילוי1: 100 גרם שוקולד מריר מומס עם מעט מים
למילוי 2: חופן אגוזי מלך טחונים עם 2 כפות סוכר חום וכפית קינמון.

אופן הכנה:

נמיס את השוקולד עם מעט מים במיקרוגל במספר פולסים (פולס, ערבוב, פולס, ערבוב)

בקערה נפרדת נערבב את הביצים, סוכר, תמצית וניל, מחית, שמן.

 ננפה את הקמח לתוך הקערה ונערבב בעדינות עד אחידות ולא יותר. (אחרת תתקבל עוגת חנק)

 נשמן היטב את התבניות הקטנות והנאות שלנו ונשפוך חצי מהבלילה. מעל נפנק אחת עם השוקולד המומס, ועל השנייה נפזר את מילוי האגוזים-סוכר-קינמון.

IMG_4377

נשפוך את שארית הבלילה מעל ונכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לאפייה של שעה פחות או יותר או עד שהחלק העליון של העוגות קפיצי למגע ושחום.

 נמתין עד שהעוגות תצטננה היטב ורק אז נחלץ אותן בעדינות מהתבנית ונפדר אותן כטוב ליבנו באבקת סוכר לבנה בדיוק בצבע של שיער השיבה של סבא.

IMG_4394

IMG_4432

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה