הבלוג של עפר צרפתי

אוכל אמיתי

עדכונים:

פוסטים: 133

החל מינואר 2012

קֶצֶר חביב בתקשורת ביני לבין רעייתי שתיבדל, עימת אותי ביום בהיר אחד עם תריסר חצילים במקרר.
ובכן, לא הייתי מטריח את כבודכם לזוטות מעין אלו – אלמלא התוצאה נוראת ההוד שתיכף עיניכם הטובות יזכו לשזוף – הייתה כה שווה ונהדרה.

חובה נעימה יש לי (איזה ביטוי מזוייף שהשם ישמור. חובה נעימה) לשתף אתכם בשיר מצוקה יוסי-גיספן-סטייל שפרסמתי בו קראתי בגרון ניחר לכל אדם, מזבי החוטם ועד קשישים מקלישים, לתת לי איזה מתכון למוסקה מהממת. ואמת הדבר שהוצפתי בים של מתכונים והמלצות ושאר מיני טיפים נאים, ומכל מתכון אימצתי איזה רעיון אחד ואו תובנה אחת ובסך הכל בניתי לי קונסטרוקציה חצילית דו מפלסית ורב טעמית בעלת מידות טובות וייחוס מפואר.

(המתכון יבוא תיכף אחרי שתבכו. בסוף השיר)

בְּבוֹקֶר אֶחָד נָאֶה בִּמְיוּחָד
קָם השמנמן הַנִּדּוֹן הַנִּכְבָּד
צִחְצֵחַ אֶת שִינַיו שָׁטַף אֶת פָּנָיו
הִבִּיט בְּמָרְאָה והרגיש מְאוֹהב

נִזְכֹּר בַּחֲלוֹם שהטריף אֶת לילו
בּוֹ תְּרֵיסָר חצילים מַבִּיטִים לְעֶבְרוֹ
אוֹמְרִים לוֹ יפיוף תִּרְאֶה אֵיך רזית
כְּמוֹ גיבור כְּבָר שָׁכַחְתַ אֶת טַעַם הפיתה

והמשיכו הנל לטחון אֶת מוחו
שֶׁל השמנמן החתיך ולהתיש אֶת כּוֹחוֹ
“וּמַה אִיתָּנוּ? מַה מאיתנו תְּבָשֶּׁל?
כִּי שַׁבָּת כְּבָר בְּפֶתַח וְשֶׁלּא תתרשל”

גֵּרֵד השמנמן בְּרֹאשׁוֹ הַיָּפֶה
חָשַׁב וְחִשַּׁב וְשָׁתָה עוֹד קָפֶה
וְאָז ופתאוֹם הִבְזִיק לוֹ רַעְיוֹן
אָכִין לִי מוּסָקָה בגודל אִצְטַדְיוֹן

שחומה וְיָפָה תמירה וגבוהה
חיפש חִישׁ מַתְכּוֹן וְלֹא הִשְׁתָּהָה
הִזְמִין חֲבֶרִים וּבְנֵי מִשְׁפָּחָה
שֶּׁיֹּאכְלוּ וְיַּשְׁמִינוּ בכיף וְשִׂמְחָה

וכעת למתכון

מצרכים:
6-8 חצילים בינוניים ומוצקים
3  בצלים גדולים וקצוצים
3 שיני שום קצוצות
1 ק”ג בשר טחון
4 כפות קמח
6 עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
צרור פטרוזיליה קצוץ
4 כפות פירורי לחם
שמן זית
מלח, פלפל, כמון, חוואייג’, פפריקה אדומה

הוראות הכנה:

נפרוס את החצילים לאורכם ונמרח במעט שמן זית ונאפה בתנור כ 25 דקות עד הזהבה קלה

IMG_1700

נסדר את רוב פרוסות החציל על תבנית משומנת קלות כך שתכסה את התחתית ושקצוותיה יבלטו מעט כלפי חוץ

IMG_1703

נכין את המילוי:

נטגן במעט שמן זית את הבצלים הקצוצים ואת השום, נוסיף את הבשר הטחון והתבלינים ונטגן עד שישתנה צבעו של הבשר לכהה יותר. נוסיף את העגבניות והרסק ונמשיך לבשל כ 25 דקות. נוסיף את הקמח והפטרוזילה ונבשל עוד חמש דקות

IMG_1702
נשפוך חצי מהמילוי לתבנית

IMG_1709

נניח את שאר פרוסות החציל מעל

IMG_1710

וניצוק את הקומה השנייה על השכבת החצילים הנוספת ונסגור עם קצוות החצילים המציצות

IMG_1711

נפזר מעל את פירורי הלחם ונזלף מעט שמן זית

IMG_1713

נכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לשעה של אפייה נעימה

IMG_1717

זה הכל.

אחרי האפייה יש להוציא מהתנור ולהמתין מעט שתתקרר. ממליץ להכניס למקרר ללילה על מנת שתתייצב, כמו כן ממליץ לכבודכם לפרוס אותה כשהיא קרה כך החיתוך יותר קל והיא פחות תתפרק.
יש לחמם ולהגיש לכל הפיות הרעבים שסביבכם.

בתיאבון :)

עוד מהבלוג של עפר צרפתי

תצוגה מקדימה

כשחרב חדה מונחת

שילתי נכדה יפה שלי, ארבעה חודשים וקצת חלפו מאז שנולדת פגה פצפונת במשקל 726 גרם, ומאז את נאבקת על חייך. הריאות הקטנות שלך במצב לא טוב ואת מונשמת ונלחמת כמו גיבורה אמיתית שחפצה לחיות. אני חייב לספר לך כמה דברים, מתוקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

עוגת מיץ תפוזים הכי קלה בעולם

העוגה הבאה היא כל כך קלה להכנה וכל כך טעימה מצד שני שזה פשוט חטא לא להכין אותה. בעונה זו יש תפוזים בשפע והטעם הרעננן של קליפת התפוז מככב כאן במלוא הדרו. זו גם ההזדמנות שלי...

תגובות

פורסם לפני 8 years
תצוגה מקדימה

בתי, אהובתי

בתי אהובתי, כמה קשה פתאום הפך להיות לכולנו ט"ו בשבט. דווקא ביום הפורח ביותר בשנה, בחרה שילת בתך, למות. תינוקת בת חמישה חודשים וקצת שנולדה טרם זמנה, טרם הבשילו ריאותיה הקטנות. מי היה מאמין שכבר עברה שנה. נדמה כאילו שרק...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה